Inlägg från: Mathildas |Visa alla inlägg
  • Mathildas

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    blivandeforsmark skrev 2013-07-27 22:29:39 följande:
    Vi planerar att gifta oss 28 juni. Mycket att göra och har precis köpt hus. Pengarna bara flyger iväg. Men trevligt att det har startats en diskussion för oss junibrudar 2014. 

    Har dock funderingar som skulle vara trevligt att bolla med några andra:
    - Skulle det vara tacky att bara ha en fika efter vigseln och ingen fest?
    - Hur hanterar man de som inte blev bjudna på bröllopet?
    Mina svärföräldrar gifte sig förrförra året och de hade bara lite fika och tårta efter vigseln i kyrkan och det var hur fint som helst och väldigt uppskattat från alla inbjudna. De hade en kompis som spelade dragspel så de ändå fick sin bröllopsdans ute på gården, väldigt fint och personligt :)
    Det finns säker någon som skulle ha invändningar åt att det "bara" blir fika och ingen fest, men det är inget att lägga energi på. Det är ju inte Dem som ska gifta sig, det är ju Ni. Bara ni är överrens och bekväma med era val så kommer det bli hur bra som helst :)

    Det här med att veta vilka man ska bjuda är alltid svårt, sitter för tillfället och diskuterar detta med min m2b, och det vi kommit fram till hittills är att vi kommer ge blanka f*n i om det sticker i folks ögon för att de inte blivit bjudna. Det är vårt bröllop och där vill vi ha våra vänner och släkten som vi träffar regelbundet (inte en avlägsen farbror som vi bara träffar på julafton). Detta har lett till att vi inte ens kommer bjuda min fästmans farmor och farfar.
    Vi är beredda på att snacket kommer gå på hans sida av släkten pga detta beslut men vi stänger dövörat till.  Vi vill inte sitta där på dagen D och känna oss obekväma eller rädda för att det ska bli tjafs på vår dag.

    Lycka till med planeringen!
  • Mathildas
    Cskoldqvist skrev 2013-07-28 22:33:02 följande:
    Hoppar in i den här tråden då vi gifter oss den 14 juni 2014, kl 14.00 i Marstrands Kyrka  Glad

    Då jag har varit ledig hela sommaren har jag haft skrämmande mycket tid att planera inför det stundande bröllopet. Kyrka och festplats är bokat samt att tärna/marskalk har tackat ja. Lägg därtill oändliga timmar av googlande och drömmande inför allt vad inbjudningskort, musikstycken, brudklänningar etc. heter...
    Min "bröllopspärm" är redan fullproppad av idéer och min blivande man börjar kanske tycka det blir lite tjatigt med allt bröllopsprat, men det är ju sååå roligt...!
    Vi ska också gifta oss den 14 juni nästa år :) Trots att det bara var drygt två veckor sedan han friade har vi redan bokat vigsel- och festplats samt vigselförrättare.
    Mina brudtärnor är lika uppspelta inför detta som jag är så häromdagen satt vi och knåpade ihop alla save-the-date-kort som snart ska läggas på lådan. Tanken var ju att jag sedan skulle sluta där men ivrig som jag är (och hur roligt är det inte då?) så fortsatte jag idag med inbjudningskorten, ca 7 månader innan de ska skickas ut, haha. Men detta är ju bara såå kul :) Funderar på om jag även ska göra tackkorten (eftersom allt går i samma stil) och sedan bara behöva klistra på kortet på oss från bröllopet, skönt att slippa tänka på det efter bröllopet.
  • Mathildas
    Cskoldqvist skrev 2013-07-30 00:43:18 följande:
    Stort grattis till er förlovning!!

    Åh, vad roligt med save-the-date-pyssel. Visst känns det mer verkligt när man får "sprida budskapet" till sina nära och kära Tungan ute

    Själv har vi hoppat över att skicka SVD-kort men planerar att skicka ut inbjudningskorten ca 6 månader innan bröllopet då vi behöver boka upp boendet för våra gäster redan i januari. Vi har bokat en ö i skärgården för att fira i dagarna tre så vi ser ingen nackdel med att gå ut med inbjudan så tidigt då vi hoppas att så många som möjligt av våra drygt 70 inbjudna kan komma. Men vi har berättat för våra familjer som är sååå glada och uppspelta, oj vilket härligt år av förberedande vi har framför oss!!

    Jag tar gärna emot tips på hur era inbjudningskort och tackkort ser ut Glad
    Vi ska skicka ut SVD-korten ganska så snart och inbjudningskorten i februari någongång. Låter ju helt underbart med en hel Ö för sig själva, herregud vilken dröm :) Vi ska vara ute i skogen i en gammal kvarn och även ha vigseln där under ett träd. Låter kanske lite flummigt men det kommer bli hur bra som helst det är jag säker på. Vi har hyrt två gamla drängstugor så det finns möjlighet till övernattning för gästerna. http://www.araskvarn.nu/ Här ska vi vara, dock gör bilderna och den hemskt tråkiga hemsidan det inte rättvisa, men ni får en uppfattning i alla fall.
    Jag ska ta och lägga upp bilder på hur alla korten ser ut senare när jag är färdig med dem, men det är fortfarande lite småpill kvar :)
  • Mathildas
    sandrahs skrev 2013-07-29 12:00:11 följande:

    Tips mottages gärna på bra mallar till save-the-date-kort, inbjudningkort och tackkort!


    Jag ska lägga upp bilder på hur korten blev senare när de är klara, det är fortfarande lite klister och klippande kvar :) Men det är ju bara att googa. Själv kollar jag många bloggar som handlar om den stil på bröllop som jag själv är ute efter och fick idéer därifrån.
  • Mathildas
    Csve skrev 2013-07-30 09:56:01 följande:
    Hej på er!Vi har lagt handpenning på lokalen, STDkorten och inbjudningskorten har vi fått hem och vi har valt utseende på framsidan till vigsel- och festprogram! vi har valt tärnklänningar och jag har hittat armband som vi kommer ge till tärnorna i gåva.Det värsta tycker jag gästlistan och budgeten är!   
    Gästlisan känns okej för egen del men jag håller med om budgeten, usch, får rysningar bara jag tänker på den. Det är ju för det första huuur svårt som helst att uppskatta vad saker och ting kostar och själva hade vi en budget på 50.000 från början vilket vi redan nu (2 veckoer sedan han friade) har kommit underfund med att vi kommer spräcka rätt rejält. Bara hyra för lokalen, fotografen och material till inbjudningskorten har gjort att det hittills har gått på 30.000 .. så bara 20 kvar då, HA, lycka till med den ekvationen Mathilda - kommer aldrig gå ;) bara min ring kostar ju hälften av det och då har vi mat, alkohol, kläder till tärnor och näbbar, brudklänning,  min mans kläder, hans ring, dekorationer, band... gode gud hjälp mig.
Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet