Gluten och laktosfritt till buffé?
Som du skriver så är det jättelätt att byta ut "vanliga" produkter mot laktosfria. Vad gäller gluten så är det inte heller svårt, men om man aldrig har bakat med glutenfritt mjöl så kan man behöva träna någon gång först.
Nu vet jag ju inte vad ni har tänkt att ha för slags buffé, men alla typer av kött och fisk är ju oftast gluten- och laktosfria (kolla kryddblandningar bara), potatissallad (gjord på majo och/eller laktosfri creme fraishe), potatis/rotsaksgratäng (med laktosfri grädde), rissallad, olika grönsallader/blandsallader, färsk frukt, ost (hårdost räknas som laktosfri och andra finns i laktosfria variater) och kex (finns glutenfria i så gott som alla butiker), pajer..
Tänk på att om ni ska ha bröd/kex eller dyl så behöver den som är glutenintolerant eget smör (o dyl) så att inte någon smörar en vanlig smörgås först och det kommer smulor i det..
Lycka till!