Inlägg från: sandrahs |Visa alla inlägg
  • sandrahs

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Vi ska gifta oss den 7 juni 2014!


    Jag har redan börjat planera lite, men hur tidigt ska man köpa brudklänning? Och hur många tärnor hade ni? Måste man ha brudnäbbar/näbbar?


    Jag står i valet och kvalet med hur många tärnor man ska ha, hur många tänker ni ha och vilken relation har de till er?


    Har funderat på en klänning på nätet men man vet ju aldrig vad man får hem... Hur ska ni göra?


    http://www.dindromklanning.se/brollopsklanningar/brudklanningar-for-bestallning/prinsessklanning-med-slap


    Jag har redan bokad festplats och ska boka kyrkan idag.

  • sandrahs
    Mathildas skrev 2013-07-29 10:29:10 följande:
    Vi ska också gifta oss den 14 juni nästa år :) Trots att det bara var drygt två veckor sedan han friade har vi redan bokat vigsel- och festplats samt vigselförrättare.
    Mina brudtärnor är lika uppspelta inför detta som jag är så häromdagen satt vi och knåpade ihop alla save-the-date-kort som snart ska läggas på lådan. Tanken var ju att jag sedan skulle sluta där men ivrig som jag är (och hur roligt är det inte då?) så fortsatte jag idag med inbjudningskorten, ca 7 månader innan de ska skickas ut, haha. Men detta är ju bara såå kul :) Funderar på om jag även ska göra tackkorten (eftersom allt går i samma stil) och sedan bara behöva klistra på kortet på oss från bröllopet, skönt att slippa tänka på det efter bröllopet.

    Tips mottages gärna på bra mallar till save-the-date-kort, inbjudningkort och tackkort!

  • sandrahs

    Åh vad trevligt!


    Vet ni vart man kan hitta band att boka? Har också tänkt ett rockabilly liveband!


    Vad brukar man ha för underhållning? Det hade varit roligt med en stå-upp komiker! Bor i Västerbotten så det finns säkert inte så stort utbud...


    Jag märkte när jag bokade kyrkan att vi kommer gifta oss på pingstafton, det hade jag inte tänkt på men åh vad underbart!


    Jag kommer vara 24 år och min sambo 25 år när vi gifter oss.

  • sandrahs

    Okej, jag ska kolla runt lite.  Sedan finns det något snyggt sätt man kan skriva på inbjudan att barn gärna får vara med på middagen men att de sen vid kl.20.00 ska vara barnfritt? Egentligen vill jag inte att det ska vara några barn alls, varken kyrka eller fest, då jag inte har barn själv (och inte kommer skaffa på ett tag) så tycker jag att andras barn kan vara otroligt störande... Tänker bara fasan om en unge gallskriker i kyrkan och föräldern inte har vett att gå ut med hon/han.   Men då blir det nog sura miner och jag kommer hursomhelst bli tvungen att gå med på att mina kusiner kommer (10 och 12 år). Problemet är egentligen min sambos vuxna kusiner för dom har sjuttioelva barn i ålder 0-12 år.... Hur säger man då nej till dom? Fast man kanke bara skriver namnen på de vuxna kusinerna och inte barnen i inbjudan? Och så skriver man barnens namn på de barn man vill bjuda? Ursäkta mitt svammel men jag behöver ventilera lite!    Jag har inte bestämt något tema ännu, svårt att välja!         Vilka tänker ni ha som värdpar?  

  • sandrahs

    Jag kommer nog skicka ut mina 2 månader innan bröllopet och sen ha osa senast en månad innan. Jag har redan meddelat save-the-date på facebook så de vet redan nu vilket datum det blir.

  • sandrahs

    Håller med Mathildas, gästlistan är helt okej kommer "bara" bjuda så långt som kusiner och några vänner. Allt som allt ca 80 inbjudna, men alla kommer nog inte tacka ja.


    Jag har inte vågat mig på att göra en fast budget för jag vet att jag ändå inte kommer hålla den och det är förmodligen en del utgifter man inte tänker på. Jag började med att ha budget på 30 000 kr då vi har mycket "gratis" men det kommer nog inte funka ändå.


    Försöker iaf hitta kanonpriser på allt som ska köpas till festen. Kommer t.ex. köpa klänningen/klänningarna från Kina och ringarna blir inget flådigt. Musik i kyrkan har jag gratis (eller ja förmodligen ska dom ha lite grann) i form av min syster och hennes tjejkompisar samt att dom kanske kommer sjunga på festen sen. Som jag skrivit i tidigare inlägg kommer jag göra inbjudningskorten och tackkorten själv. Fördelen med att bo i en liten kommun är att alla känner alla och det går att få tag på mycket saker gratis eller till kanonpris ;)


    Maten kommer en lokal cateringfirma få göra (buffé) samt att min m2bs kusin kommer få bidra med hennes fantastiska cupcakes och andra sötsaker!


    Alkoholen kan vi få billigt också då vi känner en som importerar öl från tyskland (hrm..)


    Men som sagt det är fortfarande en del som kostar så jag tycker också att det är jätte svårt att göra en budget!

  • sandrahs

    Jag har också problem med att citera samt att jag måste trycka enter två gånger för att få en radbrytning, är det någon som kan hjälpa oss? Jag har en vanlig dator, dvs inte via en surfplatta eller mobilen.

  • sandrahs

    Jag köpte min klänning begagnad i slutet av augusti.


     


    En la sposa klänning som är helt underbar! Nu är det bara att försöka komma i den... Behöver gå ned 10 kg men har på 2 veckor gått ned 4 kg så det borde inte vara ett så svårt mål. Det är ju några månader kvar tills jag gifter mig ;)


     


     


     

  • sandrahs

    Är det någon fler föresten som ska ha middagsbuffé på festen? Jag kommer nog inte ha någon avancerad fest, utan middagsbuffé som vi beställer av ett cateringföretag. Men hur göra med efterrätt? Har ni en "riktig" bröllopstårta eller har ni olika efterrätter, t.ex. chokladtårta, äppelpaj, kakor etc. Hur mycket gör ni själva?


     


    Jag har inte bestämt mig om jag ska ha förrätt eller bara aptitretare under minglet, t.ex. rullar med rökt viltkött (eget), när man kommer till festplatsen. Någon tanke?


     


    Vi kommer gifta oss kl 16.00 och ca 17.00-17.30 kommer alla vara på festplatsen. Hur länge brukar man mingla?

  • sandrahs
    iQbee skrev 2013-11-28 22:20:27 följande:
    Caisa och Sandrahs Jätte finaklänningar båda två =) jag längtar till min men får den inte förns i april...
    Sandrahs vad har du gjort för att gå ner i vikt? du kan ju gå ner 1,5 typ på en månad så att du inte chockar kroppen:)

    Tänkte bara skriva av mig lite .. har gjort 450 stycken gåvor och har nästan fått ont i fingrarna.. ..
    Jag har även fått mina prover av spets och har valt en gepyr metalic spets åhhhh längtar...

    Jag går på en low-calorie diet, äter egentligen som vanligt men äter "rätt" och mindre portioner. Ca 1000 kalorier per dag (ibland 800 och ibland 1200). Byter ibland ut lunch mot allevo-shake. Har varit beroende av socker men speciellt coca-cola, så kilorna har smygit på sig fast jag inte tyckt att jag ätit speciellt mycket.


     


    Jag motionerar som vanligt med ridning och promenader men jag har lagt till träning på crosstrainern 2 ggr/veckan. Det mesta av min viktnedgång är förmodligen vatten då det gick så snabbt, men jag har märkt att byxorna jag tyckt varit lite för små passar nu perfekt, kanske till och med en aning stor i midjan! Sen har jag också märkt hur mycket piggare man blir! I love it.

  • sandrahs

    Såhär ligger jag till inför mitt bröllop 7 juni 2014:


     


    Kyrka bokad, festplats bokad, catering bokad, gästlistan i princip klar, brudklänning, skor, slöja, strumpeband och tiara köpt.


     


    Vi kommer nog inte boka någon hotellnatt, det är 3 mil till närmsta hotell så vi bor nog i stugan istället över natten. Sen åker vi till fjällstugan en vecka, då kan vi ta med oss våra hundar också. Utlandsresan tänker vi ta senare under hösten ev. våren 2015.


     


    Dock blir det jobbiga med att välja ut värdpar och/eller toastmaster, vilkar har ni valt som värdpar/toastmaster? Vet ni vart man kan hitta bra tips på lekar? Har ni gjort något schema för aktiviterna än?

  • sandrahs

    LinaNordstrom, vad valde ni att ha i kuvertavgift?


     


    Jag har inte beställt mina inbjudningskort ännu (men de är färdiga) pga att jag inte kan bestämma mig hur mycket jag ska ha i kuvertavgift...


     


    Jag vacklar mellan 250 och 300 kr, och det täcker inte heller hela kuverten.


     


     

  • sandrahs

    Vad bra att det inte bara är jag som är stressad... Men har ni träffat prästen ännu och gått igenom kyrkoprogrammet? Jag har inte träffat min präst ännu och jag gifter mig 7 juni... Borde jag ringa och tjata? Har hört av mig två gånger i vår och de har bara sagt att prästen skulle höra av sig närmare bröllopet, men hur länge ska man vänta?! Jag vill ju göra kyrkoprogrammen snart...

    Hur ser ert upplägg ut i kyrkan? Vet inte alls hur man ska göra... Det enda jag vet är att vi ska ha två låtar som sjungs av en sånggrupp men sen är jag helt lost. Kan man välja en egen inmarsch eller kommer kyrkan bara vilja spela de låtar deras pianist kan spela?

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet