Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Josiie100401 skrev 2013-07-25 22:11:06 följande:
    Vi har temat höst så gärna de de färgerna!

    Fina blommor i de färgerna är : Germini , gerbera , rosor, liljor och nejlikor :)


    Jag gillar germini personligen . Finns i väldigt fina knalliga färger och brukar finnas till väldigt bra pris :)

  • Sara1991
    Marisol330 skrev 2013-07-26 09:50:07 följande:
    Hej! Jag har en torkad brudbukett hemma och skulle vilja veta om man kan köpa nåt som man kan ha den lutande i/mot eller som håller upp den???
    Tänkte mig nåt slangbella aktigt lixom som man ställer den i på nåt vis??
    Hej :) Nåt liknande har jag aldrig sätt eller hört talas om . Är de inte lättare och finast att ha buketten i en fin vas istället ?:)
  • Sara1991
    Marisol330 skrev 2013-07-26 13:55:02 följande:
    Jo kanske, men tänkte ha den stående i en glaskupa för att den itne ska bli dammig... men får ha den i en kort vas kanske eller ett litet glas som stöd kanske!
    Ja de kanske är de enklaste . Har aldrig sätt något liknande det som du beskriver att du vill ha tidigare , kanske går att bygga nåt liknande i sådanafall . Men jag skulle köra på en vas för enkelhetens skull :)
  • Sara1991
    Grundell skrev 2013-07-29 15:40:19 följande:
    Någon som vet vad rosorna Memory lane och Sweet avalanche kostar styck???

    Hej :) Det är som sagt väldigt svårt att ge ett korrekt pris eftersom priserna varierar så mycket mellan butikerna. Så för att få ett korrekt pris som gäller i den regionen du bor så tycker jag du ska ringa till en butik där du bor :) Här i Stockholm där jag jobbar så ligger dessa rosor på ca 40-45 :-


    :)

  • Sara1991

    Sandrany : Hej :) Dahlior är lite känsliga mot stötar och kan då tappa lite blad . Men under bröllopsdagen kommer dem absolut hålla :) Dahlia är min stor favorit så jag röstar för den Ranunkler finns tyvärr inte i aug utan är en vinter och vår blomma och finns i butik ung dec - april. Men andra fina blommor i Orange är : lejongap, germini, alstromeria, santini, Dahlia och rosor :) Är lite osäker när de gäller vallmo, den brukar vara ganska känslig så vi brukar aldrig ta in den . Men hör med din lokala florist

  • Sara1991

    Tessa: Hej :) åh Vad kul att höra , tack så mycket :) Jättefin bukett :) buketten innehåller vita rosor , vit hortensia och vita fjädrar . Jag skulle gissa på att denna bukett innehåller minst 45-50 rosor ev fler än så , lite svårt att räkna då jag bara ser insidan:) Vad en sådan här bukett kan kosta beror helt på storlek och ros priset . Priset på rosorna varierar mellan butikerna beroende på hyror , löner , fraktkostnader osv . Jag jobbar i Stockholm och här är priserna betydligt högre än exempelvis i Skåne eller i en liten ort . I denna storlek skulle jag räkna på ca : 2000-2500 . Priset kan som sagt variera :) vart i landet bor du ?:) Vill också pointera att detta är en väldigt stor bukett ! En normal brudbukett brukar man räkna på ca 20-25 cm . Skulle gissa att denna ligger på 35-40 cm i diameter minst :) bara så att du är medveten om de :) När de gäller pärlorna så skulle jag inte föreslå de då det bli svårt för blommorna att dricka vatten samt att de knappt kommer synas :) Jag skulle tycka att de vore finast att till tärnorma ha enkla rosbuketter med ca 7-9 rosor beroende på storlek:)

  • Sara1991

    Tessa: låter som du har samma längd och kroppsform som jag , och till mig skulle jag inte valt en så stor bukett . Jag tycker att ca 25 cm max funkar till mig , då jag inte Vill ha den bredare än mig liksom :P men Vill du att den ska vara rejäl och upplevas som stor så tror jag 25- 30 vore lagom :) men de beror helt på Vad du själv tycker :)

  • Sara1991

    Ja de är stort :) de normala är ju som sagt ca 20 cm :) ca 1500 skulle jag tro :)

  • Sara1991
    sandrany skrev 2013-08-02 21:50:27 följande:
    Tack för snabbt svar , tror du att en dahlia bukett håller om man har den i vas över natten eller är det bättre att hämta den hos floristen samma dag ? Vart i sthlm jobbar du ? tar du beställningar? 
    De var så lite så :) De kommer den absolut att göra , de bästa är såklart att hämta samma dag så att den kan få stå i kyl under natten. Det du annars kan göra är att hämta buketten dagen innan och sedan förvara den i en vas i kylen tills du behöver ha den för vigseln :)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)