Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Kala skrev 2013-06-28 21:16:19 följande:
    Jag planerar ett höstbröllop kring september/oktober och är sugen på en bukett med en fläskig (annorlunda) blomma, exempelvis en king-protea eller en glameliaros (se bilderna). Finns sådana ens att få tag på kring september/oktober? Vad kostar dem ungefär? En vänninas florist plockade hem en (ett par?) king-protea från Afrika till hennes bukett. Har ingen aning om vad den kostade men det låter som att sånt får priset att dra iväg? Å andra sidan kanske det är så alla florister jobbar för jag misstänker att detta inte är blommor som man har liggandes på hög? Tacksam för input kring king-protea och glameliaros till brudbukett!

    Hej :)


    Protean har sin högsäsong under hösten så de bör finnas massor med fina proteor att få tag i . Och king-protean är ju bland de vanligaste så de bör inte vara någon fara :) Svårt att veta exakt pris men när vi haft inne dem så har dem legat mellan 100-150 :- lite beroende på storlek osv :) Glammeliros är ju lite annorlinda då de inte är en sorts ros utan en teknik egentligen :) Man utgår från en ros och i denna ros fäster man sedan flera rosblad med lim eller ståltråd så att man får en jättestor ros :) Extremt vackert och väldigt exklusivt :) De är ju två väldigt olika buketter så de är nästan omöjligt att jämföra dem med varandra . Glammelirosen är väldigt elegant och romantisk och protean är väldigt modern och annorlunda :)


     

  • Sara1991
    ellenpellen skrev 2013-06-28 21:16:01 följande:
    Tack! Du är still stor hjälp Har oxå tänkt på småvaser att sätte blommor i, men jag vill nog hellre ha nåt "större" som ligger, typ fläta , krans eller längd! Har du nåt tips på nåt grönt att ha till blommorna, vill att det ska se maffigt ut lixom! Dalia är jättevackert, vad ska man ha mer då... ?!
    Okej :) Finns massor av olika grönt att välja på :) Några personliga favoriter är : lentisco, tikki, eucalyptus och ruscus . Och ingen av dessa bör vara några problem att få tag i :) Men mitt tips är att du besöker din lokala florist :) Då kan ni disskutera närmare kring blomval och utformning av bordsdekorationer och så har du möjlighet att få se vad dem har för blommor och grönt i just den butiken :)
  • Sara1991
    Kala skrev 2013-06-28 22:42:22 följande:
    Stort tack, Sara! Klänningen kommer troligtvis vara i en mer romantisk stil så jag funderar om jag ska köra på glammelirosen just för att det är lite samma stil eller om det kan bli schysst att bryta av med proteans lite kaxigare look (eller kommer det skära sig, ve och fasa). Egentligen är protean lite mer "jag" men av okänd anledning har jag fallti pladask för en klänning som inte är så typisk "jag" dvs romantisk. Tack igen!

    De var så lite så :) Är klänningen i spets ? :) Tror absolut de kan funka jättebra med protean:D Tycker att den är superfin :)


     


     

  • Sara1991

    Koyal: bra :) Nån blomma finns tyvärr inte i brunt . De man kan ta i sådanafall är hupericum , den finns i brunrött:) De man annars kan göra om de är viktigt att få med färgen är ju att jobba med konstgjord material . Som nålar, brocher, platsblommor, knappar osv :)

  • Sara1991
    knackamackadam skrev 2013-06-29 19:09:11 följande:
    Om man ska ta blommor från egen rabatt, när ska man plocka dem? Och om man ska köpa i butik för att binda egen bukett, hur långt innan ska man köpa dem?
    Plocka gärna blommorna dagen innan du ska göra buketten så får dem tid på sig att stå i vatten . Viktigt med nya snitt och rent vatten :) Du kan göra detsamma med de köpta blo0mmorna . Om möjlighet finns så är de alltid bra att ställa dem svalt :)
  • Sara1991

    Knackamackadam: kylskåp brukar fungera utmärkt :) ställ blommorna i vatten på torsdagen när du plockat dem så att dem hinner dra upp vatten och är stadiga och fina på fredagen då du ska göra buketten . Gör sedan nya snitt och ställ i vatten i kyl fram tills lördag :)

  • Sara1991

    SiriochPer: Hej :) Vad Jag kan se så är det : vita och rosa kvistrosor, vita prärieklockor, rosa ranunkler, echiveria och silverek

  • Sara1991

    HelenaFredrik: Hej :) ska försöka svara så gott Jag kan . Bild 1 har Jag faktiskt aldrig sätt nåt liknande tidigare, så är nog nåt ganska ovanligt . Men min gissning skulle vara dahlia, pion eller magnolia :) Bild 2 så ser jag vita / creme trädgårdsrosor, lila rosor och snitthyacinter:) De andra bruna sakerna i bukett 3 är juteväv, frökapslar och kvistar. Finns massa olika torkade material. Tycker personligen att de är väldigt fint med trollhassel och alkottar:) tillsammans med creme så tror Jag de blir superfint:) Då skulle jag tro att de skulle passa bra med en något större bukett . Ca 25-30 cm skulle jag tro . Tror de bästa vore bäst om du besökte din lokala florist . Så kan hon /han anpassa buketten efter din kroppsform och så kan ni även kolla igenom de olika blom alternativen :)

  • Sara1991

    Popruta: Hej :) fina bilder :) Klart att de finns :D Först vill jag bara säga att de buketter du visar bild på ovan ligger på mer än 500 :- , så något som bilderna kommer de inte riktigt bli . Dessa buketter innehåller exklusiva blommor som kallor, orkideer och rosor och de drar upp priset . Lite billagare blommor som finns på sensommaren är : Dahlia, kryssantemum, germini, gerbera, hupericum, aster, nejlika , solidago , prärieklocka mm :)

  • Sara1991

    Noli: Hej :) Det bör absolut inte vara några problem att få en bukett i din prisklass med dem önskemålen som du har . De bästa är att lämna blomvalet fritt för floristen så kan hon fynda de blommor som är fina och har bra priser den dagen . Då får du mest för pengarna :) Så gå till din lokala florist och förklara vilken sorts bukett du är ute efter och eventuella temafärger och berätta vilken prisklass du vill att buketten ska ligga kring :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)