Soppa till varmrätt?
Vi funderar på ett enkelt vinterbröllop. Brud och brudgum kommer inte klä sig över kavaj och gästerna förväntas att max klä sig i den koden men vill de komma i ett par snygga jeans och en vårdad tröja är de välkomna i det med. Vigseln är borgelig och kommer hållas i bygdegården där även festen kommer husera.
Vi funderar på att duka borden i små grupper och duka varje bord med mat.
En stor terrin med härligt krämig morotssoppa.
En korg med ett par- tre olika hembakta frasiga bröd.
Ett fat med lite kallskuret och kanske några stekta kryddiga korvar som bryter mot morotssoppans sötma och eventuellt även en ljummen ostpaj vars sälta fungerar fint mot soppan.
Sen vet vi inte om vi ska servera efterrätt eller gå direkt på tårtan.
På kvällen kommer det dukas fram ett vickningsbord med ostar och kex, bröd och kallskuret, frukt och gotter.
Vi vill inte ha trerätters med servitörer som dukar fram en färdig tallrik och funderade ett tag på buffé men det är så tråkigt att stå i kö och vänta och att behöva springa fram och tillbaka. Vi tänkte att ett "Kan du skicka smöret tack?" kanske kan fungera lite som en isbrytare?
Vad tror ni om konceptet?