• Anonym

    Kyrkbröllop

    Jag och min sambo ska gifta oss i sommar! Vi hade bestämt oss för en borgerlig vigsel... Men jag har alltid drömt om ett kyrkbröllop. Men då min blivande man har gått ur kyrkan och inte ville höra nå prat om gud under vigseln så kompromissade vi och vi sa att vi skulle gifta oss borgerligt.
    Men nu börjar jag mer o mer inse att jag vill verkligen gifta mig i kyrkan. Min fråga är nu om det går att ha en kyrklig vigsel men att liksom "tona" ner pratet om Gud?
    Så att det går att få det som vi båda vill lite grann?

  • Svar på tråden Kyrkbröllop
  • Anonym

    Tack för era svar! Jag förstår att det låter respektlöst att tona ner pratet om Gud. Jag menar inte alls att vara respektlös...jag visste inte hur jag skulle uttrycka mig riktigt heller för att förklara!


    kitkät skrev 2013-02-11 11:01:50 följande:
    Jag förstår inte riktigt, så någon får gärna förklara för mig. Varför vill man gifta sig i en kyrka (Guds hus) om man vill tona ner "pratet om Gud"? 

    Jag vill gifta mig i en kyrka för att jag är kristen och det är viktigt för mig att få mitt äktenskap välsignat av Gud genom prästen som ska viga oss. 

    Det är respektlöst att resonera så som du gör tycker jag. Gift dig borgligt istället!  
    För att försöka förklarar närmare här så vill jag gärna gifta mig i kyrkan och har inga som helst problem med det som ingår i prästens "tal". Men min sambo är inte troende alls, han är ateist och har gått ur kyrkan. Han ville från början gifta sig väldigt enkelt, gå till rådhuset typ bara han o jag o säga ja. medans jag ville ha kyrkbröllop, middag o fest. Men vi kompromissade då om att gifta oss borgerligt men att göra cermonin finare o intimare med gäster o sen ha middag o fest. Grejen är nu att den plats vi tänkt för vigsel inte kommer att funka... och vi letar alternativ. Men har inte pengar att hyra rum på tex ett slott eller herrgård för vigsel.

    Och ju mer jag tänker på saken desto mer känner jag att jag skulle vilja gifta mig i kyrkan... och anledningen att jag ställde frågan om det gick att få vigseln något mindre religöst var för att jag hört på omvägar att vissa präster kan ändra om lite...
    men jag var beredd på att många skulle reagera ungefär så som ni reagerat här och ville kolla läget med er här på forumet innan jag skulle vända mig till någon kyrka... För jag förstår ju att det låter fel o respektlöst så jag får helt enkelt komma fram till en annan lösning.

    Som sagt, jag har inet alls menat något illa och ber om ursäkt till de som tagit illa vid sig av min fråga!!
Svar på tråden Kyrkbröllop