Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Duka alkoholen till bords eller ej....

    Vi hade ju "halvbuffé" dvs att vi hade 4 stycken som serverade och som då bar fram stora fat på borden som man fick plocka av själva sen.
    Och när maten stod framme så serverade dom dryck. Dom hade stora kannor (typ 2-liters) som dom hade vin i och om någon ville ha öl så kom dom med det också... Minns inte om någon typ tog så många öl dom kunde bära och gick efter den som serverade vin eller hur dom gjorde.

    Ni kan ju alltid ställa fram karaffer med vin (men då kostar det ju att köpa karaffer också) och öl på bordet. Tänk bara på att sånt tar plats och du i så fall antagligen får skippa en del dekorationer.

    Annars tycker jag nog att folk kan resa på sig och hämta själva.
    Ställ fram flera bord på olika sidor av rummet så går det snabbt 

  • Chicita

    När man serverar vin på restaurang så häller man aldrig upp fulla glas.
    Ett "glas" vitt vin är ca 12 cl, ett "glas" rött är ca 18 cl.
    Men när folk häller upp själva så häller dom ju nästan upp till kanten.
    Dock blir ett fullt glas inte 25 cl eftersom det måttet betyder hur mycket vätska som får plats om man häller totalt fullt, precis upp till kanten.
    Så ca 4 glas/ vin flaska kan du nog räkna med. (hemma brukar vi få ut 5 glas/ flaska)
    (ca 10 glas/ flaska med mousserande eftersom det ju bubblar så mycket när man häller upp och folk väl knappast får hälla själva Flört )

  • Chicita
    PiaB skrev 2013-01-24 20:50:11 följande:
    Man skulle kunna tro att Chicita och jag pratat ihop oss innan {#emotions_dlg.tongue-out}
    haha... nja men vi är väl gamla kloka rävar Flört
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-24 21:03:17 följande:

    Servering är inte heller ett alternativ då ca. 20gäster inte kan svenska eller engelska...


    Om ni har någon som kan servera så kan ni ju ställa ölflaskor/burkar och något alkoholfritt på borden och låta en eller två gå runt med kannor med vin. Ni vet vem som sitter på vilken plats va? (alltså jag kan inte bara anta att ni kommer att ha specificerade platser för alla). I så fall så kan ni lägga en förklaring vid drycken där, att om man vill ha vin så kommer någon snart och erbjuder dom det. Och om ni då kör glaskannor så kan dom ju bara peka Glad
Svar på tråden Duka alkoholen till bords eller ej....