Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Mat och pris, vad tycker ni ?

    Jag tycker som alla andra att det låter väldigt bra.
    Bra pris för både mat, servering/disk och tårta.
    Och maten låter också fräsch och somrig Glad 

  • Chicita

    Våra gäster orkade inte ens ta en bulle eller kaka på senkvällen (vår nattvickning). Så jag tycker också att det känns mycket.
    Tänk på hur mycket ni själva äter på en dag.

    Brukar ni ta ett mellanmål en relativt kort stund innan en stor middag med efterrätt, och efter någon timme eller två ta kaffe med tårta på det och ytterligare någon timme senare äta kvällsmacka och ovanpå det tugga i er lite chips mm?

    Ok om ni har förmiddagsbröllop och sen tänkt hålla igång hela natten, så att det hinner gå så pass mycket tid mellan måltiderna att  ni hinner bli hungriga emellan.
    Speciellt när de flesta kommer att bara sitta eller gå korta sträckor under dagen och alltså inte gör av med maten så snabbt (matsmältningen blir inte så snabb när man sitter still)

    När det gäller baren så skulle jag inte ha "blanda själv".
    Jag skulle valt att ha vin, öl och cider. Kanske alkoläsk eller "färdiga drinkar".
    För fylleslag blir det inte av att det är gratis (om ingen kollar att dom betalar så är det inte säkert att dom lämnar den där tian varje gång ändå). Utan fylleslag blir det av att några blandar busgroggar för att dom tappar omdömet efter en middag med alkohol och den/de första starka drinkarna.
    Med vin/öl osv så kan man lättare reglera spritintaget eftersom att dom måste dricka mycket snabbare för att få i sig samma alkoholmängd som i en drink/grogg.

    Jag skulle också valt öl till middagen förresten (som daniiel säger)
     

  • Chicita
    kramen skrev 2013-01-11 21:34:15 följande:
    det är sant att det blir alldeles för mycket mat. Vi skippar nog vickningsmaten, har endast snacks  och snittarna som blir över. 

    Det med drinkarna har du en bra poäng, ska prata med sambon, vill inte ha några  som hlandar hejvilt hela kvällen :) tack för era tips! 
    Alternativet kan vara att be någon kompis agera "bartender" och ha koll på blandningen.
    Eller (som dom gjorde på ett bröllop jag var gäst på) ett schema för de som anmält sig i förväg som frivilliga.
    Dom hade ett rullande schema där någon alltid stod i baren, men ingen stod där mer än 30 min i sträck. Även brudparet stod där ibland - så kunde folk komma och hänga i baren och prata med dom också Flört 

    Men ja annars kan man ju säga så här.
    En normal drink (som man mäter upp med mätglas) ska innehålla 4-6 cl alkohol.
    När man blandar själv (utan mätglas) så brukar det sällan bli mindre än 10-15 cl alkohol per drink. (det ser ju så lite ut i glaset Flört)
    Det betyder alltså dels en nästan tredubblad kostnad i alkohol / drink. Men också att varje person som dricker drinkar får i sig väldigt mycket alkohol.
    3 cl snaps = 1st 33 cl mellanöl (eller var det 50 cl öl... minns inte riktigt)
    Man dricker kanske lika många öl som drinkar. Men om man skulle säga att varje person dricker 4 drinkar med ca 10 cl sprit under kvällen så motsvarar det alltså 13,5 mellanöl per person... Och man kan ju tänka sig hur full någon skulle vara som har druckit den mängden öl...

    Vi hade bartender, och vi valde att bara servera 3:or. Ingen fick starkare drinkar. Det fanns liksom ingenting för dom att välja på förutom namn på dom olika drinkarna Flört 
    Vi hade även cider och vin.
    Samt lättöl, vanlig "icacider" och alkoholfritt vin. Bartendrarna hade "order" om att om någon trots allt verkade lite full så skulle dom hälla upp en lättöl åt dom istället för starköl eller "råka" glömma spriten i drinken osv...
    Men det behövdes aldrig vad jag vet Glad 
Svar på tråden Mat och pris, vad tycker ni ?