Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Nyårsmiddag?

    Om ni kan få tag i strutsfilé (brukar kunna finnas i delikatesscharken / frysdisken med deli-kött) på många ICA Maxi-butiker) så är det riktigt gott.
    Smakar ungefär som oxfilé och tillagas på samma sätt. Väldigt mört, inga stora senor och fettsnålt utan att bli torrt...
    Prismässigt ligger det ju som oxfilé ungefär så det är väl inte superbilligt... Men det kan man kompensera genom att ha billiga men goda tillbehör Glad 

    Vi brukar göra rotfruktsstrips som vi först förkokar lite snabbt i honungsvatten med salt och peppar.
    Sen lägger vi dom på en ugnsplåt och ringlar lite mer honung + olja över och kryddar igen (gärna havssalt och nymald peppar)
    Ibland äter vi med rödvinssås och ibland med pepparsås smaksatt med en aning whisky Glad 

    Och mina "isbrytare" som jag berättat om tidigare brukar vara den perfekta förrätten Flört 

  • Chicita
    daniiel skrev 2013-12-13 16:24:10 följande:
    Som det känns just nu, så blir det nog hämtpizza ;)
    Haha... ja det är också ett alternativ Flört

    Men tacos eller nåt sånt då? Det är ju ingen "fin-mat" men det finns något som de flesta äter och det går rätt snabbt att fräsa på köttfärsen eller kycklingstrimlorna eller vad man nu vill ha Glad 
    Och grönsakerna kan man ju skära tidigt på dagen Solig 
Svar på tråden Nyårsmiddag?