• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej Mustikka och Vår2013! Välkomna till vår tråd, alltid trevligt med fler!

    Ja, jag håller själv på med att leta frisörer o sånt o har inte ritkigt kommit fram till ngt. Hur mycket är ni villiga att lägga ut på smink och hår? Jag pluggar utomlands men i början av februari åker jag hem till Sthlm o ska då kolla upp lite olika frisörer. Så fort jag vet ngt så skriver jag här, e själv ute efter bra men lite billigare alternativ. Min klänning gick t ex på ca 2200 kr o då e jag inte villig att spendera ca 6000 kr för hår o smink som varar en dag!

  • goli

    Icke-bröllopsrelaterat:

    Mandis, jag o fästmannen håller på att få panik när det gäller sommarvik som underläkare. Du sa att du hade tips på några ställen i Sthlm? Du får gärna dela med dig om du vill! Vore hemskt tacksam!

  • goli

    Mustikka, vad roligt att du har hittat en potentiell frisör! Får man fråga vem den här tjejen är och om hon finns i sthlm?

    Var ska bröllopet hållas? och vad har du kvar att fixa förutom frisör?

  • goli

    Kitkät, tråkigt att du inte hittade ngn klänning i Degerfors men den kanske finns i Sthlm..! Håller tummarna för det!
    Tycker din idé om att bestmännen (hahaha!) ska ha aprikosa flugor o matcha tärnorna låter jättebra. Brudgummen ska ju matcha bara bruden, hallå! Skrattande Vi tänkte att fästmannens kravatt och blomma på kragen ska matcha min brudbukett. Har inte riktigt bestämt alla färger än, svårt att säga när man inte har blommorna framför sig!

    Mmmm... cupcakes! Nu blir jag jätte sötsugen! Jag o fästmannen håller på att träna just nu o försöker äta nyttigt för att komma i toppform. Jag e inte överviktig, har aldrig varit men har en bula över magen från tiden då jag jobbade på McDonald's, hahaha! Försöker bli av med den, vill ha platt mage för smekmånaden sen... Glad Så just nu räknar jag kalorier varje dag, känns jättekonstigt, har aldrig gjort det innan. Älskar mat och choklad, får se hur länge jag pallar med detta!

    Pagnie, vad blev det för slipsar? Kör på med en vild gissning att de är blåa? Skrattande

  • goli

    hej tjejer! jag vill oxå vara med ju! men har tenta snart... blä... men ska skriva lite lite iaf... Skrattande

    har försökt hänga med i diskussionerna nu o har fortf inte klart för mig vad jaquette, frack, smoking är! jag e sååå seg i huvudet just nu! Men min fästman har bestämt sig för att sy upp sin här i Polen, vet inte om jag skrev det innan. men en klasskompis har sytt upp sin här o blev jättenöjd!

    hahaha, Kitkät, oroa dig inte! det här kommer nog inte vara länge men jag e så fett onyttig att jag måste skärpa mig. Ser bara så fult ut med ölmage på mig iom att jag redan e smal... men ska äta mycket, bara nyttigt, lovar! Förresten, har du bestämt färg o sånt på cupcakes än? Kul med provsmakning, e avis!!!!

    Pagnie, låter bra att variera färgen på västarna så att din man kan utmärka sig från bestmännen. Typ blått för mannen, silver eller annat för bestmännen? eller tvärtom.

    Min fästman skulle antagligen gifta sig i pyjamas, om han fick! han säger att han behöver mycket plats för den buffén som vi kommer att ha! Skrattande

  • goli

    hahaha! vad söta ni e! kan inte ni planera mitt o min fästmans bröllop oxå? Ni e ju så jäkla ambitiösa o påhittiga! Tycker ni ska överge era yrken, jag gör det oxå, så kan vi starta ett bröllopsplanerarföretag. Ni två kan komma på såna här idéer o pyssla med grejer o sånt så kan jag offra mig o köra provsmakningsdelen... på allt. Solig

  • goli

    I festhäftena som min kompis hade på sitt bröllop hade toastmasters ställt roliga frågor till brudparen, både om sig själva och om sina respektive. Det var ganska kul att läsa, tyckte jag, speciellt för att se hur pass bra brudparet kände varandra egentligen, t ex om man har vissa riktigt konstiga vanor osv. Så det kanske kan vara något att ha med?

    Vi har oxå funderat mkt på upplägget. Hittills har vi kommit fram till detta:
    Borgerlig vigsel kl 12 med bara familjen. Ska då ha en enkel vit klänning o en lite enkel bukett. Inte så sminkad eller fixad utan mer naturlig dag-look. Efter det blir det iväg till frisören/stylisten. Sen dags för porträttfotografering fram till kl 6 då vi ska vara i lokalen o köra sofreh aghd-ceremonin. Då kommer endast våra närmaste vänner o släktingar att närvara. Om vi hinner ta foton då i samband med gåvor (oftast guldsmycken vid sofreh aghd). Sen ska vi hinna iväg innan resten av gästerna kommer halv åtta. När alla/de flesta gäster kommit fram ska våra mammor hålla ett kort välkomsttal samt lite kort info om t ex öppen bar osv. Kommer att bli dans (dj) med välkomstdrinkar och snittar för alla nyanlända gäster. Någon gång efter åtta kommer vi tillbaka o då ska vi ha ett tvåmansband med sångare, fiol och keyboard (otroligt grymma!) att spela en välkomstlåt, vi går in o hälsar på alla, ngn delar ut noghl i samband med detta. Sen blir det mingel osv o dans. Mellan nio-halv tio serveras maten (ingen aning hur lång tid detta kommer att ta, men Danny kommer att duka så att det inte blur trafikstockning vid ena änden, så att folka kan få sin mat fort). Maten ska sen plockas bort. Efter maten inleder vi vår dans, ev med föräldrar oxå. Sen kommer det bli lite variation av underhållning. Min fästmans syster o hennes kompis ska dansa, min bror och hans kompis ska sjunga o spela o under resten av kvällen ska dj o bandet spela o variera det hela lite. Tårtan kommer väl först vid tolvtiden, antagl.

    Typ på ett ungefär. Sen en grej som jag tänkt på är det här med vår dans. Om man kanske ska spexa till det lite? Vet att vi har diskuterat det en gång för längesedan. Vissa gäster kan ju tycka att det e fånigt medan för andra, t ex de från iran kanske det e en rolig o ny upplevelse. Har ni tänkt på detta?

    O förresten, ang vårt nystartade företag. Pagnie e ju utbildad frisör o kanske e duktig på att sminka oxå? Then we're all set, hahaha! Skrattande

  • goli

    Mandis, vilken vacker sofreh aghd! Massa cred till de som fixat det, din mamma o din moster var det väl? O var fixade ni noon-sangak rosorna? Jättefina!

    Icke bröllopsrelaterat, men du skrev för ett tag sedan att du kunde tipsa om ställen i Sthlm man kan söka underläkarvik till? Skulle uppskatta det nu... jag o fästmannen får bara en massa nej överallt, alla platser är typ redan tillsatta!

  • goli

    Oj, det var en massa tips. Tack ska du ha! Vad gulligt! Har fått iväg några än så länge men det är inte alla som har annonserat ut än men vi håller koll. Har bett min kusin pimpa våra CVn oxå så att det kanske kan sticka ut lite från mängden. Får väl se hur det går, håller tummarna! Hur går det för dig på jobbet? Känner du dig som en färdig o erfaren läkare? Skrattande

  • goli

    Kitkät, har ni funderat på att ha en vitchoklad fontän? Danny snackade om det, de hade tydligen haft lite missöden o det lät inte så kul! Eller om du bara står på lagom stort avstånd från fontänen o ber ngn annan hämta åt dig så slipper du någon olycka!

    Mandis, hahaha! Brukar bli så ibland när alla e inloggade samtidigt! Tycker verkligen om er sofreh aghd, det kan du hälsa din mamma. Åh vilka fina grejer de har i Iran, mina föräldrar var där för inte så längesedan o de kunde inte sluta prata om alla vackra saker de hittade. Kristallerna till min klänning t ex o min tiara... Hade jag själv kunnat åka till Iran så hade jag absolut fixat min klänning där.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop