Laga maten själv, 50 bröllopsgäster
Jag skulle gjort en buffé med salladstillbehör så att man kan blanda själv.
Marinerad svamp kan vara ett bra alternativ för protein till veganen och vegetarianen, men i större mängd så att alla kan ta det alternativet alltså.
Dela in buffén i flera sektioner.
"Protein-sektionen" (förslag, man behöver inte ha allt) :
Tjärknöl eller annat kallskuret kött
Tunna skivor av grillat kycklingbröst och kanske kycklingvingar och lår dessutom
Lax, rökt, gravad eller kall-ugnsbakt lax
Fylld portabellosvamp (här kan man sätta en liten lapp att det är till för vegetarianen / veganen om man inte vill göra så många att det räcker till alla) typ "Specialkost - Lena Nilsson"
"Potatis-sektionen"
Potatissallad med gräddfil/ creme fraishe
Potatissallad med olja - Var noga här att inget som kan komma från djur finns i denna. Vet att vissa har i smält smör exempelvis för smakens skull. Men det funkar ju inte för veganen)
Kryddad pasta (lite oljad så att dom inte klibbar ihop - tänk "salladsbaren" på ICA Maxi)
Bulgur / couscous / matvete
"Sallads-sektionen"
Grönsaker (gurka, tomat, sallad mm) i separata skålar så man kan blanda själv
"tillagade" grönsaker - alltså typ marinerad svamp, coleslaw
Kanske räkor, kräftstjärtar och liknande.
"Tillbehör"
Kalla såser i olika varianter som passar till maten.
Extra kryddor
smaksatt olja, vinäger mm
Ställ upp buffén så att man börjar i sallads-änden av bordet, går via potatissalladen mm och slutar med protein och tillbehör.
Det är väldigt bra om man kan ta från två sidor av bordet och så har man en upphöjd del på mitten (alltså längs hela bordet, men som dels delar av dom två sidorna och dels funkar för vissa gemensamma fat/skålar)