Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Disa skrev 2013-07-15 09:19:30 följande:
    Hej!
    Funderar lite på en bukett med 10 vita och 10 ljuslila rosor samt brudslöja. Vill ha buketten rund och tät, tror du att det blir för mycket/för lite rosor? Vill helst inte ha något grönt...

    Vte du om det går att få tag på syrener i augusti? Vad skulle dem kosta isf tro?=)

    Tack för att du är så fantastiskt snäll och hjälper till med detta! :) 
    Hej :) Det beror helt på vilken storlek på bukett du är ute efter och vilken sorts ros du väljer. Finns massvis med olika sorters rosor och av varierande storlek. Med normalstora rosor så brukar de till en kompakt rund bukett " bollformad" gå åt  ca 25-30 rosor , har man större rosor så går de såklart åt lite färre :) men om de är normalstora rosor du kollat på så skulle jag anse att 20 är lite för få :) Men gör så att du pratar med din lokala florist om vad du vill ha . Så kan hon visa dig de olika storlekarna :)

    I augusti så är syrener tyvärr ur säsong . De bör troligen gå att få tag på men jag skulle föreslå att välja någonting annat . Då priset är betydligt högre och kvaliten inte densamma .

    Tack så mycket :)
  • Sara1991

    Noli: Då får ställa precis vilka frågor du vill:) Om ni bara Vill ha astillbe i bordsdekorationerna och inte nåt arrangemang så skulle jag beställa astillben buntvis från floristen. Köper man hela buntar så får man rensa och snitta själv och då brukar man kunna få dem till ett bättre pris :)

  • Sara1991

    Alvstina: Hej :) Nästan alla blommor ska klara sig hela dagen utan vatten , så länge dem är av bra kvalitet och att dem fått vattendra ordentligt. Jag skulle föreslå att du köper dem dagen innan, snittar dem och sätter i vatten och sedan in i kyl. Låt dem sedan vara i kyl tills du måste sätta i dem , ju längre dem får vara i vatten ju längre håller dem under dagen :) Bra blommor i den storleken är :) : kryssantemum , små rosor eller kvistrosor och prärieklocka :)

  • Sara1991

    Tulpanvinter: Hej :) Kul att du gillar tråden :) Du behöver självklart inte ha blått i buketten bara för att du har det som temafärg . Så länge som man har någon färg som knyter samman så tycker jag att de fungerar alldeles utmärkt . Vill du gärna knyta in det blåa på nåt sätt så kan man alltid sätta dit ett blått band eller broch eller liknande . Vill du ha en väldigt enkel och stilren bukett så skulle jag köra på övervägande vita rosor med någon utfyllnad mellan så som brudslöja som du själv nämnde . En blomma som jag också tycker skulle passa bra till är prärieklocka. När det gäller storlek på buketten så är de väldigt individuellt vad man känner passar . Men de man brukar tänka på som florist är att skapa en så bra helhet som möjligt och då brukar man ta hänsyn till brudens längd och kroppsform, modell och färg på klänning och brudens hår och hudfärg . Om en brud är lång och lite kraftigare så brukar en droppformad bukett kunna lura ögat och hon upplevs då inte lika lång . Till en lite kortare och kraftigare brud så brukar man rekkomendera en lite större rund bukett , väljer man en droppformad bukett så upplevs man lite kortare. Och är man lite nättare bukett så Kan de oftast se lite oproportionerligt med en väldigt stor bukett utan en lite nättare brukar bli bättre. Men detta är som sagt inga regler och ingenting man måste följa . Utan de är helt upp till var och en att välja :) När de gäller att binda sin egen bukett så är de ingenting som jag brukar föreslå. Eftersom jag jobbar som florist så vet jag Hur mycket tid och energi det tar att binda en brudbukett även för en van florist. De är inte så lätt som många tror . Är buketten inte så viktig och man bara Vill ha nåt enkelt så förstår jag om man hellre gör det själv. Men resultatet blir inte alls desamma som om man lämnar de till ett proffs . Så jag tycker ju alla gånger att de är värt att lämna de till en florist , men förstår om alla inte tycker att buketten e så viktig som jag gör :)

  • Sara1991

    CoolJen: Hej :) Enkelt är de absolut inte . Att göra en brudbukett kräver mycket tid , kunskap och energi och tar för en skicklig florist 1-2 timmar ca . Det är inte så lätt som många tror . Så jag brukar aldrig föreslå för någon att göra sin bukett själv , eftersom jag vet hur mkt jobb de är. De är klart att de går att få ihop själv men man bör vara beredd att de kommer att ta lång tid och att resultatet i slutändan kommer vara nåt annat än om en florist gjort den . De kommer den absolut att göra , så länge som den får stå i vatten och gärna i kyl om möjligt :)

  • Sara1991

    Rin : Hej :) åh Vad kul att höra :) För att göra buketten lite trolsk och skogslik så skulle jag valt att jobba mycket med grönt och torrt material. Så som ormbunkar, trollhassel, kottar, mossa osv och sedan blanda det med andra blommor så som rosor för en fin kontrast :) tror de skulle kunna bli väldigt vackert :)

  • Sara1991

    CoolJen : för en brudbukett så är de ett bra pris :) brukar ligga kring 1000 och uppåt oftast :)

  • Sara1991
    Rin skrev 2013-07-24 20:50:14 följande:
    Tack för tipsen Sara.
    De var så lite så :)
  • Sara1991
    Josiie100401 skrev 2013-07-25 20:52:10 följande:
    Jag har en fråga! Vet du vad dessa är för kvistar samt blommor( kan vara samma iofs)?

     


    Hej :) Kvistarna högst upp är väldigt svårt att se när bilden är så suddig så vet tyvärr inte säkert vad de är , ska fundera lite till . Dem mindre blommorna är iallafall en orange wanda orkide :)
  • Sara1991
    Josiie100401 skrev 2013-07-25 21:35:22 följande:
    Tack! Finns det någon/några blommor du skulle rekommendera som alternativ till dem? Och kvistarna, finns det några grenar med någonting på att få tag i i mitten av oktober?

    Är det färgen som är de viktigaste eller stilen på blomman och kvisten ?:)


     

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)