Inlägg från: Jenny1986 |Visa alla inlägg
  • Jenny1986

    Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??

    Ceccan81 skrev 2013-07-02 14:40:59 följande:
     Javisst är det döspännande nu!!! Jag är inte så nervös ännu vilket är väldigt konstigt, jag är nämligen en sån person som lätt stimmar upp mig.En tjej som jobbar för apollo på vårt hotell har hjälpt oss med allt. Hon har kontaktat en florist i afandou där vi ska bo men jag har tyvärr fortfarande inte fått nån prisuppgift på buketterna    Men räknar med ca 1000 kr för allt. Det är lite som att köpa grisen i säcken när man bara mailar varandra...     
    Härligt.. snart är du gift :) Jag har fått tag på en bröllopsplanerare och frågade lite priser, hon sa att bukett skulle man räkna med 500, frisör 1200 och sminkning 1000! tycker de är helt okej priser. Skulle man gjort de i sverige skulle de bli några fler tusingar! Har du allt klart annars? :)
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-07-02 06:46:35 följande:
    haha precis, och 4 hästar är la lite att ta i ^^ Men Niko på Ippotikon verkar ju hur bra som helst. Han hjälpte oss väldigt mycket med meny och allt. Så vi har sagt att vi gärna vill sitta på en av deras terasser/balkonger, så man kan se solnedgången och sådant :) 

    Vi bor på det barnförbjudna hotellet ;) Altantica Imperial Resort. Var bor ni? Vi gick in till resebyrån och sa "Vi ska gifta oss i Grekland, här har du vår budget, vad kan du erbjuda oss?" och då tipsade han om det hotellet :) Familjerna får bo på andra hotell ;)  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Jo precis..tre hästar kostar 11.000 så de kanske känns som en onödig kostnad!
    Ja han är verkligen trevlig o öppen för förslag :) har du frågat honom om bröllopstårtan?
    Jag har inte fått ngt svar på mitt senaste mail. Men tror vi väljer den restaurangen oavsett vad jag får för svar :P Känns bra när man vet att dom är vana att arangera bröllop..

    Jaha okej mysigt! De skulle jag också valt om jag inte hade några egna barn :P men nu ville vi ha så barnvänligt som möjligt såklart :)  bor på Atlantica Aegean Blue!
    Usch vad jag längtar. Nu börjar de mesta falla på plats också, så de känns grymt bra :) 
  • Jenny1986
    Ceccan81 skrev 2013-07-02 14:40:59 följande:
     Javisst är det döspännande nu!!! Jag är inte så nervös ännu vilket är väldigt konstigt, jag är nämligen en sån person som lätt stimmar upp mig.En tjej som jobbar för apollo på vårt hotell har hjälpt oss med allt. Hon har kontaktat en florist i afandou där vi ska bo men jag har tyvärr fortfarande inte fått nån prisuppgift på buketterna    Men räknar med ca 1000 kr för allt. Det är lite som att köpa grisen i säcken när man bara mailar varandra...     
    Nu är du äntligen gift!! Grattis grattis grattis! Jag vll veta allt och lite till :D Hur gick allt?? så sjukt nyfiken :)
  • Jenny1986
    Ceccan81 skrev 2013-07-25 17:13:46 följande:
    Hej tjejer!Förlåt att jag inte hört av mig här, men jag har levt i min egen bröllopsbubbla sen vi kom hem från Rhodos. Det är så mycket att smälta, jag är så lycklig!Det finns massor att skriva. Vi är SUPERNÖJDA!!!!! Vi hade absolut inte förväntat oss detta engagemang från hotellets sida, vi är helt stumma än av all den underbara dukning, musik och all mat vi fick. När vi kom ner till hotellet så hade vi ett möte med hotellchefen som redan hade all info han fått från vår reseledare Freja på Apollo. Vi tittade på restaurangen vi skulle ha vår bröllopsmiddag i och den låg nere vid stranden och hade utsikt över havet. Underbart läge! Själva vigselplatsen på Monte smith är väldigt grönskande, enkel och vacker. Det var tur vi kollat på hemsidan ordentligt så vi såg direkt det blåa räcket ner till platsen. Man släpps nämligen av vid en 70-väg mitt i ingenstans kändes det som Vår vigsel var väldigt enkel och inte så religiös och det uppskattade vi. Vi valde två solosånger som prästens fru sjäng. Mitt i akten så flög det ett plan över så Gunnar tog en liten kort paus annars hade ingen hört vad som sades, lite speciellt. Vi kunde börja lite innan kl 16 och vigseln var över på ca 25 min. En magisk känsla!Tillbaka till hotellet och tog bilder nere vid stranden innan själva festen och middagen började. Vi hade valt en utav menyerna som hotellchefen komponerat ihop. Hjälp så mycket mat! Det var 3 förrätter, huvudrätt, efterrätt och sen tårta. Mätta som tusan var vi allihopa! Dukningen var i en klass för sig själv; vita stolsöverdrag och vita dukar! Fantastiskt fint!     Jag och min man är som sagt enormt nöjda med hela bröllopsdagen samt resan i sig. Tar tid att smälta detta! Kolla gärna in denna bloggen där det finns lite bilder på oss:     metrobloggen.se/evam/ Hör av er om det är något särskilt ni undrar över   
     Åh Grattis igen..det pirrar i hela mig bara av att läsa om din dag :)
    Vad härligt att höra att ni är nöjda, det är ju så sjukt svårt att sitta här i ett annat land och lyckas planera in sin perfekta dag. Känns som att man lägger sitt eget bröllop i någon annans händer när man inte kan ha ngn kontroll :) Va inne o kikade på bloggen, vilka fina bilder. Sjukt snygg klänning! :) 
    Hur gick själva vigseln till? kom ni dit en kvart innan o pratade igenom allt? Sen läste jag om att man skulle ge present, DVD? Ger man de till prästen? 
    Hade ni fotograf under vigseln?
    Sorry för alla frågor :P
  • Jenny1986
    Ceccan81 skrev 2013-07-28 12:42:04 följande:
    PTACK!!  Javisst är det svårt att sitta här hemma och planera eller som vi, la allting i andras händer. Allt vill man att ska klaffa och bli perfekt. Kul att du gillade min klänning. Var ganska skeptisk när jag fick hem den, tyckte det var för mycket paljetter, men ju fler ggr jag provade den, ju mer gillade jag den!!Vi kom dit 45 min innan vigseln, vi visste inte hur pass punktliga taxichafförerna skulle va, men våra var i tid! Så vi passade på att ta många foton innan själva vigseln. 20 min innan kom alla gästerna, Gunnar o Kicki. Nackdelen är att det finns inget direkt ställe att "gömma" sig på, om man vill att gästerna ska se dig precis då vigseln börjar. (som när brudparet går in i kyrkan) Vi pratade snabbt igenom den korta vigseln och sedan ställde vi upp oss och Gunnar började prata. Kicki sjöng varvat med Gunnars tal, mycket enkel ceremoni.När akten var över så fotograferades vi med alla gäster och oss själva en stund innan det var dags för nästa brudpar. Det blåste fruktansvärt mycket denna dag!Hur ser er meny ut? Vi hade som sagt för mycket mat. Det var 3 förrätter, huvudrätt, efterrätt och tårta.        
    JAg kände precis samma sak när jag fick min klänning, men nu trivs jag i den. Beställde den på nätet och på bilden såg den väldigt enkel ut. Men när den kom så visdade det sig att de är som en "vanlig" brudklänning med släp och alldeles för varm för Grekland! Ska till sömmerskan snart o fixa till den lite så blir de nog super.
    Hur va sången..bra röst? spelade hon något eller va de bara sång?
     okej, blev lite stressad när jag pratade med Gunnar och han sa att han skulle åka till Greklans nu men vi ses en kvart före vigseln.. :D men kanske inte finns så mycket att säga då :)

    jo jag såg vad mycket god mat ni hade, va de dom som gjorde den menyn också eller va de ni som valde meny?
    Jag fick också en massa meny förslag på en massa mat, men gjorde en egen meny istället.
    Så vi kommer ett få gratinerad hummer med rostade grönsaker och grekiskt vitlöksbröd som tillbehör till förrätt. Till Varmrätt blir de mixed grill. olika slags kött, potatisgratäng och grekisk sallad.
    Efterrätt blir bröllopstårta i vit choklad 
  • Jenny1986
    Ceccan81 skrev 2013-07-29 16:19:14 följande:
    Jag skulle behöva er hjälp. Behöver komma i kontakt med en florist på Rhodos som kan bra engelska. Vi ska  skicka lite blommor till hotellet som tack för all hjälp. Vilken har ni anlitat?
    Jag har en tjej på mitt hotell som är bröllopsfixare...har mailat över bild på min bukett,frisyr och sminkning så fixar hon det, så jag slipper springa runt och stressa när vi kommer dit.
    Hon är väldigt duktig på engelska om du vill kontakta henne? Är ju inte hon som är florist, men kan säkert hjälpa dig. 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-10 04:31:34 följande:
    Hej! 
    Nu har jag varit väldigt oaktiv i denna tråd då jag haft semester samt jobbat / jobbar natt för tillfället. Men jag hoppas att allt är bra med er och att planeringen går framåt :) Jag är så trött på jobbet just nu och längtar bara till semestern och framförallt bröllopet! I onsdags hämtade jag hem klänningen för sista gången - den här gången har de klippt bort lite lösa trådar samt pressat den - och jag bara längtar tills man får ha den på sig! 

    Som sagt, hoppas allt är / går bra för er? :)  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Härligt! Jag är ju mammaledig så jag har turen att va hemma och ha de bra. Har dock många bollar i luften med planering av bröllop, planering av dop två veckor efter att vi kommer hem, samt husbygge. Plus två barn på de :D
    Men allt går oroväckande bra.
    Jag har min första tid hos sömmerskan imorgon. Ville vänta in i de sista med att gå dit eftersom att jag nyligen fick barn. Med facit i hand så var ju det ett MYCKET bra beslut. Är mindre nu än innan jag blev gravid. Svårt att veta de där.
    Är du nöjd med klänningen?
    Hur ska du frakta den till Rhodos?? 
    Idag hittade sambon skorna han va ute efter, så nu har vi bara kvar att lösa hur vi ska ta oss från vigseln till restaurangen kvar. Men vi har beslutat att lösa det på plats. :)

    ja juste "present" till församlingen har vi kvar också....
    Hur ligger ni till i planeringen? :) 
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-13 09:42:45 följande:
    Oj! stort grattis till barnet! Så underbart! 
    Har själv inga barn, men planerna finns efter bröllopet :)
    Då var det ju jätte bra beslut att vänta med sömmerskan. Jag ringde till sömmerskan för ett par veckor sedan för att boka in en tid, då bad hon mig komma in redan i början av Juli då hon inte var säker på att hon skulle hinna annars. Så här har man inte fått gå varken upp eller ner i vikt :P rätt svårt med tanke på att man har haft semester.

    Jag är jätte nöjd med klänningen. Är dock endast nervös över att jag inte ska kunna få med den ^^ men det får bli att vika ihop den och hitta en stor väska att lägga ner den i. Får typ vika ihop den hemma - mäta den - och sedan köpa en väska som passar :P Men det ska nog gå bra (hoppas jag).

    Är du nöjd med din klänning? :D

    Planeringen har stått still ett tag. Känner att det inte är mycket mer vi kan göra förrän vi är på plats. Så fredagen innan vigseln ska vi träffa fotograferna, kolla om vi kan hitta en florist som kan fixa bukett åt oss snabbt, samt kolla hur vi tar oss till och från vigselplatsen...

    Tack för påminnelsen! Låg och tänkte på gåvan till församlingen inatt när jag inte kunde sova ^^ Så det har vi kvar att fixa.  

    Jag köpte presenter till mina systrar (mina tärnor) häromdagen, så ska hämta hem dem idag. Köpte ett armband till dem var, och ett till mig, så vi har likadana armband som ett tecken på vår systerskap :) Hoppas verkligen de blir glada, annars tar jag dem allihop ;)  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Hehe, tack! :) vad härligt, barn är de bästa :) 
    Jo men precis, är lite nervös över hur klänningen ser ut efter en färd i resväska :/ Jag kommer att ha den i handbagaget. Jag har ngn förbannelse med resväskor. TRE gånger har min väska kommit bort när jag rest tidigare och lovar att de skulle bli en fjärde om jag la den i stora väskan. :P

    Jag var iaf hos sömmerskan igår och det känns suuuuperbra. Så mycket bättre än jag kunde tänka mig. Så hoppas den är lika fin när jag hämtar den EN vecka innan vi åker :P får spela på marginalerna här.. men känns iaf skönt nu när jag sett hur den "bör" se ut när hon är klar :)

     Igår lyckades jag få min bror med sambo och bebis att boka resan också. Så nu ska även dom med, suuuuuperglad :) Så nu är vi 11 stycken med barnen!  Sambon ska även göra ett nytt försök att försöka få med hans bror..inte helt lätt de här :P

    Jag tror inte dina systrar har räknat med någon present, så är övertygad om att dom blir glada. :)

    Har hört att de ska vara lätt att hitta florist där så de ska du nog inte behöva oroa dig för..
    När åker ni till Grekland? 

     Shit de är ju nära nu :D börjar bli lite pirrig, men tror de mest beror på att ingen vet och att jag ÄNTLIGEN ska få de ur mig... :)
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-15 06:56:39 följande:
    Vad sa du till din bror med sambo för att få med dem på resan? :D Hoppas ni lyckas övertala m2bs bror också! 

    Ja nu börjar jag känna av nervositeten lite. Jag har börjat räkna ner mina arbetsdagar innan semestern, annars tyckte jag att det kändes som att det var en evighet kvar :P Så 7 arbetsdagar kvar innan jag går på semester. vi åker den 29e, och landar sent, så har endast en dag innan vigseln som får gå till att planera allt som inte är gjort :P Bara hoppas vi hinner...

    När åker ni? :) Åker ni allihop tillsammans, eller blir det olika flyg och omgångar?  
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Min bror och hans sambo fick barn nio dagar före oss, så jag tjatade bara lite o sa typ "snällla, det skulle vaaaa så kul om ni ville följa med..det blir ju småtjejernas första resa tillsammans" gick ganska lätt, dom hade pengar över och bokade direkt :D 
    m2bs brorsa hade dåligt med pengar o sa att han tar en sista minuten isf... :) men tror inte han kommer med..
    7 dagar är ju ingenting, går säkert fort :)
    Okej, vi åker den 1 september och gifter oss den 4..så lite tid finns där! lovar att jag kommer bränna mig och va helt röd eller något liknande :)
    Vi åker hela gänget på samma plan från arlanda :)
    guuuud vad jag längtar..:D 
    Min stora fråga är hur jag ska få med mig allt..jag brukar ha problem i vanliga fall att få plats, nu är det de vanliga plus allt till bröllopet och mina barns grejer. Klänningen är jag ju lite rädd för..inte så roligt om den är helt skrynklig när man kommer fram :/

    Fick lite panik idag när jag kollade nyheterna o dom sa att alla flyg är inställda på alanda pga tekniskt fel,,tänk om ngt sådant skulle hända. Då skulle man ju bryta ihop totalt!
    Nä, usch o fy..bara positiva tankar ;)

    Har du tänkt att ha brudklänningen på dig hela kvällen eller byta om till ngt annat?
    Jag undrar hur varmt de kommer va med min tjocka klänning :P
  • Jenny1986
    Wardelli skrev 2013-08-17 23:50:52 följande:
    Haha grymt sätt att få med sig dem på eran resa ^^ Någon som har några misstankar? :) 

    Har haft lite panik över att jag kanske inte får med mig min stora klänning. Så idag testade vi om den fick plats i våran stora resväska (som vi tydligen ägde utan att veta om det i princip :P ) och det gjorde den!! Visst fick jag vika tyllkjolen lite, men om man bara hänger upp den så borde det la lägga sig? Fick även ner kostymen i samma väska :D Så då slipper vi betala för att få med oss en till väska :) Förra året när vi åkte till Naxos en vecka, så klarade vi oss på en stor resväska och en liten, så då borde vi klara oss på två stora och två små den här gången ^^ trots all annan packning som ska med. 

    Men kan du inte hänga klänningen i badrummet och sätta på lite varmvatten så kan den hänga och bli rak i ångorna? Det är ett tips jag sett här på bröllopstorget faktiskt.  

    Vi har köpt såpbubblor som gästerna kan blåsa efter/under vigseln. Skaffade dem mest för barnens skull, men tror det kan bli en fin effekt på bilderna :)

    Det alla i min familj börjat noja sig över är magviruset som går på Rhodos. Eller som de flesta på det hotellet tror - att de blev matförgiftade. Så nu har vi köpt upp ett litet apotek att ha med oss. Magtabletter för akut diarre, resorb (vätskeersättning), handsprit, våtservetter, värktabletter etc. Så förhoppningsvis ska vi hålla oss borta från allt som kallas sjukdom ^^

    Nu får vi börja tänka positivt och bara se fram emot det här! som jag alltid säger till min lite paranoida och väldigt lättskrämda syster - "händer det, så händer det. Inget vi kan göra något åt". Så man får bara göra det bästa av situationen och inte stressa upp sig allt för mycket över saker man är rädd för att det ska hända :)

    Jag ska ha brudklänningen på mig hela kvällen. Så fort solen går ner i Grekland så blir det lite små kyligt, samt att jag nu har köpt en dyr klänning så vill jag ha den hela tiden ^^  Ska du byta om eller kör du all in med brudklänningen du också? :) Varmt lär det bli ^^ Min klänning har ju korsettsnörning i rygg och flera lager tyll i kjolen (slog på stort) :P Men ska man vara fin får man lida pin - eller vad säger man? :D 

    Btw, blev det Ippotikon som restaurang? :) 
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
    Hehe ne inga misstankar här inte..hade vi varit förlovade så tror jag alla hade listat ut de :)
    däremot så har flera av mina kompisar börjat "tjata" om bröllop, säger att dom längtar tills vi ska gifta oss mm.. :/
    Vad skönt att du hittade den väskan:D Skulle också behöva en större!
    blöta klänningen vet jag inte om jag vågar :) men ska nog fråga min planerare på hotellet om de kanske finns press där. Är väl inte omöjligt :) Som du säger, de får gå lite som de går...:)

    Magvirus? Vill jag ens höra mer? hehe! Det har jag nog missat iaf...hörde bara om de där som va i Turkiet!!

    Jag kommer också ha brudklänningen hela kvällen.. är ju bara en dag, så den måste man ju ta vara på :) 

    Värmen tror jag är värst innan vigseln, det jobbigaste blir nog att ha mina högklackade skor hela kvällen :) Dom får va på så länge jag orkar, sen slänger jag av dom i ngt hörn om jag får ont :P

    Ja precis, där blev det för oss också. Känns bra tycker jag..ser fint ut på bilderna och dom verkar ha ganska mycket bröllop där, plus väldigt trevligt bemötande :)
Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??