Inlägg från: ThereseV |Visa alla inlägg
  • ThereseV

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Är det något speciellt man ska tänka på när det kommer till att ha blommor i håret? 

  • ThereseV

    Jag har en liten fundering. Måste blommorna behandlas med något speciellt om man ska ha dom i håret? 

  • ThereseV
    Sara1991 skrev 2013-07-09 16:40:10 följande:
    Hej :) Nej de behöver dem inte :) Gör iordning dem dagen innan ( binda en krans, fästa på hårspännen el liknande) Låt dem ligga i en plastpåse som du sprayar vatten i och lägg den sedan i kylen . Låt den ligga i kyl så länge som möjligt innan dem behöver sättas i håret :) sedan kommer dem att klara sig hela dagen :)
    Ok. Anledningen till att jag undrade är för att vi beställde hårblommor (som hämtades precis när jag skulle till frisören) och min frisör blev lite "upprörd" över att dom inte var sprayade med något, och blommorna började bli lite bruna/fula redan innan jag kom från frisören.. Floristen hade däremot aldrig hört talas om att dom kunde sprayas med något.
  • ThereseV
    Sara1991 skrev 2013-07-09 19:04:16 följande:
    Det har jag aldrig heller hört talas om tidigare . Man vattenspreyar dem alltid men aldrig med någonting annat :) Har gjort hårblommor massvis av gånger men aldrig hört att dem inte skulle ha hållt under dagen . Nu i midsommar så gjorde jag en krans som jag hade på mig, gjorde den dagen innan och förvarade i kyl och den var lika fin på kvällen som när jag gjorde den så den höll sig hela dagen :)
    Tack för svaret:) Då var det kanske något som min frisör fick för sig att man brukar göra, eller så är det något rätt ovanligt.
    Skumt att mina blommor inte höll alls, det jag fick höra innan var att det inte alls skulle vara några problem med rosor och nu kom dom ju direkt från frisören.. Man tycker ju att dom inte borde se ut såhär efter en halv dag, men det är kanske något man får räkna med när det inte är fejk, men då vet jag i alla fall att det inte hade något att göra med någon missad "spray" haha:)

  • ThereseV
    Chicita skrev 2013-07-09 21:44:35 följande:
    Jag undrar om dom verkligen hade förvarats kallt så länge som möjligt.
    Om frisören har fått dom från floristen och kanske inte kylförvarat dom tills du kom tänkte jag alltså.
    Eller om dom inte var ordentligt vattendragna innan.
    Men hur som helst så håller dom nog inte en hel dag från morgon till kväll Glad
    Vi åkte och hämtade dom direkt från floristen och körde med dom raka vägen till frisören, så dom borde ju ha haft optimala förutsättningar på det sättet.. just därför kändes det lite skumt att dom började bli bruna innan jag ens var ute därifrån. Tills på kvällen hade jag inte räknat med att dom skulle se helt fräscha ut i alla fall. (Lite läskigt dock att dom blev helt geggiga efter en halv dag..) Inte så att det var hela världen, frisyren såg bra ut ändå, jag var mest fundersam.  
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)