Inlägg från: Elenaproblema |Visa alla inlägg
  • Elenaproblema

    Vi som gifter oss 2015!

    Hejsan! 

    Jag är nyförlovad och vill också hoppa in i tråden om jag får! Vi tänker oss bröllop 11e juli 2015. Vi har en tanke om ett enkelt, lantligt bröllop med bröllopsfest i en lada med lampor och vimplar. Jag studerar och min blivande make jobbar så vi skall försöka hålla budgeten nere så gott det går. Alla tips är välkomna! Egengjorda inbjudningskort, egenplockade ängsblommor och vän som fotograferar och ihoplånat porslin tänker vi än så länge! 

    Ha det underbart alla blivande makar!

  • Elenaproblema

    Oj vad ni alla är duktiga och välplanerade! Jag har själv bara idéer än så länge men datum är satt och lokal är spikad, vi skall vara i min pappas lada och ha dans på logen efter middagen. Jag är en sådan som gillar loppisar och tänkte fynda det mesta på landets olika guldgruvor. :) Eftersom vi tänkt oss ett ganska enkelt, lantligt och bohemiskt bröllop, är det alldeles för tacky att köra vigseln barfota? Sen har jag en tanke om att ha långt lockigt hår, men vill ha tjockare då och skulle behöva sätta in extensions..

    Jag hade också en tanke på om jag skulle sy klänningen själv men jag är inte speciellt bra på att sy så jag kanske får släppa den idéen och köpa mig något, alternativt sy upp hos en sömmerska..

    Är det någon som planerar en borgerlig vigsel och har tips på hur man skall "fylla ut" den? Det går ju ganska fort.. Och toastmasters, vad verkar bäst? Två par som kan planera och som man lämnar lekar och sånt till? Eller ett par? Känns ju enklast om två par kan bolla med varandra?

    Ni ser vad velig jag är, och det känns som att ni alla har sån koll! Tipsa mig! ;)

  • Elenaproblema
    Plättis skrev 2014-08-04 09:02:12 följande:
    Nu lobbar jag väldigt mycket för Västerbotten, men det kan behövas lite Cool Det finns en bloggare från Umeå som gifte sig förra sommaren om jag minns rätt, och hon hade ett väldigt bohemiskt bröllop. Googla "my bohemian wedding" så får du upp hennes bilder. Såg supermysigt ut! 
    Vill du ha extensions av bra kvalitet till ett bra pris finns Umeåföretaget Rapunzel. Har tittat en del på deras förlängningar, men jag har så tjockt och mycket hår sedan tidigare att jag skulle se ut som ett troll om jag hade mer hår. 

    Och jag är för barfota, det är det bästa som finns :) 
    Åh, tack för tipsen! Skall definitivt googla henne! Men jag tänker Rapunzels löshår, syns inte clipsen? :)
  • Elenaproblema
    Sofia2015 skrev 2014-08-04 08:14:19 följande:
    Jag vill också ha en lada eller en loge! Men jag hittar ingen som lånar ut och jag har ingen i släkten =/ Annars har vi tänkt ganska lika som dig, vi loppisfyndar så mycket vi kan. Jag skulle lätt kunna tänka mig gå barfota, men jag tror jag ska ha typ converse eller sandaler på mig, beroende på väderleken. Högklackat går i alla fall bort!

    Vi ska också ha borgerlig vigsel och jag hade tänkt peta in lite sång och kanske tvinga folk att läsa nåt. =P Håller mig gärna borta från religiösa inslag eftersom jag inte alls är troende eller tycker att kyrkan har nåt med mitt äktenskap att göra.

    Gällande toastmasters så skulle jag tro att två personer räcker, kanske lätt blir rörigt annars? Många kockar... osv. =)
    Men vad kul att vi planerar ganska lika! Då kan vi följa varandra här och ge tips längs vägen! :)
  • Elenaproblema
    filibustern skrev 2014-08-06 17:41:51 följande:
    jo.. har bett honom att leta igenom google och komma med förslag HAN gillar, för att se om de tär något vi båda gillar.. men som vanligt tar det ju 700 år. :p han bryr sig helt enkelt inte. 

    man vill ju så klart att ens make ska tycka man är snygg/vacker. ^^ får se hur de blir. 
    Vet du, jag tror helt ärligt att du kan ha vilken frisyr som helst och han kommer att säga ja ändå! :) Om inte (vill inte låta hård, men..), så är det ju hans problem. ;) Så länge du känner dig bekväm och fin och glad så tror jag att det kommer bli hur bra som helst! 

    Sen om du vill ha hästsvans så finns det ju jättemånga snygga frisyrer med uppiffade hästsvansar! Jag har också svårt för bruduppsättningar med höga hår och lockar, men det finns ju så himla mycket enkla grejer som ändå är eleganta, typ lösa hästsvansar på sidan och sånt. 

    Back to the point, kör på det du känner dig vacker i, då känns det mest bekvämt och så strunta i att oroa dig över vad han säger. Det är ändå hans plikt att tycka att du är den vackraste han sett på dagen! :)
  • Elenaproblema
    litenkaka skrev 2014-08-13 09:52:46 följande:

    Lokalen är en omgjord lada med vackra trägolv, vita väggar, högt i tak... Så fin! Googla Stora Holms säteri!


    Åh jag älskar Stora Holm! Klart ni skall boka! :)
  • Elenaproblema
    cecbj195 skrev 2014-08-18 13:45:43 följande:
    Ja, det är en väldigt stor sten som försvunnit! Fanns ju en annan tråd med vad man absolut inte kunde ändra på gällande sin bröllopsdag (förutom den blivande maken/makan) och mitt svar var kyrkan och prästen.

    Och nu svarade fotografen att hon också kan! Yes! :)
    Men vad skönt! Det känns alltid bra när man väl bestämmer sig, men all ångest upp till det är fruktansvärd! Lycka till, och vad mysigt med höstbröllop!
  • Elenaproblema

    Vi tänkte låta alla barn komma på vårt bröllop. Min sambo har två barn sedan innan som jag är bonusmamma till som är 8 och 4 och jag har tre syskon under tolv samt en hel del kusiner och syskonbarn. Allt som allt blir det runt 15 barn. Men när de är fler så kan man ju hoppas att de underhåller varandra. :) Vi vuxna kommer att ha buffé kallskuret, men jag tänker att det kan finnas korv med bröd och annat enkelt till barnen som de kan få äta. :) Vi har faktiskt inte ens funderat på att låta barnen stanna hemma, det känns ganska självklart för oss att de skall få vara med och fira vår kärlek. Men det är nog för att de alla står oss så nära och vi vill att de skall få dela vår dag. :)

  • Elenaproblema
    Nightrod skrev 2014-09-04 08:49:37 följande:
    Tycker mest det är orättvist att bara barnen får korv med bröd.
    mmmmmmm korv med bröd :)
    Hahaha!! Det kanske kan finnas någon liten korvaskank till de vuxna också. ;)
  • Elenaproblema
    Plättis skrev 2014-09-17 11:28:44 följande:
    Jodå, jag har bakat äcklig morotskaka också! Men det var ett recept utan socker och matfett, så det var inte mitt fel utan receptets
    cljung skrev 2014-09-16 19:35:34 följande:
    Hihi samma datum som vi ska gifta oss :) vad mysigt
    Kul!  Det är väldigt olika hur långt vi hunnit i planeringen Vissa av oss har precis bestämt datum (wohoo!), andra sitter bara och väntar på att det ska bli rätt datum så förberedelserna får falla på plats! Jag är helt övertygad om att det kommer tillkomma ännu fler innan nästa sommar också

    Vi gifter oss borgerligt, och har inte bestämt om det blir utomhus eller inomhus. Det påverkar hur vi gör med musik under vigseln och känns än så länge som en avlägsen fråga. Under festen kommer vi köra Spotify.
    Vi tänkte också köra Spotify på festen, känns onödigt attt lägga pengar på DJ.. Skall ni göra en lista och sedan låta den gå eller skall ni ha någon ansvarig eller skall ni låta folk lägga till låtar på festen eller i förhand? :) 
  • Elenaproblema
    litenkaka skrev 2014-09-19 14:22:34 följande:

    Vi ska ha Håkan Hellströms "Valborg" och förmodligen "all of you" :) Valborg bara MÅSTE vara med om jag kommer gråta floder... I övrigt vet jag inte. Men inget för puttenutt eller gammaldags. 


    Vi skall också ha Valborg, det är vår absoluta favoritlåt. Vet dock inte om vi skall ha med den i vigseln eller om det skall vara första dansen. 

    Det är så många låtar som vi känner är "våra" så det kommer att bli mycket sådant i spellistan på festen. Och under själva vigseln tänkte jag sjunga How long will I love you med Ellie Goulding till honom. Men eftersom vi inte skall gifta oss i kyrkan så vet jag inte om vi kommer ha någon ingångsmusik eller utgångsmusik. Det får vi spåna vidare på. Vi har liksom ingen altargång att gå ned för. Hur gör man då? Hur tänker ni andra? :)
  • Elenaproblema
    litenkaka skrev 2014-09-22 17:52:15 följande:

    Jag har funderat på valborg både i kyrka och som första dans. Har även funderat på att sätta små minispårvsgnar på borden som bordsdekoration haha...vi saknar Göteborg och älskar Håkan ;)


    Haha ååh vad gulligt! Vi har ju turen att få gifta oss i Göteborg, fast vi nu bor i Östersund. Båda våra familjer bor "hemma" i Gbg och det är där vi är ifrån så skulle aldrig kunna gifta mig någon annan stans. Känns dock som när man bor någon annan stans än "hemma" så blir man så himla patriotisk så vi bara måste älska precis allt med Gbg! Ungefär på samma sätt som när man bor utomlands och blir jättesvensk och älskar Abba. ;) 

    Vi känner dock att vi vill ha en hel spellista med bara Håkansånger på festen, får man det? Haha. Och ha citat lite här och var, typ "jag går inte isär när jag går med dig", kanske ha med en bit av Gårdakvarnar och skit i våra löften.. Känner dock att vi kanske köttar på med för mycket Håkan.. Haha!
  • Elenaproblema
    litenkaka skrev 2014-09-22 20:35:28 följande:

    Haha men vilka idéer! Gå all in! Folk har ju Elvis-bröllop så då kan ni ha Håkan-bröllop! Har tänkt samma tanke just efsm min blivande friade under Valborg på Ullevi i somras :) lite genomgående tema liksom...


    OMG gjorde han? Jävlar i havet vad fint! På tal om Valborg så har vi texten ingraverad i våra förlovningsringar! I min står det Om du vill ha en idiot och i hans står det lägg din hand i min. Så du förstår lite vad jag menar med att Håkanreferenserna kan bli lite mycket haha! Vill ju inte vara en sådan som blir fanatisk! ;)
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!