Behöver tips och idéer för tårtan!
Alltså... det absolut enklaste (då vet ni att ni får rätt konsistens på moussen) är att köpa moussepulver från kakburken, tårtdecor eller annan sån butik / webshop.
Sen kan man piffa till dom lite själv genom att kanske ha i lite passionsfrukt i passionsfruktsmoussen eller riva ner vit choklad i den vita chokladen.
Söt kommer den garanterat att bli om ni väljer dom smakerna.
Choklad( browniebotten är supersött
Vit chokladmousse är i princip bara socker och fett
Passionsfruktsmoussen är väl rätt fräsch men den är också söt.
Marsipan finns extravit, men inte kritvit. (typ ivory)
Om du vill ha kritvita tårtor så är det sockerpasta som gäller. Och sockerpasta är söt..., tja marsipan är väl också söt.
Om ni inte vill ha en söt tårta så skulle jag hellre välja sockerkaksbottnar med lite lime/citronsaft i + finrivet citronskal.
Sen en mörk chokladmousse med choklad i-riven (kanske chili-choklad) och kanske en limemousse (enklast gör man den genom att vispa limecurd med grädde och ha i lite gelatin).
Ni behöver fodra tårtan med smörkräm om ni ska ha sockerpasta, annars smälter den i kontakt med fyllningen. Man kan vispa smör med lite citronsaft exempelvis. Eller något annat smakämne som passar...