Inlägg från: Havsklippan |Visa alla inlägg
  • Havsklippan

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Hej på er! 

    Har inte varit in så mycket här men känner att nu börjar det klia i fingrarna att börja med planeringen lite mer! Hoppas att det är ok att jag hoppar in i tråden!

    Vi ska gifta oss den 14 juni i kyrka och så har vi mottagning på ett värdshus som gör all mat och tårtan. Provsmakning sker först under våren så det blir spännande att se hur menyn blir för oss till slut! Men så kyrka och mottagningen är bokade iaf. Hur mycket har ni hunnit boka och bestämma? Känns så konstigt att boka andra saker redan nu men det kanske man ska? Tänker på buketten och övriga blommor, bussar, bilar, makens kläder?

    Jag är väl den som planerar allra mest här hemma och jag är inne på färgtemat, precis som jag såg att Jennie1414 bestämt sig för - gammelrosa, vitt och grönt i grunden! Sen kan det tillkomma nån persikafärg/orange på det kanske.

    Klänningen är jag inne på att göra helt själv. Ja det är ett helt enormt projekt nu, speciellt med tanke på att jag aldrig sytt en klänning i hela mitt liv. "Överklänningen" ska dessutom bestå av virkade dukar som jag håller på med just nu. Känns som om jag kommer behöva beställa en kinaklänning under våren haha!

    Har inte hunnit läsa era tidigare inlägg mer än vad som stod här på sista sidan men ska när det blir lite tid mellan varven (har en 11-månaders pojke som går och är allt annat än still) försöka läsa ifatt :)

    Kram på er!! 

  • Havsklippan
    LinaNordstrom skrev 2013-08-20 20:56:07 följande:
    Vi har bokat kyrka, lokal, catering är också bokat men maten inte vald. Klänning har jag börjat kolla på men blommor och pynt får vänta ett tag till. 

    Oj vilket projekt att sy klänningen själv, är du bra på att sy? Själv kan jag knappt fålla upp gardiner ;)
    Hrrm nej gudars nej, jag har bara sytt enkla gardiner förut! Och så en mjuk sits till sonen att sitta på när han äter man i matstolen. Men jag gillar utmaningar (uppenbarligen, undrar vad jag håller på med ungefär 100 gånger om dan). Glad Men just nu virkar jag bara, har börjat kolla upp mönster till klänningen också och nu kanske jag har hittat nåt, vi får se... 
    Milli skrev 2013-08-20 21:35:21 följande:
    Vi har bokat lokal, kyrka, präst, maten (catering), tårta (gör själv), liveband, dansskola som ska göra ett uppträdande och fotograf. Förutom de så har jag beställt en himla massa saker redan :))

    Har också en 11 månaders bebis och en till på 25 månader så här är de också full rulle :) Ingen av dom går på dagis heller men om några veckor när minstingen fyller ett så börjar dom båda två men då börjar man ju jobba för fullt så de blir väl inte mer tid för de.. 
    Just det, fotograf har vi också, min bästa vän är bröllopsfotograf och är min tärna så hon får fullt upp!
    Ja när man gör mycket själv så blir det ju en massa annat att tänka på. Nu ingår tårtan i paketet vi köper av värdshuset, så det blir ju först senare som vi ska bestämma det med. Sen hade de bra kontakt med ett liveband som vi säkert kommer att använda oss av.

    Vad kul att du också har en liten bebis! Min ska inte börja förskola förrän om ca ett år för snart går pappan på ledighet i vart fall till maj, sen får vi se om jag går på ledighet igen över sommaren. 
    Jennie1414 skrev 2013-08-21 09:54:04 följande:

    Tycker det är svårt att hitta just Gammelrosa detaljer.


     


    Klänningen jag skall ha e klart nu oxå... Och inte en krona det kostade då jag fick låna en grannes klänning som va precis så som jag tänkt :) Ibland har man tur!


    Även mailat en catering firma som jag hitta med grymt bra priser .. en buffé för 130 kr / port


    Så lite skillnad på det jag tidigare sett som kostat 195kr


     


    Idag skall jag skicka ut Save The Date kort...


     


    Vad skönt att ha klänningen klar!! Du får lägga upp en bild så vi får se den!  
    Ja gammelrosa är faktiskt inte helt lätt att hitta men skam den som ger sig! Jag kommer köra mycket på blommor som isf är gammelrosa.  
    Vad tidigt att skicka ut Save the Date, eller det kanske det inte är? Vi tänkte också skicka ut såna fast tänkte kanske att dec-jan kan vara bra. 

    Vi kommer bli ungefär 65-70 pers, då har jag inte räknat med ev barn. Är barn välkomna för er? Vi kommer att skriva något om att barn är välkomna men att vi tror att föräldrarna har roligare på festen om de har ordnat barnvakt. På värdshuset finns en mysig hörna, som en liten grotta, med sackosäckar, bord och stolar, där de kan sitta och rita och se en massa filmer på tv också, så de som måste ta med sig barnen kommer lätt kunna ha barnen där lite i skymundan. 
  • Havsklippan

    Vilken fin klänning LinaNordstrom!! Jag beställde en klänning i våras till ett bröllop där jag var gäst och beställde bara enligt deras vanliga storlekar. Jag mätte runt bysten eftersom jag är som störst där och tittade i deras tabell över vilken storlek jag skulle vara närmast då. När den kom var den för stor runt bysten men satt bra över magen, så jag gick och fick den insydd för 500 kr på ett vanligt kemtvättställe. Men annars var jag nöjd! Beställer jag en brudklänning från Kina nu så skulle jag skriva in mina mått istället faktiskt, så man slipper "omvägen". 

    Jag skulle ju som sagt göra min egen brudklänning, men nu vet jag inte hur jag ska göra. Plötsligt är vi Gravid igen haha! Planerat visserligen, men det tog sig på första försöket och så snabbt trodde vi inte att det skulle gå. Beräknat i maj månad så ja, det blir ju spännande att vara både höggravid och planera bröllop in i det sista....Och dessutom amma knappa månadsgammal bebis på ens eget bröllop, kan ju bli spännande, men äsch, jag får ta dan som den blir helt enkelt! Har börjat titta runt på färdiga klänningar nu, för man är ju nästan ständigt trött första halvan av graviditeten så då blir det nog inte mycket gjort! Drömmer

  • Havsklippan

    Åh tack för gratulationerna! Hjärta
    Har inte hunnit vara inne här sen jag skrev förra gången, det har verkligen varit fullt upp. Någon frågade om det var första barnet men det är det inte, utan vi har en son som fyller ett år om knappt två veckor bara! Så nästa helg har vi kalas för honom. Skrattande


    Milli skrev 2013-08-28 17:40:18 följande:
    Det där är säkert en jättefin klänning när du får bort skrynklorna och den sitter ordentligt på! Visst hade jag själv blivit besviken om jag förväntade mig att klänningen skulle se ut som bilderna vid beställningen men som du säger så kan man nog svälja ganska mycket när man ändå fått den så billigt!

    LinaNordstrom: Jättefina skor! Perfekt klipp ju
    Csve skrev 2013-08-29 09:30:22 följande:
    Är det nån här som kommer ha tiara och slöja?
    Jag är lite inne på båda.. slöjan ska vara lång och fästas bak på huvudet isåfall.
    Har inte bestämt mig ännu, men kan tänka mig en tiara! Ja och kanske slöja. Haha, velig man är!
     
Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet