Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    izredam skrev 2013-10-04 09:09:48 följande:
    Har du några tips på helvita rosor?

    Hej :) De finns enormt många olika sorters vita rosor och alla butiker har sina olika favoriter som dem använder sig av. Så de bästa du kan göra är att besöka din lokala florist och höra med dem vad dem har för olika sorter att välja på. Man kan såklart beställa alla olika sorter, men de landar oftast på ett mkt högre pris än om dem kan ta rosor som redan finns i sortimentet.


    Mina personliga favoriter är White Avalanche, White naomi och icebreaker :)

  • Sara1991

    Att veta när blommor utomhus blommar är jattesvårt att veta i förväg . Då de beror mycket på hur vintern och våren varit och sedan varierar de runt om i landet . Men juli är tyvärr alldeles för sent för viltväxande liljekonvaljer. De är i regel en vårblomma och brukar blomma ca maj- tidig juni. Men liljekonvaljer finns att få tag på året om i blomsterbutik , men måste då beställas innan :)

  • Sara1991
    Vichy skrev 2013-10-14 19:27:54 följande:
    Jag skulle vilja ha en pastellfärgad bukett, i typ ljusanyanser av rosa, vitt, creme, lila, grönt m.m... Vilka blommor finns det i dessa nyanser som kan vara fina ihop?

    Sen har jag även nyss fått veta att jag är en HSPerson (Highly Sesetive Person/Högkänslighets person) som också benäms som orkidébarn, och jag funderar på om jag ska föra in det i min bukett...
    Har aldrig tänkt på orkidéer i brudbuketten, det var min mamma som föreslog det som en slags hyllning till att veta vem jag är... Skulle det se bra ut att även föra in kanske en orkidée i min tidigare plan?
    Hej :) En liten fundering bara innan jag början spåna, när är det som du gifter dig ?:)
  • Sara1991
    Vichy skrev 2013-10-15 11:38:04 följande:
    Sommarbröllop blir det! Jag kan inget om blommor så jag vill veta vilka typer av blommor jag kan fundera på! Typ namn, sorter, färger..

     


    Många brudar tror ofta att man behöver ha stenkoll på vilka blommor, färger osv som buketten ska innehålla innan man kommer till en florist . Men så är det absolut inte , vårat jobb som florister går ut på just det . Att vägleda brudar i sina val och komma med ideer och tankar. Och tillsammans med bruden så kommer man fram till bästa möjliga bukett.


    Så de jag tycker att du ska göra är att sätta dig ned vid datorn och fundera, googla gärna och samla inspiration. Fundera kring vilken känsla du vill att buketten ska förmedla , ni kanske har något tema på bröllopet som buketten kan inspireras av. De bästa är att undvika att fokusera på specifika sorter utan mer på känsla och färg .


    Sedan tycker jag du ska boka in en konsultation med din lokala florist. Då kommer ni gå igenom alla dina ideer och tankar , även val av klänning och färger brukar man gå igenóm. Hon kommer kunna visa dig exempelbilder på olika modeller och även visa lite olika blommor i kylen och tillsammans bolla ideer och tankar för att tillslut komma fram till din bukett :)


     

  • Sara1991

    Ett tips är att söka på engelska istället för svenska . Då får du många många fler träffar. Jag söker enbart på engelska numera :) då kan du söka på ex : pastell wedding bouquet, romantic wedding bouquet osv :)

  • Sara1991

    Caledonia: Att beräkna antal så här o förväg är näst intill omöjligt innan man står med buketten i handen. Därför brukar man alltid sätta ett ca pris i butiken för att kunna ha marginalen att sätta i någon extra ros om de skulle behövas . Men om du vill ha en notmalstor bukett och enbart vill ha dem som accent så skulle jag tro på ca 3 st :)

  • Sara1991

    Spinner : Jag är i första hand florist och min expertis ligger främst i snittblommor. Därför är det de jag brukar fokusera på i denna tråd , men ska försöka svara på din fråga så gott jag kan ändå :) Att odla egna blommor är alltid som ett lotteri. Man vet inte riktigt när de blommar , hur mycket det blommar eller om det ens kommer att blomma. Det kan ju vara okej i vanliga fall men om du odlar enbart för bröllopets skull så tycker jag att det är lite riskabelt. Första året så blir de i regel inte speciellt många blommor då plantan är liten och ung , även vädret påverkar hur stor växten är och när den kommer blomma. Är de en varm sommar så kanske dem inte hinner blomma osv . Självklart kan du prova om du tycker att det är kul att odla men ha då en plan B och odla för skojs skull :) Sensommarblommor är :Dahlia, solros, aster osv :)

  • Sara1991

    Cuddly: Hej :) ska försöka svara så bra jag kan :) De enda knepiga i denna kombo är violerna, då viol inte är en snittblomma utan en trädgårdsväxt. Demhe brukar finnas att få tag på under våren , samtidigt som panseer. Så just violerna får du kolla med din florist om dem har möjlighet att få tag i dessa. När de gäller priset så vågar jag inte svara på de eftersom jag inte alls vet vilken sorts bukett , storlek ,täthet osv . Pion är en medeldyr blomma så det blir ingen monsterdyr bukett i alla fall :) Trollhassel är oftast väldigt dyrt tyvärr . För ett billigare alternativ så finns pil bland annat . Det tipset jag brukar ge för att inte priset ska dra iväg är att inte detaljstyra. Om man ger floristen önskemål på färger men håller det öppet med blommor ser jag floristen en chans att fynda bra och billiga blommor just den dagen. Eftersom blommor säljs på auktion så går priserna upp på vissa populära blommor som ex pioner som många vill ha under sommaren . Och måste man då beställa i förväg till bröllop så får man oftast betala ett överpris. Så de är oftast specialbestallningar som drar iväg priset :)

  • Sara1991

    Spinner : Vet inte om du såg längst ned i mitt förra inlägg , där skrev jag några lättodlade sensommarblommor . Jag skulle satsa på lättodlade blommor som tar sig fort eftersom dem behöver bli stora o fina på bara en sommar . Så att undvika pioner ,rosor som inte växer så fort.:)

  • Sara1991

    Trattkantarellen : Hej :) Finns enormt många fina blommor :) några förslag är : nejlika, hortensia, Pion , altromeria, prärieklocka osv :) . Det tipset jag brukar ge för att inte priset ska dra iväg är att inte detaljstyra. Om man ger floristen önskemål på färger men håller det öppet med blommor ser jag floristen en chans att fynda bra och billiga blommor just den dagen. Eftersom blommor säljs på auktion så går priserna upp på vissa populära blommor som ex pioner som många vill ha under sommaren . Och måste man då beställa i förväg till bröllop så får man oftast betala ett överpris. Så de är oftast specialbestallningar som drar iväg priset :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)