Orientaliskt bröllop
Det är ok. Jag är inte långsint som person... Så vi glömmer det istället!
Det är ok. Jag är inte långsint som person... Så vi glömmer det istället!
Pagnie,
Jag beklagar också sorgen för din fästmans farmor! Trist att hon gick bort så nära inpå bröllopet.
goli,
Haha, jag har aldrig åkt skidor i hela mitt liv, hur tror du att jag ska kunna lära dig?
Nu sitter jag och filar lite på texten på våra inbjudningskort. Vi har ju ordnat så att våra gäster ska få rabatt när dom bokar rum på det hotellet som vi ska bo på, men vi väntar på koden ännu. Hotellet skulle höra av sig när dom aktiverat en kod i deras system, så ska vi få den!
Och innan detta är gjort kan vi inte beställa våra inbjudningskort, eftersom koden ska stå med i Informationsbladet som vi ska skicka ut med inbjudningskorten!
Och nu har ännu en blivande brud hört av sig angående min brudklänning. Hon vill komma och titta/prova i helgen, men hon kommer befinna sig i Stockholm. Och jag kan inte ta mig dit med klänningen då eftersom jag jobbar hela helgen. Så vi får se om det löser sig. Hoppas, hoppas den blir såld snart! Det skulle kännas som en stor sten föll från mitt bröst.
goli,
Haha. Det var ingen rolig upplevelse du fick första gången du åkte skridskor. Med det sagt så vill jag säga dig en sak... Håll dig borta från skidor så besparar du dig själv brytna kroppsdelar innan bröllopet!
Och vad gäller cheesecake... Mums! Cheesecake är min favoritbakelse! Jag tror absolut att det går hem, och smakerna vitchoklad/passionsfrukt är ju en jättebra kombo.
Populärt att bjuda på cheesecake på bröllop i Sverige? Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Men det gör ju idén mycket bättre! Det blir något nytt och inte som på alla andra bröllop. Jag tänkte samma sak med våra cupcakes. Det är inte populärt, men det är ju det som är charmen med det!
Om ni vill ha en våningstårta, alltså flera tårtor på varandra, så nej då går det inte! Cheesecaken är för mjuk i sin konsistens för att kunna stapla flera lager på varann. Men, det är inte många som behärskar konsten att ens stapla riktig tårta på varann i våningar, eftersom det krävs en viss skicklighet i det.
Och du vet tårtorna som du ser på bröllop, som är i våningar? Det är inte äkta tårta, det är bara översta våningen som brudparet skär i som är äkta tårta, resterande våningar är frigolit typ. Resten av tårtan finns i köket och skärs upp i bitar till gästerna under tiden! :)
Men om ni vill ha tårtan i ställningar, så kan ni få cheesecake i tårt-form! Såhär t ex. Nu är detta vanliga tårtor, men det är ställningarna som jag vill visa exempel på.
goli,
Ja, det är sant. Jag visste inte heller om det, men jag har vänner & min bror som jobbat inom olika cateringfirmor på bröllop etc, och dom har berättat för mig att när tårtan ställs fram för brudparet att skära i den, så är det bara tårtan högst upp som är ätbar, resten är frigolit som ser exakt ut som den ätbara tårtan! Jag har faktiskt aldrig sett någon skillnad och hade nog aldrig tänkt på det om ingen hade talat om det för mig.
Frågan är om Danny kan baka cheesecake? Det är ju inte så "bara"... Jag menar, bara för att man kan baka tårta så är det inte säkert att man kan baka cheesecake.
Och som sagt, det är inte vanligt med cheesecake istället för bröllopstårta, men jag tror att det kan vara uppskattat ändå. Ärligt talat, även på bröllop där det serveras vanlig hederlig tårta så slängs det massor, för att gästerna inte äter upp. Alla tårtor faller inte alla i smaken, man kanske ogillar hallonsmak, marsipan eller grädde. Man kan inte alltid göra alla nöjda, så det bästa är att köra på det man själv gillar!
Sist vi var på bröllop så serverades det tårta med citronsmak, och det gillade jag verkligen inte, medan min pappa och fästman älskade det!
Mustikka,
När får du hem din ring då, som du beställt? Du måste visa den här sen och jag hoppas att du blir jättenöjd!
Vad gäller blommorna på tårtan... Är inte det tulpaner? Jag är usel på blomsorter, men det är en vild gissning!
Pagnie,
Ja, tyvärr så är det så... Det är frigolit! Men det syns ju inte ens! Det är ingen som vet om att det är frigolit! Som sagt, anledningen till att jag vet om det är för att brodern min & några vänner har jobbat som servitörer/servitriser med olika cateringfirmor på bröllop och har berättat detta för mig.
Och som jag skrev till goli, att placera flera tårtor direkt PÅ varandra som i en våningstårta är svårt och kräver en viss skicklighet som inte många bagare/konditörer behärskar. Det handlar om att massan i tårtan måste vara tillräckligt fast för att orka stå emot tyngden + att det gäller att kunna balansera tårtorna på varandra också.
Det gör väl inget om det är "fejk"?
Haha, fan vad alla skriver om varandra nu... Det blir kaos när vi allihop är online samtidigt!
Men du har nog rätt Pagnie, det är kallor! Haha vart fick jag tulpaner ifrån? :)
Mustikka,
Pagnie som var så stolt över att vara blomkunnig och du missade hennes inlägg? Medan mitt inlägg, där jag skämmer ut mig och påstår att det är tulpaner, det ser du? Haha.
Pagnie,
Ja, alltså så länge det är ställning mellan tårtorna så går det såklart att ha en våningstårta, för då är inte tårtorna DIREKT PÅ varandra, utan dom sitter på ställningar men OVANFÖR varandra!
Det låter jätte gott med ditt smakförslag Mustikka. När ska ni dit och prata detaljer med dom?
Föresten, min släkting var på bröllop på Panorama i fredags och hon fick i uppdrag av mig att analysera allt och ta bilder etc. Hon tog bilder på maten och det var upplagt jättefint! Hon sa att maten var jättegod! Så nu kan jag slappna av på den fronten, då vet jag att maten är god och då behöver jag inte provsmaka den ju.
Ja Pagnie, du kan vara lugn! Du kan fortfarande ha en våningsställning som på bilden! Det funkar utmärkt.