Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Filibustern, tänker såhär. Vi ska ha ramen till gästboken, gästerna får ta kort, hålla upp ramen så tror jag det kan bli fint! Men som andrahandsanvändning av ramen tänker jag mig att man kan hänga den på väggen, så väggen syns alltså, och sen ha ett par bröllopskort inuti! :)

  • frkmaria

    Hej tjejer!
    Jag har varit borta sjukt länge. Skyller på för mycket jobb. Har varit helt utbränd. :/ Men nu så. Nya år och nya tag. Har jullov i 1,5 dag till så jag njuter! :) Hihi. Ska försöka läsa igen mig lite i tråden! Men säckväv funkar absolut filibustern! :)  

  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-12-28 10:04:40 följande:
    Igår blev jag lite förvånad på något vis, när min blivande tog upp en liten fundering, eller vad man nu ska säga,  kring bröllopet. han tyckte, att om vi nu inte lyckades spara ihop till den budget vi har, att vi ändå skulle gifta oss det datum vi sagt. och Jag höll fullständigt med! för annars blir det ju at man skjuter fram och skjuter fram tyckte han. 

    då börja ju mina kugghjul snurra. OM det skulle bli så, vad skulle man spara in på? brudbuketten tänker jag, det är inte så noga, kan lika gärna ta björkris. :P antalet gäster definitivt, och kanske ta en lätt lunch/tårta bara istället för en hel middag. och skippa alkoholen. eller att vi håller alkoholfritt och om gästerna vill ha alkohol får de skaffa själv. den ev. "köksan" kan vi hoppa över. etc. 

    nu är jag ju lite nyfiken - hur skulle NI gjort? om ni upptäcker att det aldrig i stenen går att få ihop pengarna, skulle ni skjuta fram bröllopet eller köra på? och vad känner ni att ni skulle kunna spara in på? :)  

     
    Åh! Fler som har ekonomiska funderingar.
    Min sambo är för tillfället arbetslös. Haft lite ströjobb (spelningarn, kort vik osv.) under hösten. Förra hösten såg likadan ut men i våras jobbade han ändå 40-50% så det var okej. Jag har haft panik över att vi typ gått bakåt i sparandet och känt att vi aldrig kommer ha råd, även om vi kommer ha budget (laga maten själv, köpa alkoholen i tyskland, ingen dyr klänning eller ring osv..). Men han börjar plugga nu i januari och jag tjatar på honom om sommarjobb så tror vår inkomst kommer öka c:a 4000-5000/månaden och det är ju bra sparpengar! :) 
    Men jag vet att om det skulle saknas 10-20.000 så får jag hjälp av mina föräldrar, antingen att de sponsrar oss eller att vi lånar av dem. Det är skönt att ha den tryggheten, även om jag tror vi klarar oss själva. :)  
  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-01-05 14:20:31 följande:
    ja vi båda är arbetslös nu mer. karln fick slut på jobb i maj ifjol, och ajg tog paus från skolan i augusti, och har sen dess jobbat två dagar, har ingen a-kassa, men ska nu få aktivitetsstöd. så vi går också back i sparandet. =/ men det ordnar sig nog, det är ju ett tag kvar. har ju två somrar att jobba ^^ (om jag nu inte har sån otur att jag inte får sommarjobb!)
    Gud vad segt. Jag tjatar, min sambo har inte fixat sommarjobb på de åren vi varit tillsammans. Visst. Jag förstår att det är segt när jag har semester att han ska jobba. Men han är ju arbetslös och hemma när jag jobbar? 

    Hursom. Det är väl därför vi satte nästa år och inte i år, just för att ha råd att hinna spara ihop! :) Sen är jag lite dum för jag vill ju gärna åka iväg på hotellövernattningar/gå ut på middagar osv. när man kan laga hemma och spara. Men det är mysigt att göra lite ibland.
    Vad har du läst till? Funderar inte på att börja igen? eller är du osäker på om det är det du ska göra? Det är så jäkla svårt när man inte har ett jobb. Jag är jätteglad att jag slutfört min utbildning för hur jag än gör kommer jag få jobb i framtiden, även om man måste börja en ny anställning med vikariat. :)
  • frkmaria

    Jag förstår honom - och dig. 

    Tyvärr är dagens sverige lite konstigt upplagt på det sättet, du måste nästan ha en utbildning för allt. Och råkar du utbilda dig fel så får du inga andra jobb för du är "överkvalificerad" typ. Har en kompis som läste ekonomprogrammet och insåg att det inte alls var hans grej. Så fick han inte något jobb alls för han hade en sån hög utbildning (och ekonom ville han inte bli). Sen är det inte alla som är läshuvuden heller, då är det inte så att man vill utbilda sig.

    Låter jobbigt när man är så inställd på ett jobb att man inte klarar praktiken. Jag har tyvärr varit med om tvärtom - kursare som har klarat praktiken men som man ser inte borde klarat den för att de inte passar inom de pedagogiska yrket! Men antar att det är mer noggrant med SSK. Det är förresten det min sambo ska börja läsa nu. :) Hoppas verkligen på att han trivs för orkar inte att han ska börja om en gång till! ;) Han kollade bristyrkena och valde därifrån, smart drag om han trivs som sagt. 

    Förutom vården, t.ex. personlig assistent kräver ju inte utbildning, så finns det väl handel. Har man lyckats få ett truckkörkort i ett tidigare yrke så finns det rätt mkt lagerjobb också. Men det är mycket konkurens.  
    Usch ja. Det är jobbigt. Och jag jobbar kommunalt så blir inte fast förrän jag jobbat 2 år med SAMMA tjänst.. Det är sjukt segt. Och både SSK och lärare är ju fanska dåligt betalt så vi kommer väl aldrig bli superrika heller om vi inte vinner på triss.. :P  

  • frkmaria

    Ja, jag vet precis vad du menar! Började plugga till ingenjör och efter två år kastade jag tillslut in handduken. Dels för det inte var vad jag ville, så jag var inte så motiverad, och det resulterade i att jag hade ett par kurser efter. Sjukt segt att ta 4 år till då för att bli lärare, sitter med sura studiebidrag och jag tycker inte heller alltid om skrikande barn ;) men det är inte alltid de skriker! :) 

    Jag rekommenderar dig verkligen att plugga lite småkurser för skojs skull! Även om du inte tar csn.. Jag har pluggat massa kvällskurser både under och efter min studietid. Det har gett mig mycket mer än vad jag väntat mig! Vänner och mer behörighet t.ex. Så vad du än tänker göra sen kan det vara kul att komma in, vem vet, kanske får det dig att utvecklas så pass mycket att det som saknades under utbildningen kommer tillbaka och du hoppar på igen, om det nu är det du vill. Jag menar inte att vara någon översittare som kan eller vet bättre, men jag tänker hur jag utvecklats (nu vet jag inte hur gammal du är iofs) från att jag var 19-20 och började plugga och hur jag är nu 10 år senare. Jag har absolut många gånger satt mig i situationer jag ansett obekväma bara för att utvecklats själv och jag tror faktiskt jag har förändrats (även om jag ibland fortfarande ser mig själv som den blyga och tysta.. haha.). 

    Och hantverk är ganska häftigt också. Det är ju lite tillbaka i trenden att göra saker själv och att köpa handgjort/ekologiskt. Är man en bra företagare och nischar sig tillräckligt så kan det ju bli riktigt populärt! 

  • frkmaria

    Välkomna alla nya! :) 

    Var i småland tänkte ni gifta er?
    Själv ska vi förmodligen hålla vårt bröllop i Växjös omnejd. Vi ska gifta oss utanför festlokalen då min sambo inte vill ha en kyrklig vigsel (jag bryr mig inte direkt om det är i kyrkan eller ej.. tycker dock det är smidigt med sittplatser och dyl i en kyrka).
    Och vad kul att ni planerar barn! Vi har bestämt oss för att vänta med det till efter bröllopet, men det är för att det ekonomiska och så står på spel. Då har min sambo inte så långt kvar av sin utbildning och det blir inte så tight med pengar, spec inte om han får jobb direkt.
    Alla gör ju som de vill med alkoholen. Tror ingen tar illa upp. Man kan skylla på att baren inte är öppen för man inte vill att det ska bli ett supar-kalas, det är det många som gör!
    Själv kommer vi bjuda på bubbel till brudskålen och sen förmodligen öl/vin/cider under kvällen. Möjligen färdigblandade drinkar. Ingen sprit och ingen avec just för att vi inte vill att folk ska bli FÖR fulla. Visst, det kan man säkert bli ändå men spriten gör det ju inte bättre. Vi tänkte åka till tyskland och köpa in. Blir det över får vi väl jobba på det sen eller sälja till familj och vänner det som är över.
    Har funderat på det där med avec, vissa tycker ju det är viktigt så kanske att man köper det också. Men vet inte hur mycket man behöver köpa då. Helst ska man ju ha ett par att välja på och sen får man ju räkna med att alla väljer en av dem. Uhh. Vi får se!

    Btw köpte jag ännu mer grejer till inbjudningskortet. Nu ska ju bara allt spikas innan man får börja på det på riktigt... :P  

  • frkmaria

    Tjoho!
    Har ringt och prel.bokat en bygdegård.
    Jag är alldeles lycklig över detta. Verkar superbra!

    Hon verkar supergullig och vi ska dit på söndag för att kolla på den.  

  • frkmaria
    Kinder skrev 2014-01-06 19:08:52 följande:
    Hejsan! Är ny på denna sidan och vi har planerat att gifta oss juli/augusti 2015. Har inte valt exakt datum riktigt än
    Välkommen!

    Javisst har jag bilder. Eller ja. Länk till bygdegården. Och ja. Det är ju som sagt en bygdegård. Funderar bara på hur vi ska boka!

    Vi kommer ju boka lördagen och hon sa att vi lär få ha den till em dagen efter utan extra kostnad. Och bokar ingen den på fredagen kan vi få nyckeln redan på fredagen. Funderar ändå på att boka fre och lör. Så har man kanske tom torsem på sig, fredagen och sen kan man städa på söndagen. Sen var det inte jättemycket städning heller, bara grovstädning. Man ska mest ställa undan och diska så fixar städerskan det mesta. 800kr/dag. Så 800 extra är ju ingenting! :)
    www.bygdegardarna.se/tjureda/start/bilder-pa-lokalerna/ 
  • frkmaria

    Ja. Jag hoppas det ser mysigt ut när vi väl kommer dit också! Gött att man inte behövde storstäda efter sig utan bara plocka undan, resten av städningen ingick i den låga hyran!! 

    Sen ska jag bara försöka övertala m2b att gifta sig i kyrkan.. vi kan ju gifta oss där också. Men tänker på stolar som ska in och ut... :P

    Men såg ju lovande ut i "lilla Salen" annars. Om det blir dåligt väder så att säga. Vet inte om man kan tvinga runt 100 gäster att stå under vigseln!  

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!