Inlägg från: Vichy |Visa alla inlägg
  • Vichy

    Moussetårta! dela gärna bilder...

    Någon här som haft eller ska servera moussetårta på sitt bröllop?

    Jag är ingen tårtfantast så jag tycker det blir för sött med massa grädde, fyllningar, tårbotten och marsipan eller sugarpaste. Jag ville nästan hoppa över tårtan till vårat bröllop, men min m2b älskar tårta och verkligen att vi ska ha det. Därför funderar jag på om vi skulle ha nån form av moussetårta istället.
    Har ätit det ett par gånger och så länge det har varit fräsha smaker så har jag faktiskt tyckt om det.
    Får isof också bli nånform av kladdkaka eller brownie som botten....

    Sen älskar jag frukt och bär så jag skulle ju vilja överrösa hela tårtan med det på nått snyggt sätt...

    Någon som har lite inspirations bilder från sitt eget bröllop eller från sin planering att dela med sig av? Stil? Smaker? med mera!

    Vore jättekul att se! 

  • Svar på tråden Moussetårta! dela gärna bilder...
  • Vichy

    Ja det vore kanske en idé! HAr funderat på faktiskt hur den skulle kunna se lite mer finare ut!
    Många moussetårtor kan ju se lite kladdiga ut...

    Glooglade runt lite till och hittade dessa 

  • Vichy


    Prcis nått sånt kan jag tänka mej! MEd massa fräsh frukt och bär som väller över liksom! 
    Men med smak som mer liknade den här:



     
  • Vichy

    Ops! Den andra har passionsmousse och vaniljpannacotta! Låter jättegott!

  • Vichy

    Kanske kan vara något!

    Forsätt gära att dela bilder och idéer! Det är jättekul att se vad alla andra tänker! 

  • Vichy

    Jag gillar det lite pampiga i det, kanske man kan pamps till det lite extra med nån mönster i choklads.. ;) Lite seriös är jag! Men jag tror chokland kan vara bra runt om man vill ha den där skål-effekten jag funderar på för fruk och bär dekorationer... Men smaker då, vad kan vara gott förutom chokland och hallon?

  • Vichy
    Ninjara skrev 2013-09-11 17:44:37 följande:
    Jag jobbar som konditor och den godaste moussen jag gjort var en med en mandelbotten, hjortronkompott och champagnemousse. Champagnemousse är inte sött och därför perfekt att kombinera med annat. Den blir lite gulvit i färgen och sedan kan man dekorera på valfritt sätt. Jordgubbar är så klart en perfekt kombination.
    Vad är mandelbotten för något? 
    Kanske är en dum fråga, men det är ingen alkohol i chamagnemoussen eller? Har alltid tyckt champagne låter så fint och gott men dricker inte alkohol...
    Pralin skrev 2013-09-11 19:43:12 följande:
    Moussetårtor är super bra alternativ. Är konditor och gör mycket moussetårtor. Hoppas bilden kom med. Favorit är kladdkakebotten, mörkchokladmousse och passionsmousse. Massa färsk frukt på. Dekorativt och fräscht! Hallon lakrits väldigt gott som tryffel emellan som kan bryta av om man vill. Finns ju hur många varianter som helt. Lycka till i jakten på just din tårta!
     Kom tyvärr inte med någon bild! 
    Mmm, passion verkar vara en vinnare som passar till mycket! Dekorativt och fräscht, bra ordval! Precis så jag tänker mig! 
  • Vichy
    Ninjara skrev 2013-09-14 20:52:37 följande:
    Den mandelbotten jag gjorde var en typ av sockerkake-biskvibotten med större bitar av mandel i. Då får man lite "karaktär" i botten. Det är ju alkohol i champagne men du kan ju även använda alkoholfritt mousserande vin. Vet att en del brukar säga att man kan koka alkoholhaltiga drycker så ska alkoholen försvinna men jag vet inte hur säkert det är.
    hum.. låter spännande! Men det får nog bli en annan gång då vi har nötkänsliga på bröllopet! (även knsliga mot mandel tyvärr...)

    Ja då vet jag inte... men nångång om jag vet att det är säkert eller är mindre än 2.25 % så kan jag nog våga mig på att testa... :) 
  • Vichy
    stormhelen skrev 2013-09-15 22:43:57 följande:

    Igår (lördag) blev jag fru! =D


    Jag utlovade ju tidigare en bild på vår mousetårta, så här kommer den. ;)


    Vilken fin! :)
    både tårtan och klänningen! ;)
  • Vichy

    Många verkar ju ha gjort det så det verkar ju möjligt... Har hört att det dock kan vara svårt att ha en tung caketopper på tårtan då moussen kan sjunka ihop eller nått... Men det kanske också berodde på...?

Svar på tråden Moussetårta! dela gärna bilder...