• amerika

    Linköpingsbröllop 2014

    corne88 och Katarina: ni som redan bokat frisör, vem kan ni rekommendera?

    Vi har vigselplats, festlokal och fotograf klart.
    Ska sminka mig själv, fixa naglarna själv, laga buffématen själv och göra tårtan själv. Vi kommer inte ha liveband eller dj, utan köra låtlistor på Spotify.
    Vi har bestämt var vi ska beställa blommor, var vi ska sova på bröllopsnatten samt hur vi ska transporteras från vigsel till fest, men har ej bokat det än.
    Min bästa väninna (som ska vara vittne) och jag ska scrappa ihop inbjudningarna under hösten och skicka iväg kring nyår.
    En hel del dekorationer är redan inköpt o klart, såsom blockljus, vimplar, minigriffeltavlor etc. Servetterna ska vi beställa av scrapkompisens pappa på tryckeriet G:a Linköping. Det som fattas är porslin mm, pompoms, dukar samt blommor till borden.
    Fyra-fem olika personer är tillfrågade om de kan hjälpa till och vara "personal" på festen.
    Ring och kläder är inte alls klart eller ens färdigtänkt.

    Men frisör är mitt största bekymmer eftersom jag känner mig helt lost!!
  • amerika
    Katarina skrev 2013-08-20 21:34:48 följande:
    Jag ska gå till min vanliga frisör Linda på Hårateljen. Känns tryggt, hon kan mitt hår och duktig. Hur vi ska färdas från vigsel till fest är planerat men ej bokat. Ring är bestämd, men ej inhandlad. Min största huvudvärk är vem/vilka vi ska ha som toastmasters.......vilket ju måste vara klart innan inbjudningarna går till tryck! Hur tänker ni där.
    Har hört fler som pratar gott om Hårateljén, men den uppsättning jag såg imponerade inte på mig. Å andra sidan var den så olik den jag själv vill ha så det går nog inte att jämföra.

    En kompis till mig kommer vara värdinna/koordinator/toastmadame. Jag är inte säker på att det kommer vara så mycket tal o spex så jag är inte orolig för det där. 
  • amerika
    Katarina skrev 2013-08-21 10:49:19 följande:
    Finns det ingen "ensam" kvinna som ni ska placera vid honörsbordet som kan ha pappa nr.2 till bordet?
    Det är väl ett bra förslag! En farmor, moster, tärnan eller varför inte pappas nya kvinna (om det inte blir knepigt)?

    Jag har ingen aning om hur vår bordsplacering kommer se ut eller om vi ens ska ha någon. Min blivandes familj pratar varken svenska eller engelska så de måste sitta med de släktingar som kan deras språk. Och i hans hemland, sitter brudparet tillsammans med föräldrarna (honnörsbordet) vid ett helt fristående bord, ofta upphöjt på ett podium, men så vill jag absolut inte ha det! 

    Nåja, det är ju många månader kvar och vi vet inte ens vilka vi ska bjuda så det där är ett kommande problem...
  • amerika
    corne88 skrev 2013-08-23 08:50:38 följande:
    Hittade häromdagen våran utgångslåt :) Bara att hoppas att kantorn vill/kan spela den
     
    ">

    " target="_blank">

    Underbart!! Ta en diskussion med kantorn, det vore ju för häftigt!
  • amerika

    Din andra länk (openspotify) ville inte fungera....
    Den första är fin men som du själv säger, kanske inte så pampig?
    Ska ni har musiken på CD/mp3? Eller levande musik?

    Sen ska man oxå tänka på att om man inte har väldigt långt att gå, så är in- och utgångsmusik på mer än 2 minuter en pina! Pga nervositet, går många brudpar väldigt fort och får sedan stå och vänta ut att musiken ska ta slut och alla gästerna står där och väntar och det blir ett riktigt awkward moment....  

  • amerika

    Vi kommer troligtvis ha Trollens brudmarsch på fiol som ingångsmusik. Jag har försökt hitta nån bra inspelning på YouTube men det finns mest kassa utomhusinspelningar filmade med mobilkamera så kvaliteten är förstås usel Rynkar på näsan

    ">



    Övrig musik vet vi inte riktigt än. Jag vill sjunga Kärleksvisan till min man. Min kompis som är musiker skulle kompa men när vi bytte datum från den 10 till 24 maj så är hon redan upptagen den helgen... Får se hur vi löser det, kompisen som spelar fiol känner fler musiker så någon av dem kanske kan spela (det ska ju vara pianokomp).

    Jag är lite petig med just musiken eftersom jag själv är musikintresserad. Superkräsen när det gäller att hitta någon som skulle sjunga, då gör jag det hellre själv... Men vi ska väl be min pappa oxå, Jag ger dig min morgon, den gör han jättefint. 

  • amerika

    Ja, jag är inte odelat förtjust i fiolgnissel, men just denna marsch tycker jag har harmonier i sig som även kan låta lite östeuropeiskt och det tycker jag passar eftersom min blivande är därifrån (Balkan). Han gillade den oxå när jag spelade den för honom. Vi får se hur många violinister det blir. Jag har en nära vän som spelar men han kan ju ta med sig flera spelkompisar!

    Nåt vi aldrig aldrig aldrig skulle göra (förlåt i förväg om jag trampar någon på tårna nu!) är att dansa in! Nu ska vi ju inte gifta oss i en kyrka men nej, jag tycker bara det är tramsigt och riktigt jobbigt att vara med om. Jag är inte någon dansant person så det skulle bara bli genant och obekvämt för alla inblandade.

    Kärleksvisan som jag vill sjunga är ju väldigt vanlig på bröllop numera. Tyvärr, vill jag nästan säga, för den blir ju utsliten. Men jag tycker texten är så fantastiskt vacker och så är melodin generös mot rösten, så det blir så vackert. Så det får bli den i alla fall.

    Egentligen skulle jag vilja lära mig en kärleksvisa från Balkan, men det där jädra språket är ju precis hopplöst med alla konsonanter efter varandra!! Till festen, kanske Tungan ute 

  • amerika

    Vi har på dagen 9 månader kvar imorgon; 24 maj. Galet snabbt tiden går! Förvånad

  • amerika
    linn84 skrev 2013-08-23 10:12:10 följande:
    Borgerlig vigsel och fest 23 augusti 2014 på Bjärka Säby gamla slottet
    Ska ni ha själva vigseln på slottet oxå?
  • amerika
    bettansss skrev 2013-08-23 17:12:53 följande:
    Jag ska också gifta mig i Linköping nästa år!

    För oss var det ett halvår kvar igår (!) till vår dag den 22 februari. Efter att ha läst igenom tråden känns det som att ni andra ligger way ahead före mig, men det ska nog lösa sig ändå! :) Hitills har vi bokat vigselplats (bergerligt) och festlokal, bestämt toastmadames, tärna och brudnäbb och i somras skickade vi ut Save the date-kort. Ligger därför lite lågt med inbjudningar ett tag till :) Nästa helg ska jag till Stockholm och prova klänningar, yey!

    in- och utgångsmusik tycker jag är jättesvårt, men under vigseln vill jag att någon sjunger Utan dina andetag med Kent.   

     
    Välkommen till tråden!!
    Tycker du har kommit ungefär lika långt som vi andra, det är väl att vi har skrivit mer som det känns så.

    Var ska ni gifta er någonstans när det är borgerligt och på vintern? *nyfiken*
    Och har ni hittat någon som kan sjunga under vigseln? Annars känner jag nog någon...
Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014