Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Någon som är bra på drinkar?

    Det där är ju jättesvårt. En frozen margarita är ju just det. Du kan ju göra andra drinkar med passionsfrukt (antingen likörer med liknande smak som bas eller kanske en passionsfruktscider om du kan hitta)... Om det var passionsfrukten du gillade så kör du på det (Exempelvis så är Passoã en god passionsfruktslikör som man kan blanda med exempelvis fuktsoda/ 7up eller liknande).

    Om det var att den var sådär simmig och nästan "glassig" i koncistensen så är det ju just att det är en "frozen"  variant som gör det. Det går att göra större mängder i en slush-maskin (finns exempelvis på Kjell & Co).
    Men det går också att göra en enklare variant och helt enkelt se till att ha en iskrossare (finns både manuella och eldrivna) och helt enkelt blanda i krossad is i drinkarna).

    Annars är det ju Tequila och Cointeau i Marguerita's och det ger ju en rätt distinkt smak.

    Så största frågan är ju alltså vad var det som gjode drinken så god i ditt tycke? Glad 

  • Chicita

    Jag skulle nog säga att det är en fördel om drinkarna faktiskt smakar lite sprit så att inte gästerna dricker som om det vore läsk och hamnar utslagna längs väggarna efter en stund Flört

    Drinkar som ska skakas med is osv tar längre tid att göra, och det blir mer disk, du måste ha många shakers och möjlighet för bartendern att diska av emellan varje drink. Och det är väldigt svårjobbat.
    Hur goda drinkarna än är så blir det irritation om det tar tid innan man kan få det man vill dricka.

    Håll det hellre enkelt och kör på något som smakar liknande helt enkelt.
    Det är i alla fall mitt råd (11 års erfarenhet från 3 olika hotellbarer) Glad 

  • Chicita
    Josiie100401 skrev 2013-09-02 15:43:44 följande:
    Så för att komma så nära passion margaita så föreslår du Chicita?? Tack för tipset Daniiel!
    Som sagt vad var det som var så fantastiskt gott med den? 
    Att bara blanda samma ingredienser men utan att servera den med krossad is/ "frozen" blir liksom inte samma sak.

    Du kan ju få fram smakerna på så sätt, men det blir inte alls samma känsla eller upplevelse att dricka den.

    Så vad är det du vill få fram?
    Jag gav några förslag i mitt första inlägg. Något av dom som kan funka?

    Att råda dig när jag inte vet vad du är ute efter är ju ungefär som att säga "jag vill ha ett förslag på en färg som är snygg" Flört 
Svar på tråden Någon som är bra på drinkar?