Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    MissA93 skrev 2013-06-25 22:40:53 följande:
    Hittade denna bukett på etsy, fake-kallor, men kommer inte hinna få hem den i tid så jag undrar om det finns riktiga kallor i den här färgen och om inte, kan floristen färga vita kallor? Hur mkt skulle den här buketten gå på ca?
    Hej :) När är det som du gifter dig ? Riktiga kallor i den färgen tror jag tyvärr inte att de finns . Har sätt gröna kallor ett fåtal gånger på nätet tidigare men då inte i den limegröna färgen och gissar på att de är väldigt ovanligt då jag aldrig sätt de i verkligheten tidigare. Kan vara möjligt att få tag på färgade kallor , blir vanligare med färgade blommor nu för tiden . Men då bör man vara ute minst 2-3 veckor i förväg för att kunna beställa hem . Florister färgar aldrig blommor själva utan de gör odlarna :)
  • Sara1991
    MissA93 skrev 2013-06-25 23:58:49 följande:
    Jag gifter mig den 2/8, det borde väl fortfarande hinnas fixa isåfall? Annars funderar jag på att ha sånadär ljusrosa rosor som har en grön kant upptill och brudslöja bara :)
    Ja de bör hinnas :) Hör med din florist så får hon/han prata med grossisten :)
  • Sara1991
    Sheltiegirl skrev 2013-06-26 10:21:16 följande:
    Sara: okej då var nog inte det nägon bra ide, om jag inte skulle råka hitta någon orkide med väldigt skarp vinkel,väldigt liten chans jag vet men man kan ju hoppas då tar jag några andra frågor istället. Hur länge håller blommor man sätter i håret? Om man vill ha ex murgröna som en krans runt buketten med lite dropp på, kan man då binda/knyta/sy dit lösa blommor för att det inte enbart ska vara grönt? Jag har sett vissa buketter som ser ut så. Hur länge ser dom bra ut om dom fått dra vatten ordentligt innan och fått ligga i kyl med fuktig påse? Finns det någon klängväxt som är ljusgrön eller delvis vit? Är så underbart att ha någon att fråga!

    Nej precis , tror tyvärr inte att de kommer funka lika bra i praktiken som i din tanke . Men prova kan du såklart om du vill :)


    Utan vattenförsörjning så kommer blommorna att klara sig under dagen , men låt dem ligga i vattensprayad påse i kylen så länge du kan innan dem behöver sättas i håret . För att få murgrönan att hamna runt om så får du i sådana fall linda den imellan blommorna så att den sticker fram lite längst ned , men en tjock krage kommer inte gå att ordna om man inte bygger nån ställningen eller så. Som jag sa tidigare så kan du hänga murgrönan såklart men du kommer inte kunna få en droppe och murgrönan kommer att hänga rakt ned . Man kan inte bygga en droppe på murgrönan , den är ju en slingerväxt så alltså väldigt mjuk. Har aldrig sätt en bukett när man gör de, du får gärna bifoga en bild om du kan :) De finns murgröna som är spräcklig i vitt och grönt , kanske de kan passa :)

  • Sara1991
    annie s skrev 2013-06-26 12:21:34 följande:
    Hej, jag undrar om det går att få ihop en bukett för 200-300kr. Min tanke att floristen ska få fria händer. Vill inte ha en klassisk brudbuket och i te en tät bukett utan något liten och gärna lite spretig, skir om du förstår? :) Tänkte bara ta med och visa några bilder för färgerna. Vad tror du?

    Hej :) jag tror jag förstår vad du menar :) Vilka prisbilder som gäller väljer varje butik själva beroende på fraktkostnader, butikshyra , löner mm. Så de är för mig väldigt svårt att veta vad just din butik anser. Priserna avgörs helt beroende på storlek och blomval och vilka dagspriser blommorna ligger på just den dagen :) Jag skulle personligen inte rekkomendera en bukett för under 500 :- ung , blir inte så mkt att jobba med för 200-300:- . Då styckpriset på blommorna ligger på 20-40:- och sedan tillkommer band, nålar och arbetskostnad .


     


    Men de bästa du kan göra är att besöka din lokala florist . Förklara att du vill ha en ganska liten vildvuxen brudbukett och vill helst inte lägga så mycket pengar på den . Så får du se vad dem säger :)

  • Sara1991
    Lavelii skrev 2013-06-26 13:44:47 följande:
    Hej!

    Vilken bra tråd!!
    Tänkte höra med dig... Jag är väldigt förtjust i kallor, orkidéer och stora vita/cremefärgade rosor (de heter väl något speciellt?). Vi kommer ha ett stort bröllop, med cirka 40 bord (både fyrkantiga 10 mannabord och avlånga 12-24 mannabord) som ska dekoreras med centerpieces (de längsta borden kommer ha två "centerpieces". Jag vill ju gärna ha orkidéer (typ som bilden ovan, men fästa på kandelabrar och därmed inte fullt så mkt blommor) men har förstått att det blir en väldigt dyr historia. Floristen menade att jag kunde ha det som inslag tillsammans med rosorna som jag tycker om.

    Vet att det är svårt men vad estimerar du att ett sådant arrangemang skulle kosta per bord, om du utgår från bilden nedan och minskar antalet orkidéer lite och tillsätter rosor? Vi har ett paketpris nämligen för vårt bröllop, därför blir det inte lika tydliggjort vad just blommorna kostar (det ingår, men till en viss gräns så klart).

    Sen är jag ju som sagt förtjust i kallor, och kommer förmodligen ha enbart kallor i min brudbukett och tärnans. Floristen visade mig ett par speciella kallor, kan du kanske påminna mig om namnet på dessa? De fanns tydligen inte i många färger och är lite annorlunda än "vanliga". Vill även konservera dessa sen, håller de sig lika fina då?

    Kan du ge något annat tips, ifall det inte funkar med orkidéer? Eller hur tycker du att kombinationen orkidéer/rosor funkar? Kan ju verkligen inget om blommor haha

    Hej :) Dekorationen på bilden ovan är väldigt exkluisiv då det bara är okideer , som är en av de dyraste och exklusivaste blommorna . Ser ut att vara mellan 10-20 stycken stjälkar på bilden ovan. Om du sedan istället för i vas vill fästa dem på kandelabrar så går såklart priset upp ännu mer i form av arbetskostnad. Att surra fast orkideerna snyggt på kandelabern bör ta minst 30 min och är ett väldigt pilligt jobb. Priset vågar jag faktiskt inte uttala mig om då alla florister har olika leverantörer och tar olika mycket arbetskostnad . Och eftersom du redan har en florist så tycker jag det bästa är att prata med henne/han.


    Helt omöjligt för mig att veta vilken kalla du menar :P finns tusentals olika sorter :) Att torka kallor går inte , om de går att konservera på annat vis vet jag faktiskt inte , hör med din florist :)


    Tror att den kombinationen blir jättefin :)

  • Sara1991
    Eleya skrev 2013-06-26 14:21:28 följande:
    Jag är ute efter en vacker blå eller mörkblå iris-sort att göra en bukett och flera corsage av. Några tips på sorter som är enkla att få tag i?
    *Sträva efter att vara tilfreds med livet, Lycka är bara en känsla, att vara tillfreds är ett tillstånd*

    Hej :)


    Jag har faktiskt aldrig tidigare sätt olika sorters iris på snitt , utan enbart den klassiska blå irisen :) Så några sorter behöver du inte ha koll på utan säg bara till floristen att du vill ha en blå iris :)

  • Sara1991
    ellenpellen skrev 2013-06-26 20:23:02 följande:
    Hej Sara!
    Vi ska ha trädgårdsbröllop med vintagetema i augusti. Jag vill gärna duka med mycket blommor på borden...typ liggande, i krans eller fläta...eller nåt! Har du några bra idéer, tips eller förslag på blommor och utformning?! Tänker mig dova färger i vitt, creme, rosa, lila, persika....¨tänker att det ligger i mitten längs långborden! En fråga till; är det bäst att anpassa sig till de blommor som finns i august (vilka är det, som är snygga) eller är det idé att beställa typ pioner eller liknande (älskar de blommorna!) Tack för en superbra tråd

    Hej :) Jag tycker såklart alltid att de är bäst att anpassa sig efter säsongen. Alla säsonger har sin tjusning och sina egna underbara blomsorter. Är lite det som är de roliga tycker jag :) Vi skulle nog tröttna ganska fort om de fanns tulpaner och pioner året om :P Väljer du säsongsblommor så får du mycket bättre kvalitet och bra pris :) Min absoluta augustifavorit är dahlia :D den finns i massa olika färger och utformningar och den är tund så passar utmärkt att lägga på bord :)


    Nåt som jag tycker är väldigt fint är att använda sig av små vaser/ snapsglas eller liknande och sätta enstaka blommor i . Gör inget om glasen/ vaserna är olika. Sedan ställer man dem med jämna mellanrum på bordet , är snyggt att ställa blockljus eller så imellan :) att ha olika vaser ger också en vintagekänsla .


    Hoppas jag kunde bidra med lite tips :)

  • Sara1991
    20140222 skrev 2013-06-26 21:01:35 följande:
    Jag har en fundering på vad för blommor som passar att ha som brudbukett i februari månad?

    Hej :) Väldigt svår fråga då de finns så enormt mycket fint :)


    Men i februari så finns de ju massor med fina vårblommor . Så jag skulle köra på en krispig vårbukett i ljusa pasteller . Med anemoner, ranunkler, snitthyacint, vaxblomma och kanske lite grönt :) Härliga blommor som verkligen andas vår :)

  • Sara1991
    Sheltiegirl skrev 2013-06-26 22:07:16 följande:
    Sara: det är bl.a denna buketten jag syftar på. Ddn räknas väl inte som droppformad men jag visste inte vad jag skulle kalla den. Där hänger murgrönan rakt ner och jag tycker det är jättefint. Skull nog vilja ha buketten lite lösare så kanten inte blir lika tydlig. www.begravningsblomma.se/ovriga-biderier/mias...#
    Precis som jag trodde. Denna bukett är gjord i en oasishållare :) då har man utgått från ståltådar som är fästa i oasisen och som man sedan fäst murgrönan och orkideerna på :) Precis som jag förklarade i tidigare inlägg :)
  • Sara1991
    Koyal skrev 2013-06-27 21:23:49 följande:
    Nu har jag haft min konsultation. Var lite svårt att tänka ut något som skulle gå bra ihop med det jag ville ha, färgtemat och månaden oktober. Men som det ser ut nu blir det trädgårdsrosor i creme blandat med lite ljusrosa, sedan tre dahlior i färgen orange och rosa som är orange i mitten.För att blanda ihop allt blir det lite brudslöja i buketten också.
    Vad roligt :) känns de bra efter konsultationen ?:) Låter som att de kommer bli väldigt fint:)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)