Det beror på om det är utbildade / arbetande servitriser/servitörer och bar-personal eller inte.
En riktig bartender kan klara sig själv (förutom lite avlösning för rast, toabesök mm) när det är det antalet personer som ska ha dryck. Är det amatörer så behöver ni nog i alla fall 2
När det gäller buffé så skulle jag säga minst 3 personer, någon eller några behöver finnas i köket och lägga upp/ fylla på fat och minst två måste finnas för att byta ut och fylla på (byta ut halvtomma fat går snabbare, men det går åt mer porslin)
Så jag skulle säga minst 4 om i alla fall en eller två har servering/bartenderkunskap. Och fler om det bara är "hjälpsamma vänner".
Då har du en till baren och 3 till buffén, och så kan dom turas om eller hjälpa varandra om det är mer eller mindre att göra på något ställe.
Jag skulle inte ge en utbildad servitris/bartender mindre än 130:- i timmen. En outbildad kompis kanske skulle få 100:- i timmen.
Så om man räknar på det så är det kanske till och med bättre att ta in färre men utbildade/yrkesutövande.
Ett allmänt tips när det gäller buffé också.
Se till att man kan ta mat från två håll och låt någon (toastmaster exempelvis) att tala om att det ska bildas två köer.
Det man har minst av ska ställas i slutet av bordet, för då är det mindre risk att någon öser på mycket av det, då dom redan har en hel del på tallriken.
Det allra bästa är om man kan ha två bord som står med lite mellanrum, där serveringspersonalen kan komma åt att gå emellan och byta fat / fylla på skålar utan att behöva tränga sig in emellan gästerna i kön.
Om man till och med kan ställa borden på varsin sida om dörren till köket så är det ännu bättre (ut från väggen, kön börjar vid väggen och viker sen av längs med bordet) för då kan man avsluta den lilla "serveringsgången" med ett bord på kortsidan också.
Äh jag visar med en skiss
Dom röda pilarna är hur köerna går och hur man tar maten.
Det blåa är bord