Varför skall man spara tårtan
Det är inte en Svensk tradition att man ska spara topplagret på tårtan.
Utan en Engelsk (som väl också "utvandrade" till USA).
Där har man inte samma typ av tårtor som vi är vana vid i Sverige så tårtorna håller sig mycket bättre. (det är oftast kompakta fruktkakor som är dekorerade utvändigt)
När man fryser en "svensk tårta" så är det viktigt att packa in den lufttätt i dubbla (minst) lager plastfolie. Och sen ska den tinas långsamt i kylskåpet, helst inlindad i en kökshandduk.
Men det är ju svårt om det var grädde utanpå. (inuti tårtan är det inga problem).
Jag har inte läst på om varför man ska äta tårtan. Men det ska väl vara för att ge lycka och liksom "fräsha upp" bröllopslyckan igen...
Om den inte ser bra ut så släng den.
Jag skulle hellre ha gjort / beställt en "kopia" av tårtan till årsdagen om man vill ha någon sorts tradition med det