• Chicita

    oengagerad och ointresserad

    Min var inte ointresserad och blev inte arg när jag sa åt honom att få tummen ur. Men han var inte den som hade något direkt driv heller även om han var med och hjälpte mig att ta beslut hela vägen igenom planeringen.

    Men vi hade också lite problem med listan.
    Du kan väl säga att du gärna kan skriva inbjudningar och sånt, men du måste ju få veta vilka han vill bjuda och i alla fall få såpass mycket info att du kan googla fram adresserna... Och om han inte vill hjälpa till med det så ringer du hans mamma och ber henne om namn och adresser Tungan ute 

  • Chicita
    Anonym (irriterad) skrev 2013-12-01 23:15:23 följande:
    Jo, han kom sen med några adresser, insåg själv att hans reaktion inte stämde in med situationen. Beslut kan han tack och lov också ta. Men det är störigt när man ställer en fråga om vad han tycker tex. Blommor och svaret blir nej utan något alternativ. Men bestämd kan han ändå vara...lite roligt det där alltså.
    Det låter som att ni behöver jobba lite på kommunikationen Glad 
    Men det behöver ju alla mer eller mindre så det är inget fel...
    Bra att han kom och hjälpte till lite i alla fall.

    Hur är han som person annars? Vill han att allt ska ske, utan att han behöver göra något. Men att han då kan bli sur för att det inte blev som han hade tänkt sig (och som han inte sagt)?
    Eller är han normalt en sån där som tar tag i saker och gör dom. Någon som har åsikter och inte är rädd för att säga vad dom tycker... Eller är han kanske en sån som är lätt att köra över?

    Det finns lite olika sätt att lägga fram saker och ting på. Och du kanske helt enkelt bara behöver hitta det som funkar för er Glad 

    Min make gör gärna saker. Han är duktig på så sätt. Men det sker alltid i sista sekunden och efter att jag har tjatat massa gånger.
    Så han fick en lista med några ansvarsområden och så talade jag om att det här är ditt jobb. Du är bra på det här och det är ditt ansvar att fixa det.
    Om du inte fixar det så kommer det inte att bli gjort.
    Och så frågade jag honom några gånger fram till bröllopet (kanske inte ens en gång i månaden) "har du gjort X, Y och Z nu?" och svaret blev alltid "nej men jag ska".
    Veckan innan bröllopet tog jag tag i honom och sa "nu har jag gjort resten av alfabetet. Du hade 3 punkter att göra. Har du gjort dom? Annars är det hög tid att göra det nu, för jag hinner inte hjälpa dig och då blir vi utan det".
    Så då blev dom gjorda till slut.
    Men det gäller ju att våga också, och att acceptera att om dom sakerna inte blir gjorda så överlever man ändå. Flört 

    Ha planeringsdagar också. I början så kanske ni kan ha "möten" en gång i månaden där ni planerar vad som ska ske och vem som ska göra vad fram till nästa möte. Däremellan - försök prata bröllop så lite som möjligt.
    På så sätt är det lättare att hålla killarnas fokus när man väl pratar bröllopsdetaljer Glad 

    Men viktigast av allt - fundera ut hur din blivande funkar. Vilka knappar som är aktiva så att säga. Och tryck på dom... Flört 
Svar på tråden oengagerad och ointresserad