Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Moussetårta! dela gärna bilder...

    Jag använder alltid mousser som fyllning i mina tårtor, men det var ju det där med sockerpasta/marsipan och tårtbottnar också Flört

    Ett tips om du ändå vill ha det där klassiska utseendet (vita tårtor med dekorationer)
    Man kan täcka moussetårtorna med vit choklad (finns flera sätt, man kan sätta fast chokladplattor på utsidan eller täcka hela tårtan)
     
    Jag skulle valt en fräsch citron/limemousse och hallonmousse (två lager mousse alltså) och lagt på en chokladbotten av någon sort, De smakerna passar väldigt bra ihop och dom som gillar det söta kommer ändå att få lite av det genom chokladbotten Glad 

  • Chicita
    filibustern skrev 2013-10-06 13:00:24 följande:
    alla tårtor ser väldigt goda ut! en fråga bara.. 

    om man vill ha en moussetårta.. kan man täcka den med marsipan eller SP eller är det för tungt?  
    En ren moussetårta är nog svårt att täcka.

    Jag gör dock tårtor med mousse som fyllning, mellan vanliga bottnar och där går det eftersom att bottnarna stabiliserar upp det.
    Jag har botten - mousse - botten -mousse - botten och sen smörkräm för att inte moussen ska få sockerpastan / marsipanen att svettas.

    Under en caketopper kan man sätta någon sorts pinnar (funkar med avklippta grillpinnar) så att toppern mer eller mindre står på dom. Men det gäller att dom hamnar rakt och att fyllningen är tillräckligt fast, annars bär det iväg någonstans och toppern hamnar i tårtan Flört 

    Ett annat sätt att täcka en ren moussetårta är att försiktigt pensla (eller sprutmåla om man har tillgång till sånt) med smält choklad 
Svar på tråden Moussetårta! dela gärna bilder...