Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    goli, 
    Först och främst! Ett stort, stort grattis! Vad kul! Nu blev jag jätteglad för er skull!
    Så nu till sommaren blir ni klara med läkarutbildningen i Polen och flyttar till Skellefteå?
    Vad spännande att flytta till en ny stad. Min fästman älskar Norrland, så vi kan komma och hälsa på er där någon gång i framtiden haha! :)  

    Nu kommer jag tänka på dig & din fästman varje gång jag tittar på Greys Anatomy! Vilken avdelning ska ni sommarvikariera på? Och vad skönt att ni båda fick i samma stad! 

  • kitkät

    Här kommer en bild på min förlovningsring. Jag var & hämtade den hos guldsmeden idag efter att ha lämnat in den förra veckan för lite småjusteringar! 

    Det är en 0,30 ct vitguld TW/VS, dvs. Top Wesselton, Very Small Inclusions.



     
  • kitkät

    Pagnie,
    Du menar solist som ska sjunga på vigseln?
    Vilken kyrka har ni bestämt er för att vigas i? Oftast så finns ju musiker på kyrkan som spelar under vigseln. Har ni kollat upp detta?  

  • kitkät

    goli,

    Kanske kan Danny ge er förslag på vegetariska rätter? Men ett förslag som jag kommer på är grönsaksspett med grillade grönsaker med typ svamp, paprika, en bit majskolv etc. Ska ni ha grytor också? Då kanske dom kan tillaga en vegetarisk gryta med olika grönsaker. Det är jätte gott! Om ni ska servera ris & grytor på buffén så är det ju inte så svårt att få till vegetariska rätter, som sagt då kan man servera vegetariska grytor. 
    Jag har också funderat på det där, det är inte lätt alltså.. En del som kommer på bröllopet är vegetarianer och det kanske inte är så kul att få en varmrätt som består av grönsaker, potatis och sås. Vad gäller småplocksrätterna så kommer det finnas flera olika alternativ för vegetarianerna, bland annat: kikärtsröra, aubergineröra, persiljesallad, ostrullar etc. 

  • kitkät

    Mustikka, 

    Det är min förlovningsring och den har jag haft på fingret sedan i sept, förutom nu när den var en sväng hos guldsmeden!
    Som vigselring ska jag ha Schalins Jamaica, men en halvkupad skena istället för rak, för att matcha min förlovningsring. 

  • kitkät

    Mustikka,
    Om ni tänkt hyra bil, beroende på vad för typ av bil ni tänkt hyra så borde ni börja känna er lite stressade nu, många bokar bil låååångt i förväg och dom populäraste bilförmedlingarna har oftast alla sina bilar uppbokade långt i förväg, speciellt under sommarmånaderna när dom flesta gifter sig. Vi bokade vår Rolls Royce samma dag som vi hade bokat kyrka & lokal.
    Men det är säkert lättare att få tag på limousine t ex. Men jag ville absolut inte ha limousine och eftersom just den Rolls Royce-bilen som jag ville ha är sällsynt (i alla fall i Sverige) så var vi snabba med att boka den.  Den tar upp till 7 personer och det är perfekt eftersom vi blir 6 pers med våra brudtärnor och bestmans! :) 



     
  • kitkät

    Och föresten, nu kan jag bocka av "makeup-artist och hårstylist" från min planeringslista :) 

    Jag har bokat en jätteduktig tjej som arbetat som makeup-artist och hårstylist i många, många år. Hon arbetar idag på en salong och på Åhlens. 
    Om man vill så kommer hon hem till en på bröllopsdagen. Så det är perfekt! Hon både sminkar och gör jättefina håruppsättningar. Så jag ska avboka min tid som jag hade bokat hos Make Up Store!
    Hon verkar väldigt kunnig. Vi har haft mejlkontakt och hon besvarar tålmodigt alla mina frågor. Så det känns riktigt skönt nu! Äntligen har jag hittat någon som känns 100% bra! 

    Hon ska även styla mina brudtärnor och min mor :) 

  • kitkät

    Hon tar 2600 kr för både smink & håruppsättning med provuppsättning och provsminkning. 
    För mina brudtärnor kommer hon ta 550 kr per person för både smink & enklare håruppsättning. 

    Det var inte det billiga priset som var avgörande för att jag valde henne, men visst är det skönt att inte behöva betala 5-6000 för smink & hår! Dessutom kan jag skämma bort mina brudtärnor också och bjuda dom på smink & hårstyling utan att bli bankrutt! :) 
     

  • kitkät

    Mustikka & goli,

    Hon heter Ulrika Gedin och jag var i kontakt med henne redan i slutet av förra året, men jag ville titta efter andra alternativ innan jag bestämde mig! Men nu så kontaktade jag henne återigen och ställde mina frågor, talade om hur jag tänkt mig & skickade inspirationsbilder. Hon verkar som sagt jätte duktig och kan sin sak. Hon har tillomed tipsat mig om hur jag ska få bukt på min "problemhy". 

    I hennes portfolio har hon bilder på brudar som hon sminkat/gjort håruppsättningar på. Men som hon själv skrev till mig så vill dom flesta ha väldigt naturlig sminkning på bröllopsdagen (i alla fall svenska tjejer) men hon kan sminka en precis så som man vill. Om man går in i hennes portfolio och sedan kategorin Övrigt, så kan man se lite "hårdare" sminkningar som hon gjort.

    Det känns jätteskönt att få både smink & hår gjort av en och samma person, som dessutom kommer hem till en på bröllopsdagen! Konsulation & provning sker dock på salongen i Sundbyberg. 

    Jag har pratat med både min kusin och vän som redan är gifta och dom gav mig rådet att boka en frisör/makeup-artist som kommer hem till en på bröllopsdagen för att det annars blir väldigt stressigt. Och det är skönt att inte behöva ge sig ut, utan kunna ta det lugnt hemma samtidigt som man blir fixad! 

    www.thegedinstudio.se/

    Haha jag borde få rabatt, så mycket reklam som jag gjort nu!  

  • kitkät

    Lavelii,

    Jag ska faktiskt också till Sthlm och leta brudklänning nästa helg. Och eftersom jag ska göra det på en lördag, då det är mycket folk ute på jakt efter brudklänning så har jag valt 3-4 butiker som jag kommer prioritera och försöka hinna med så gott jag kan. Drottninggatan Brud & fest, Stockholm Brud & fest, Bröllopsbutiken samt White Birds. Dom har märken som jag gillar och klänningsmodeller som jag är ute efter!  

    Vilket sammanträffande att vi bokat samma bil! :)

    Och jo, vad gäller AHA-behandling så har jag faktiskt själv tänkt göra några AHA-behandlingar innan bröllopet. Jag har såkallad "problemhy". Inte så mycket acne, även om det kan dyka upp en eller två ibland, men mest att jag har många porer och har lätt för att bli glansig.
     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop