Inlägg från: litenkaka |Visa alla inlägg
  • litenkaka

    Vi som gifter oss 2015!

    Våra döttrar kommer vara 3,5 och 1,5 och de ska ha vita tyllklänningar med paljetter på bröstet :) de ska få varsin liten ring de också, efsm den stora tjatar om att hon också vill gifta sig med mamma och pappa ;)

    Stora skulle dö om hon fick ha Elsa-klänning på sig! Sprätta bort snöflingorna? ;)


    crs skrev 2015-01-19 12:23:41 följande:

    Jag har beställt de första grejerna idag! Förutom skor, som jag beställde förra veckan. Det som blev nu är: fluga och näsduk till snubben, bälte till mig, paraply (Vi har utomhusvigsel, och man vet ju inte.) till oss och paraply till min dotter. Hon ville inte ha ett likadant som oss, utan valde ett med Totoro på. Why not, liksom. 

    Ni som har barn som ska vara med, hur mycket frihet ger ni dem i val av kläder? Förutsatt att de inte är pyttesmå då. Jag funderar på att låta min dotter, -08a, helt välja själv. Men jag tror att får hon det så blir det en sån klänning som Elsa i Frost har, och det känns lite fel ändå att låta henne ha en klänning med snöflingor på, mtp att bröllopet blir i slutet på juli. 


  • litenkaka

    Vi tänker lika till maten! :) men festen alltså...skitsvårt...


    Ninjara skrev 2015-01-19 22:19:07 följande:

    På systemet har de ju superkoll och kan hjälpa till att räkna ut hur mycket som behövs. Man kan få massor av drinktips också. Men inte är det lätt att räkna ut hur mycket man behöver. Känns som att man kommer att få massor över men hellre det än för lite.

    Jag tänkte att till mingel så 2 glas bubbel till varje, förrätt 1 glas, varmrätt 2 glas, avec 1 glas, sedan vet jag inte riktigt på "efterfesten" hur mycket man ska tänka till var och en.


  • litenkaka

    Hur tänker ni om ring? Så billigt som möjligt eller all in? Jag har ju en solitär och 8 små diamanter i min förlovningsring och tänkte väl ha en halv eternityring som vigselring. Men när jag provade kändes det sådär...däremot föll jag för en väldigt rundad slät ring?! Hjärnan och hjärtat vill inte samarbeta i den här frågan ;)

  • litenkaka

    Min förlovningsring är som den översta med "v-infattningen" på solitären!

    www.albrektsguld.se/article/diamantring_i_18k_guld_0434803

    Men du tycker det r snyggast med en ring med stenar till? Kan inte bestämma mig...


    Emmasara skrev 2015-01-21 23:50:05 följande:

    Vi har inte riktigt kollat på priset, min sambo ska ha en vitguld slät ring (vi har inte kollat på priset på den, men det är en sådan det kommer bli iaf) och en väljer jag mellan dess (om jag inte hittar någon annan liknande som jag tycker bättre om) 


  • litenkaka

    Åh! Underbart fin! Beställde du i deras showroom eller på nätet? Med eller utan släp? Hur lång var leveranstiden? Har mailat lite med Lina som jobbar hos dem och är så sugen på att beställa...


    tessguss skrev 2015-01-23 19:25:44 följande:

    Jag har precis beställt en By Malina-klänning! Maya heter modellen.


  • litenkaka

    Låter ju toppen! Har eg alldeles för lång väg till Sthlm men när jaggooglar hittar jag bara klänningarna i Uppsala och Sthlm? Är dökär i Freya och Athena med kort ärm...


    tessguss skrev 2015-01-23 22:28:58 följande:

    Jag köpte via butiken Mäster Arnes i Uppsala. Max tre månaders leveranstid har de sagt. Jag valde 20 cm släp. Alltså nästan inget alls. Provade 60 cm, väldigt fint men kändes som att hg skulle snubbla runt för mycket. Så jag tog 20 cm, då får man lite fint fall men nästan inget som är i vägen. Väldigt skön klänningen. Och modellen är förlåtande, sväller man av tårtan så syns det inte. :)


  • litenkaka

    Vill inte vara en glädjedödare men den typen av kameror är värdelösa med skärpa och fokus och framkallningen får du räkna med det dubbla av inköpspriset. Så du betalar ca 4000:- för suddiga bilder... Så är det mer värt med en riktig fotograf eller be en vän som gillar att fotografera att knäppa under middagen.


    Emmasara skrev 2015-01-23 22:45:43 följande:

    Har äntligen hittat en super bra lösning på problemet med fotograf vid festen 

    jag kommer köpa in engångskameror som gästerna får fota med. Vi kommer bjuda 75 pers men vi kommer nog nöja oss med att köpa in 50st engångs kameror, kostar bara 1890kr, mycket billigare än att anlita en person och det kommer bli (förhoppningsvis) bra, roliga och annorlunda bilder


  • litenkaka

    Minns du hur Freya satt? De syr ju förvisso efter mått men jag är 2 storlekar större över höften än upptill så är tveksam pga det...


    tessguss skrev 2015-01-24 17:01:44 följande:

    Jag provade Freja och Stella också. Och Athena tror jag, med lång ärm. Jag älskar typ alla.


  • litenkaka

    Behöver lite spar-tips! Vi har en grovbudget på 70000:- men vill ju egentligen inte alls lägga så mycket, men samtidigt vill vi ju ha det fint och ordnat. Bröllopstårta...vill jag ju gärna ha men flera tusen för en tårta?! Kan man skippa tårta eller måste man ha det? Baka själv? Har en kusin som är konditor jag kan låna ställning av. Jag är dock inget ess i köket alls...

    Och hur dekorerar ni? Vi ska vara i en hembygdsgård så vill försöka få det så mysigt som möjligt men ändå elegant...

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!