Inlägg från: ellenpellen |Visa alla inlägg
  • ellenpellen

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Hej Sara!
    Vi ska ha trädgårdsbröllop med vintagetema i augusti. Jag vill gärna duka med mycket blommor på borden...typ liggande, i krans eller fläta...eller nåt! Har du några bra idéer, tips eller förslag på blommor och utformning?! Tänker mig dova färger i vitt, creme, rosa, lila, persika....¨tänker att det ligger i mitten längs långborden! En fråga till; är det bäst att anpassa sig till de blommor som finns i august (vilka är det, som är snygga) eller är det idé att beställa typ pioner eller liknande (älskar de blommorna!) Tack för en superbra tråd

  • ellenpellen
    Sara1991 skrev 2013-06-26 21:31:37 följande:

    Hej :) Jag tycker såklart alltid att de är bäst att anpassa sig efter säsongen. Alla säsonger har sin tjusning och sina egna underbara blomsorter. Är lite det som är de roliga tycker jag :) Vi skulle nog tröttna ganska fort om de fanns tulpaner och pioner året om :P Väljer du säsongsblommor så får du mycket bättre kvalitet och bra pris :) Min absoluta augustifavorit är dahlia :D den finns i massa olika färger och utformningar och den är tund så passar utmärkt att lägga på bord :)


    Nåt som jag tycker är väldigt fint är att använda sig av små vaser/ snapsglas eller liknande och sätta enstaka blommor i . Gör inget om glasen/ vaserna är olika. Sedan ställer man dem med jämna mellanrum på bordet , är snyggt att ställa blockljus eller så imellan :) att ha olika vaser ger också en vintagekänsla .


    Hoppas jag kunde bidra med lite tips :)


    Tack! Du är still stor hjälp Har oxå tänkt på småvaser att sätte blommor i, men jag vill nog hellre ha nåt "större" som ligger, typ fläta , krans eller längd! Har du nåt tips på nåt grönt att ha till blommorna, vill att det ska se maffigt ut lixom! Dalia är jättevackert, vad ska man ha mer då... ?!
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)