Kostnad för maten?
Vi hade trerätters (förrätt, huvudrätt och efterrätt) och tårta och kaffe till. Maten gick på 40 euro/person (ca. 350 kr/pers) och det var limemarinerad sik med rotfruktschips och smetana till förrätt, heltstekt nötfilé med svampsås och potatisgratäng till huvudrätt och rabarberkompott med smultronglass och maränger till efterrätt. Utöver maten bjöd vi på brudskål och 2 glas vin/öl/cider/alkoholfritt till maten. Till kaffet bjöd vi också på avec.
Totalt landade mat och dryck + tårta på drygt 8000 euro (ca. 70 000 kronor). Tårtan hade en amatörbagare fixat, så den gick på 300 euro (19 kr per bit) och resten var då vad restaurangen tog för mat, dryck, kaffe och lite "uppgraderingar" i form av vita linneservetter istället för pappersservetter t.ex. Ett rätt så okej pris tycker jag för 126 personer, men visst är det mycket pengar. Jag är dock tacksam för att inte ha behövt tänka på maten alls och för att inte behöva diska eller ställa i ordning eller handla sprit eller någonting sånt. Man betalar för bekvämligheten också.