Inlägg från: LinaNordstrom |Visa alla inlägg
  • LinaNordstrom

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Milli skrev 2014-01-18 11:38:54 följande:
    Vi har också lite de problemet hihi ;) Gillar kärleksvisan med sara down finer men den låten sjöng en kompis på äldsta barnets dop så vet inte om man kan "spela" den igen... Har ni några förslag? 
    Jag hade nog velat ha utan dina andetag men den hade en kompis som solosång på sitt bröllop, hmm svårt 
     
  • LinaNordstrom
    Kalejdoskop skrev 2014-01-18 09:38:10 följande:
    Hej! Det är många som skriver om gästbokslådor, det verkar roligt, men jag har ingen aning om vad det är! :) finns det någon som kan förklara? Hade varit roligt att ha en sån på vårat bröllop!
    Jag har gjort som Milli visar fast ändrade texten på några av bladen så det skulle passa oss mer. Tror det blir roligt att läsa svaren sen som alla skrivit
  • LinaNordstrom
    Milli skrev 2014-01-18 12:00:22 följande:
    Eftersom många frågat angående den gästbokslådan, trots att Lina skrev svaret på föregående sida så skriver jag svaret ännu en gång och visar bilderna igen..

    Jag har knåpat ihop flera dokument i paint med massa olika frågor, bilder osv. Bara dessa blad tog flera timmar att göra, även lådan och för att inte tala om tiden de tog att skriva ut 660 blad. Om man läser inledningen så förstår ni hur de fungerar. Jag tyckte de skulle vara tråkigt med en vanlig gästbok med tomma blad och ingen som vet vad dom ska skriva så såg jag att de fanns en färdig bok att köpa med något liknande och de var därifrån jag fick idén, men eftersom vi har 100 gäster så ville jag inte behöva köpa flera böcker och tänkte göra egna blad och limma in i en stor bok. Sökte lite och hittade då en tjej som gjort en liknande låda med flikar här på BT och tyckte då de var bättre att ha dom i en låda ifall inte alla skulle bli ifyllda så är de inte massa tomma blad i en bok ;) Men de är alltså jag som gjort dessa dokument helt och hållet!!
    Tanken är då att gästerna väljer ett eller så många blad de vill och svarar på frågorn, eller ritar av brudparet eller vad de nu bestämmer sig för. Sen efter bröllopet ska vi binda ihop alla dessa till en minnesvärd bok med bilder osv..

    Lina har alltså också hakat på denna ide och ska skriva ut dessa dokument och visade er lådan för några dagar sen som hon gjort, som påminner om min eftersom vi har samma färgteman :)





    Vars ska gästerna sätta bladen när dom är ifyllda kom jag just att tänka på..?
  • LinaNordstrom

    Vi diskuterar det här med "riktig" fotograf eller inte just nu. Vi har en bekant som är mkt duktig och fotointresserad och tar fina bilder. Men jag undrar ändå om vi inte ska ta en profffotograf till porträttfoto innan vigseln för att garanterat få bra bilder, jag menar ett proffs är ju ändå ett proffs och har bättre utrutsning erfarenhet osv. Sen kan vår bekant fota resten under dagen och kvällen.. min sambo håller inte riktigt med mig. När jag sa till honom som argument till att man ska ha riktigt fotograf, att man kanske vill ta bilder i fotografens studio om regnet skulle ösa ner svarade han "ja men då kan man väl ta bilder nån dag senare när vädret blivit bättre istället" Ibland undrar jag om vi bor på samma planet haha men han kom på sig själv sen att det nog inte var så smart tänkt  

  • LinaNordstrom

    Jag behöver smakråd ang våra inbjudningskort. Jag hade tänkt en bild på oss på vä sida men det vill inte min sambo han tycker det är bra som det är. Men tycker ni det ser tomt ut eller funkar det? Kan man ha något annat där än en bild? Typ en dikt? Fast då kanske det blir väl mkt text överallt. Vad tycker ni om formuleringen för kuvertavgiften? Visst var det fler här i tråden som skulle ha det? Hur har ni skrivit?


  • LinaNordstrom

    Jag lyckades övertala sambon om att vi skulle ha en bild så nu ser det inte så tomt ut. Men jag funderar ang kuvertavgiften, ska man istället önska sig pengar (vi vill inte ha en massa skålar o liknade)?

  • LinaNordstrom
    Hellebelle85 skrev 2014-02-02 19:15:12 följande:
    Vi hittade en dikt som vi skrev som önskemål om pengar för att vi har så mycket saker så presenter känns så onödigt.

    Prylar har vi så de blir över,
    presenter får hellre ges i form av klöver.
    Ni behöver inte i era tankar med dyra presenter bråka,
    vi önskar nämligen på bröllopsresa åka.

    Men vill ni har kuvert avgift för ekonomins skull eller för att ni inte vill ha presenter?
    Vi vill inte ha presenter och sen vill vi gärna ha bidrag till festen, vi ska inte på någon bröllopsresa heller. Jag vet att det är vanligt med kuvertavgift men jag vet inte, är rädd att gästerna ska tycka det är snålt.
  • LinaNordstrom
    Larssonmaria86 skrev 2014-02-02 20:30:37 följande:
    Hellebelle85: Om ni skickar med A-post (vanliga frimärken) så kommer det alltid fram dagen efter (om det inte blir något problem) så vi ska skicka våra den 13/2 :)

    LinaNordstrom: Om ni ska använda pengarna för festen så tycker jag ni ska ha kuvertavgift men om det är till ert hem eller resa eller liknande så tycker jag ni ska önska er pengar. Vi önskar oss pengar iaf till husrenovering och smekmånaden och då blir det ju mer spännande också hur mycket vi får, vissa par ger kanske bara 300 kr medan andra ger 1 000 kr. Har ni kuvertavgift på 250 kr så vet ni ju vad ni kommer få in i pengar :P
    Sen är jag allmänt emot kuvertavgift och ger hellre pengar om jag ska på fest eller bröllop men alla är vi olika och det betyder ju egentligen samma sak :)
    Ja vi vill ju egentligen mest ha ekomiskt bidrag allmänt eftersom vi inte ska på någon resa eller så. Vi vill absolut inte ha en massa vaser och skålar mm.
  • LinaNordstrom
    Jennie1414 skrev 2014-02-03 07:49:44 följande:

    Äntligen är inbjudningarna klara :)
    Blev super nöjd.


     


    Fint
  • LinaNordstrom
    Hellebelle85 skrev 2014-02-02 19:11:25 följande:
    Hej, vi gifter oss den 28/6 kl 15,00 med :) hur många är vi de datumet & hur långt har ni kommit? Jag sitter med det sista inför inbjudningarna nu och är osäker på om jag ska skicka dem den 12/2 eller 13/2 för att komma fram den 14:e, hur tänker ni andra?
    Jag har bestämt klänning och beställt och sen tärnornas är också klara.
    Skorna har jag köpt sen har jag köpt tiara, bokat en hårsalong för vi är så många som ska fixa uppsättningar så jag fick boka från 08-14 för att alla skulle hinna bli klara :)
    Kyrkan och lokalen är bokad sedan länge.
    Vi står och velar lite fortfarande med menyn men jag tror vi har bestämt oss för toast skagen på hembakat mörkt bröd och kallskuren oxfilé med färsk potatis och rotfrukter, rödvinssås och en till sås till varmrätt sen tårtan får bli desserten ihop med hemgjorda tryfflar och kaffe/avc buffé.. vad ska ni andra ha?
    Vi med 28/6 kl 15

    Vi har inte skickat våra inbjudningkort än då vi (läs jag) har haft lite svårt för att bestämma oss. Men nu ska dom bara finslipas lite och sen beställas. Vi hade också tänkt posta dom så dom kommer fram på alla hjärtans dag!

    Vi kommer ha buffé på festen men bl a fläskfile, kyckling, och en massa smaskiga tillbehör. Förrätten har vi inte bestämt än, men något med lax tror jag det blir. Vi ska inte ha efterrätt utan tårta och kaffe blir det.
     
Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet