Inlägg från: Sicsthlm |Visa alla inlägg
  • Sicsthlm

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014

    Kan man inte ladda upp bilder genom telefonen? Har precis parat ihop en nyinköpt alliansring (inhandlad första o enda gången vi kollade på ringar), med snart 100-årigt enstensarvegods som lämnades in för renovering. Luuuuuuuv it! Och jag har aldrig burit ring tidigare, inte ens bijouterier så det känns mycket speciellt

  • Sicsthlm

    Vilka vackra ringar ni har allihop! Så kul att det finns så många olika stilar. Jag gillar ffa sådana där man använder sig av gamla smycken/ stenar!

    Jag har ärvt en snart 100 år gammal ring, den stora på bild, som jag trodde jag skulle behöva bearbeta helt för att passa till alliansringen jag impulsköpt. Men det visade sig att ringen var betydligt vackrare än vad jag kom ihåg den så det blev en renovering av infattning och skenan. Imponerad av renoveringen, den blänker och glimrar något otroligt nu.  Nu matchar inte ringarna superbra i utformningen men ändå. Affektionsvärdet är enormt :)

  • Sicsthlm

    Jag vill helst bära båda för jag har köpt alliansringen som tillbehör, den är inte så hög, bara 2,5 mm

  • Sicsthlm

    Ni som tillverkat era ringar hos guldsmeder från scratch, vad har ringarna kostat (exkl stenar om ni vet det)?

  • Sicsthlm
    ellysmom skrev 2014-03-21 16:02:48 följande:

    Exklusive stenar 17000:- inklusive stenar ca 70 bagare.

    special försäkring är ett måste. tecknade min idag kostar 1000 om året men det täcker allt tänkbart som kan hända tydligen. 


    Tack! Varför ska man försäkra? Vad får man ut om det händer ngt?
  • Sicsthlm

    Jag har inget emot

    Att visa den men hur laddar man upp??? Lyckas inte!


    majblomma skrev 2014-03-23 06:42:32 följande:

    Sicsthlm, skulle jättegärna vilja se din ring, älskar gamla smycken! Har själv en diamant (i nytillverkad ring) från 1800-talet


  • Sicsthlm

    Bra tips! Tack!


    Utvandrare skrev 2014-03-23 13:55:01 följande:

    Sicsthlm, vi kunde lägga in våra ringar i hemförsäkringen utan att premien höjdes - däremot täcks de bara om de är individuellt ditlagda. Både diamanten i min enstensring är försäkrad i sig, och alla tre ringarna är försäkrade i sin helhet med.

    Vårt bolag kräver att vi lämnar in en beskrivning på alla produkter som enskilt överstiger ett värde eller inköpsvärde av 25'000kr. Våra ringar är köpta hos en känd kedja, så det räckte att jag mejlade in vilken modell + karat vi köpt, så lades de till. En vecka senare kom ett uppdaterat försäkringsbrev med posten. 

    Vår drulleförsäkring täcker allt, från att diamanten skulle ramla ur/bli skadad, till att vi skulle tappa ringarna i havet när vi badar, eller bli bestulna på dem. Hör efter med ditt försäkringsbolag om ni kan göra likadant.Vilken fantastisk ring! Jag förstår att du älskar den!


Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014