Inlägg från: Junibrud2014 |Visa alla inlägg
  • Junibrud2014

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Nu har vi bokat fotograf, jag har träffat honom en gång tidigare och vet att han är både duktig på sitt arbete och väldigt avslappnad. Dessutom arbetar han tillsammans med en till fotograf för att dels kunna hjälpa varandra med ljuset och dels för att få olika perspektiv. Och det betalar vi 8000:- för (då är det vigsel, fest och porträtt + fotoalbum etc. som ingår). Känns som ett bra pris tycker jag, vad ska ni betala för fotograf?

    Hur många har ni berättat om bröllopet för förresten? Vi håller det hemligt fortfarande, det är bara min m2b bror som han råkade försäga sig till som vet att vi funderar på att gifta oss, och mina vänner tror att vi ska gifta oss om 2 år när vi har 10-års jubileum.

    Och hur många brudtärnor ska ni ha? Jag velar över om det känns ansträngt eller inte att ha brudtärnor vid ett trädgårdsbröllop? 

  • Junibrud2014

    Vi ska gifta oss den 14 juni nästa år och ska ha ett litet mysigt bröllop med ca 40 gäster. Klänningen är beställd och på väg hem till mig, en kort vintage klänning från 50-talet i spets. Nu hoppas jag bara att den passar med, köpte den för 2100:- på etsy. Och ringen snubblade jag över när jag var ute på en shoppingrunda med mina vänner igår. En blankpolerad stålring med små cubic zircona runt om från edblad för ynka 350:- (har kollat på liknande för en tusenlapp mer på nätet, jag har handeksem så guld/silver vågar jag mig inte på). Tanken är att byta ut stenarna mot riktiga diamanter (möjligen svarta diamanter) när jag känner för det i framtiden. Sambon vill bara ha en slät stålring så det är ju inte svårt att hitta. 

    De närmaste vännerna på min sida vet om att vi ska gifta oss men annars vet ingen än. Har ni berättat för någon, några eller ingen alls? 

  • Junibrud2014

    Här är ringen förresten, fast min är blankpolerad och ser mycket finare ut i verkligheten.


  • Junibrud2014



    Och här är klänningen som jag hoppas sitter som ett smäck!

  • Junibrud2014


    Har även köpt dom här godingarna, men jag vettetusan om jag inte kommer vara barfota ändå med tanke på att det troligen blir ett utomhusbröllop. Dessutom är min m2b lika lång som mig, och även om jag inte anser att det spelar någon roll så gör det ändå lite det. Samtidigt älskar jag klackarna och känner mig fin i klackar. Hur hade ni gjort?

  • Junibrud2014

    Åh vad glad jag är nu, klänningen kom hem idag och var ännu finare i verkligheten och passade perfekt! :D Får se om jag lyckas ta ett kort med den på, behöver nog lite assistans för att knäppa den i ryggen ;) Är det förresten någon som är kunnig på vilken underkjol jag ska köpa? Är den en såndär puffig retro variant från beyond retro?


    Sanct skrev 2013-08-13 13:40:24 följande:
    Min m2b är också lika lång som jag. Under vigseln och under fotograferingen ska jag ha ballerinas i satin för jag vill inte vara längre på alla foton. Sen under festen ska jag ha klackar, för det får mig att känna mig som en supermodell brevid honom. :-P
     Ja det har jag också funderat på, alternativt barfota under vigseln och porträtten (vi gifter oss utomhus med lite retro/bohem känsla så det passar nog in, det var min m2b som föreslog att det skulle vara fint). Men på festen blir det skor antingen ballerinas eller klackarna, lutar nog mot klackarna. 
  • Junibrud2014

    Imorgon ska vi och kolla på en lokal vid delsjön här i Göteborg. Även om Sambon är mest inne på att ha det i trädgården, det vill jag med men jag är så rädd att det ska regna bara ;(

  • Junibrud2014

    Men eller hur! Vi har samma tanke om att sätta upp färgglada lampor som ska hänga ute etc. Vi bor idylliskt så jag vill ju ha hemma OM det är fint väder, jag är inte lika förtjust i partytält som honom (som ju blir regnalternativet i så fall). Alternativt om vi bokar en hembygdslokal här i närheten som jag tror tog under en tusenlapp som en backupplan? Ska bli spännande att se lokalen ikväll iaf, fanns ingen bild på den men har hört rekommendationer så den kan ju vara hur bra som helst eller hur trist som helst!

  • Junibrud2014

    Första lokalen var jätte fin med underbart läge MEN det fick bara plats 50pers och då fick man trängas. Ingen plats att dansa på och ingen plats för att visa en film/bilder på väggen. Så jag har mailat några till bygdegårdar för att komma och titta. Hur går det för er i lokalletandet?

  • Junibrud2014

    Vi ska ha runt 50 gäster men vi vill ha lite mer utrymme så det inte känns  så instängt och litet. Men de andra vi hittat är dubbelt så stora så hoppas att vi tycker bättre om dom! Viger oss gör vi nog hemma vid sjön om det inte är väldigt vackert vid lokalen med. :)

  • Junibrud2014

    Fick förresten tag på de som äger en stor bygdegård som är nyrenoverad, har plats för 150gäster och även har en scen. Så jag preliminärbokade vårt datum (eller ja hela helgen) men vi kan inte se den förrän 4 september då den fortfarande renoveras. Ska bli spännande!

  • Junibrud2014

    Här blir det ändrade planer, berättade för mina föräldrar om våra bröllopsplaner igår och dom blev helt lyriska och ville renovera klart sin ladugård så att vi kan vara där vilket både jag och sambon vill då det är väldigt vackra omgivningar och platsen vid sjön där vi tänkt viga oss ligger nära. Och så tyckte dom att vi skulle bjuda hela släkten (jag har typ 50-60pers släkt medan sambon bara har högst 10 så vi funderade på att bara ha närmsta). Så får se hur stort det blir, känns som om det kan dra iväg rätt mycket. Men jag är så glad att de vill renovera upp ladan åt oss, kommer bli så fint! :)

  • Junibrud2014

    Kul att fler här har små bebisar! Vi har två barn på 2,5år och lillan på 3månader! Mina föräldrar tyckte att det är hög tid att säga till gästerna om datumet då många åker iväg på semester då. Och menade att det kunde vara smart att gå ut med det nu på söndag då vi har namnkalas för minstingen och har släkten samlad. Men virrig som jag är har jag inte helt koll på vilka som kommer och vilka vi vill bjuda och då känns det lite dumt att säga det till alla om vi sedan inte bjuder alla?

  • Junibrud2014

    Grattis till graviditeten havsklippan! Glad

    Jag beställde just hem spara datumet kort, är det någon mer som tänkt göra det? Vi skulle ju medelat släkten nu i helgen när de ändå var här men så glömde vi bort det. Kan varmt rekommendera vista print (även om billigaste frakten går på en hundralapp). Betydligt billigare och mängder med fina designer, finns även matchande av allting om man sen vill köpa inbjudningar, bröllopsmeny etc. i samma stil! Skrattande Men kan inte visa er kortet då vi halva kortet består av ett kort av mig, min m2b och våra barn. Vi avslöjar oss lite väl mycket här då, hehe.

  • Junibrud2014

    Efter en helg full av matlagning då jag stod för all mat på min pappas 60-års kalas med ca 60 gäster så har jag ändrat mig helt angående att fixa buffé själv. Men jag har inte heller lust eller pengar att pröjsa minst 15 000:- på catering, så jag och sambon bestämde oss för att vi köper smörgåstårtor från en cateringfirma (landar på under 3000 och gör en egen efterrätt (tänker mig pannacotta med hallon i portionsglas) och köper in bröllopstårtan!

    På fredag ska vi smaka på fyra olika varianter av deras smörgåstårtor (de gjorde ett undantag, annars kan man bara köpa hela tårtor men de gör bakelser så vi kan testa). :) 

  • Junibrud2014

    Provsmakade smörgåstårtorna idag och vi gillade allihop så det blir nog fyra stora smörgåstårtor (räkor/tonfisk, räkor, räkor/lax och skinka/rostbiff). Och så mailade jag en kompis kompis som gör tårtor på beställning med super fina egengjorda sugarpaste blommor och figurer och hon sa att hon tar 30:- biten eftersom det var en så stor beställning (70-80pers) och att hon i vanliga fall tar 35. Så i januari ska hon ordna lite provsmak med (som vi betalar) ska bli kul! :) Såg att ni pratade hår accessoarer, jag har tänkt ha en blomsterkrans eller en blomma/fjäder med flor över ansiktet (jag har ju en 50-tals klänning så det skulle passa perfekt men vill inte heller att det ska kännas utklätt). Och så finns det ju massor av vackra tiaror och kammar med pärlor eller kristaller med. Det blir helt klart ett svårt val! Hur ska ni ha era frisyrer och ska ni fixa själv (eller med hjälp av vänner) eller på salong?

  • Junibrud2014

    Fick hem våra save the date kort igår (men kan dessvärre inte visa er då vi har en bild på oss på kortet med), men när är det lämpligt att skicka ut dom? Pratade förresten med en annan bekant som är fotograf och undrade vad hon tar för porträtt + vigsel och fick svaret 2200:- Vi har ju bokat en fotograf som tar 6000:- för det (men då får man i och för sig färdiga kort med, och inte bara digitalt). Rätt stor skillnad, den dyrare är mer erfaren men hon jag pratat med nu jobbar som fotograf och är väldigt duktig. Ska prata med sambon, jag lägger ju hellre de nästan 4000:- på något annat i så fall. Såg att ni pratade resor förresten, vi ska åka till Frankrike en vecka. Halva veckan på en stor obskyr metal/hardcore/crust festival (med vimplar där det står nygifta på uppsatt på tältet) och halva veckan i Paris med fina restauranger och shopping! :)

  • Junibrud2014

    Vi var och kollade på en till lokal i veckan som vi gillade väldigt mycket men kom till sist överens om att ha det hemma ändå (ska renovera upp ladan) eftersom vi vill ha vigseln här hemma i en underbar skogsdunge på mins föräldrars tomt där det dessutom är ett hav av blommor runt om i juni! Och då känns det meckigt att ha festen en mil bort då alla gäster inte har bil och det är jobbigt nog att ta sig hem till oss. Däremot velar vi mellan att ha ett afternoon Tea bröllop med vigsel vid två och sedan bjuda på nybakade scones, god ost, olika marmelader, te, kaffe, frukt, champagne, vin och marmelad. Och en maffig bröllopstårta för att sedan åka iväg bara jag och sambon till ett spa hotell vid havet och äta finmiddag bara vi två. ELLER ha ett vanligt bröllop med catering buffé eller smörgåstårta och fest långt in på natten.

  • Junibrud2014

    Ja de känns lockande på olika sätt, det känns så stressigt att få ihop ett bröllop med middag och allt på en hyfsat liten budget och så är jag rädd att vissa gäster dricker lite väl mycket. Plus att sambon avskyr att stå i centrum. Så därför känns ett eftermiddagsbröllop mer lagom och oss. Samtidigt som vi kanske ändå vill ha en röjig fest men det känns konstigt att festa med släkten.

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet