Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Tårtor utan marsipan!?

    Det finns sockerpasta med smak också (eller så kan man smaksätta själv med ett par droppar essens om man gör egen sockerpasta Flört

    Men man kan ju göra andra saker.
    Jag skulle haft sockerpasta på min men ena moussefyllningen blev för lös så jag spritsade grädde utanpå den istället. Eftersom jag hade för lite grädde så blev det ju inte så bra (jag blev grymt missnöjd) men gästerna som kommenterade tårtan sa att dom inte bara gillade smaken utan även utseendet... Så jag får väl försöka vara nöjd ändå Tungan ute 

    Men man kan använda frosting eller smörkräm eller mousse, eller bre smält choklad utanpå tårtan eller sätta dit chokladplattor...
    Det finns många alternativ även om man inte tål mandel  Glad

  • Chicita
    Mrs Fox skrev 2013-03-30 08:16:22 följande:
    Åh vad många fina ideer!  Solig

    Tanken är en moussetårta: chokladmousse och hallonmousse med chokladbrowniebottnar... det blir inte för mycket choklad då med chokladglasyr? Enligt mig kan man aldrig få för mycket choklad men alla är ju inte som mig Tungan ute

    Vill ju inte ha en sliskigt söt tårta utan en frisk som några av er skrev.

    Men nu har jag hu redan mer att fundera på! TACK för alla förslag Solig
    Haha... om du frågar min make så kan man inte ha för mycket choklad. 
    Han sitter och dregglar just nu och vill att jag bakar tårta (som er) Tungan ute 
    Pensla tårtan med smält choklad helt enkelt.
    Ett tunnt tunnt krispigt lager med vit choklad kan bli både snyggt och lite häftigt när man skär igenom Glad 
Svar på tråden Tårtor utan marsipan!?