• daniiel

    vill ha fest men inte "bröllop".....

    Det finns många som inte vill ha ett traditionellt bröllop. Väldigt många. Även det går jättebra :) Ni ska absolut inte känna er tvingade att genomföra er vigsel på ett sätt som ni inte känner er bekväma med. Och ni är som sagt absolut inte ensamma om att vilja göra det på tu man hand.

    Varför gifter ni er inte ensamma i stadshuset? Vittnet går att ordna där, anställda, som ni inte känner. Om ni inte kan tänka er att tex ha med er bara era föräldrar, jag förstår om dom skulle bli glada över att få se er vigsel. En borgerlig vigsel går ju väldigt snabbt om man inte själv lägger till en massa saker. Det tar nog bara någon minut.

    Sedan kan ni bjuda in alla till middag och fest och där väljer ni ju själva vad ni vill plocka in, om ni vill ha tex brudvals, bröllopstårta och liknande. Festen kan ni ju styra hela och hållet.

    Ni kan absolut få er vigsel och ert bröllop på det sätt ni önskar :) Jag tycker inte ni ska ha dåligt samvete över det.


  • daniiel

    Varför kan inte din mamma få vara med under vigseln då? Bara för att ni låter din mamma, eller alla era föräldrar, vara med, så betyder det ju inte att någon fler måste vara med.

    Men om du absolut inte vill ha någon fler närvarande, förutom du och din blivande då såklart (och vittnen samt vigselförrättare), så behöver ni inte det. Det finns många som gifter sig så och det går bra.

    Nu vet jag inte hur du tänkt dig det hela, men om din mamma får vara med och tex kika på kläder, kanske vara med och välja bukett om du vill ha en sådan och ha lite insyn i planerandet av festen, så kanske hon känner att det åtminstone är bättre än inget och att hon ändå är lite delaktig under din bröllopsdag?

    MEN, jag tycker absolut inte att ni ska känna att bara för att ni levt tillsammans i många år och redan har familj, att det på något sätt gör att ni inte kan ha en större vigsel inför familjen! Er kärlek är väl inte mindre bara för att ni levt tillsammans länge eller har barn? Den är väl värd att firas och uppmärksammas ändå?

    Det är ju många som gifter sig efter flera år tillsammans. Vi gifte oss efter nästan 6år tillsammans och har en dotter som då var drygt 4år. Nu är ju inte 6år jättelänge, men ändå. Nog var vår vigsel med alla våra nära och kära en underbar upplevelse trots det :)

    Gå efter vad ni helst vill göra. Vill ni helst ha en vigsel där ni förklarar er kärlek inför familjen som du skriver, så tycker jag att ni ska ha det och inte bry er om att ni hängt ihop länge. Men är det så att ni verkligen helst vill bli vigda på tu man hand, så ska ni givetvis köra på det.


  • daniiel

    Jag håller med Chicita och jag tycker det låter som ett bra upplägg att alla väntar utanför lokalen när ni kommer dit direkt efter vigseln :) Och att din mamma är den som får välkomna alla gäster och kanske hålla brudskålen?

    Jag tänkte på en sak, fotografen kanske ni kan ha med er under vigseln och på så sätt kan din mamma få se foton från vigseln sen. Då får hon åtminstone se bilder från vigseln sedan :)

    Och jag tycker givetvis också att du ska ta upp det här med din mamma, om hur du känner. Även om det inte löser situationen och hon kan vara med vigseln, så lär hon ha större förståelse för varför du/ni väljer att ha vigseln enbart på tu man hand.


Svar på tråden vill ha fest men inte "bröllop".....