Inlägg från: ellysmom |Visa alla inlägg
  • ellysmom

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014

    Fick ett meddelande från nån som jag råkade radera innan jag svarade.
    Här kommer mina ringar igen i alla fall.



     
  • ellysmom
    mollyt skrev 2014-03-01 18:16:04 följande:
    Väldigt vacker kombination! Det är något i den stilen som jag själv vill ha! Klassiskt och vackert! :)
    Tack! MIn allians är med 13 st prinsesser på totalt 0.92 ct och vigselringen är en kuddslipad diamant på 0.8ct. Om EXAKT en vecka sitter jag med ett glas bubbel i handen som är förgylld med dessa två små gosingar! tihi! Fy sjutton så nervig jag börjar bli!!! haha, tokigt!
  • ellysmom
    Midsommarbrud skrev 2014-03-02 15:46:58 följande:



     


    Här är mina ringar. Bilderna är kanske inte de bästa och förstår inte hur man förminskar dem men men.. Halvalliansen är vigselringen och den får jag bära från juni i år.. Skenorna är helt olika på de båda ringarna men jag tycker inte att det gör något..
    Jättefint! Mina är oxå olika. Jag valde att skarpa till kanterna på min alliansring äånnu mera för att förstärka att vigselringen är på rundad skena. Tyckte de skarpa kanterna gjorde sig bättre till den skarpa skärningen av prinsesser och en rundad skena till min kuddslipade solitär. Personligt är bäst. Och dina skenor gör sig jättefint tillsammans tycker jag eftersom den mjukare formen i den rundade skenan tas upp fint av de brilliantslipade stenarna. Bra val!
  • ellysmom
    meandmylove skrev 2014-03-03 22:29:41 följande:



     


    Förlovnings (enstens) och vigsel (allians?) -ringarna.


    förlovningsringen i VG med 1ct diamant.
    vigselringen i VG med 14 st 0.01 diamanter.


    Sååå fint! Lite likt mina, kanske därför men oj oj oj vilket härligt bling! 
    Kan inte fatta att jag oxå ska ha massa blin på mig på LÖRDAG! Ghaaaa! hahaha!
  • ellysmom
    Enilea skrev 2014-03-15 10:29:57 följande:
    Det går bara att lägga upp bilder via Firefox, fast det kanske du vet
    jag sitter på Chrome och Safari.
  • ellysmom
    Himla skrev 2014-03-17 06:33:53 följande:

    Vilka fina ringar ni har! Kul att ni delar med er. Här velar vi mellan vitguld eller palladium som grund i ringarna. Någon som kan råda?


    Våra är orodierat vitguld som ser ut precis som platina Vi tycker rodieringen gör att det ser lite "billigt" ut och onaturligt vitt liksom, plus att det kräver underhåll på ett annat sätt om orodierat. 
    Smaken är som baken men vi får många komplimanger och kommentarer att det ser ut som platina.  
  • ellysmom

    klart man bär båda!! de hör ju ihop och inte ska alla de diamanterna behöva ligga i nåt skåp.

  • ellysmom
    Cesia skrev 2014-03-20 22:03:38 följande:

    Här kommer en bild på mina ringar, just nu är förlovningsringen kvar för lite ändringar, polering och gravering men jag är jättnöjd! Skrattande


     


    Galet fint! Vi har liknande men din solitär är en prinsess väl? carat på den runt 1ct eller?
  • ellysmom
    Sicsthlm skrev 2014-03-21 10:39:17 följande:

    Ni som tillverkat era ringar hos guldsmeder från scratch, vad har ringarna kostat (exkl stenar om ni vet det)?


    Exklusive stenar 17000:- inklusive stenar ca 70 bagare.
    special försäkring är ett måste. tecknade min idag kostar 1000 om året men det täcker allt tänkbart som kan hända tydligen. 
  • ellysmom
    Sicsthlm skrev 2014-03-22 11:46:01 följande:
    Tack! Varför ska man försäkra? Vad får man ut om det händer ngt?
    Maj12 skrev 2014-03-23 08:19:55 följande:
    Jag tog ingen extra försäkring på min ring hos guldaffären, vi har ju hemförsäkringen :) Våran hemförsäkring täcker allt, om jag tappar den, den blir stulen eller den går sönder.
    Man bör extraförsäkra om man har lite dyrare ringar. Mina kostar sammataget ca 70 000 och tappar jag dem,förlägger dem eller på nåt annat sätt skadar eller förlorar dem så får jag full ersättning baserat på värderingsintygen.

    I en hemförsäkring har man inte samma skydd och kravet på försiktighet är mycket högre. Det är sällan man får ersättning i samma utsträckning som med specialförsäkringarna. 

    Men som sagt, det är ju inte ett problem om man inte har så dyra ringar. Då är ju försäkringsbolagen kanske oxå lite mer "givmilda" i sina beslut kan man tänka sig.

  • ellysmom
    Utvandrare skrev 2014-03-23 13:55:01 följande:
    Sicsthlm, vi kunde lägga in våra ringar i hemförsäkringen utan att premien höjdes - däremot täcks de bara om de är individuellt ditlagda. Både diamanten i min enstensring är försäkrad i sig, och alla tre ringarna är försäkrade i sin helhet med.

    Vårt bolag kräver att vi lämnar in en beskrivning på alla produkter som enskilt överstiger ett värde eller inköpsvärde av 25'000kr. Våra ringar är köpta hos en känd kedja, så det räckte att jag mejlade in vilken modell + karat vi köpt, så lades de till. En vecka senare kom ett uppdaterat försäkringsbrev med posten. 

    Vår drulleförsäkring täcker allt, från att diamanten skulle ramla ur/bli skadad, till att vi skulle tappa ringarna i havet när vi badar, eller bli bestulna på dem. Hör efter med ditt försäkringsbolag om ni kan göra likadant.
    MandyH skrev 2014-03-23 08:54:49 följande:

    Min fantastiska förlovningsring. Hade en annan förut men min sambo valde att uppgradera mig i hemlighet. :) Det är en haloring på totalt 1,66 carat. Mittstenen är på 1 ct. Jag ÄLSKAR den!


    Vilken fantastisk ring! Jag förstår att du älskar den!
    Vilket bolaqg har ni? Måste jag ju kolla upp för då jag talade med TH var det inget snack om att jag skulle ha specialförsäkring på mina ringar. Och vi har drulle i vår hemförsäkring oxå. Har ju deras maxskydd vad gäller alla i famikljen så jag tycker nästan det känns lite fräckt att vi dessutom ska säljas på en extra försäkring på 1000 kr om året för ringarna som ju borde gå in under lösöret. skumt.
  • ellysmom
    Maj12 skrev 2014-03-24 21:15:36 följande:
    Nej min ring är mkt billigare än din men tyckte bara att man ska kolla upp sin hemförsäkring först innan man tecknar en extra försäkring. I våran hemförsäkring har vi både drulle och mkt annat smått och gott som gör att man är skyddad mot mycket.
    tnoivles skrev 2014-03-24 21:34:24 följande:

    Ellysmom: är det inte max på 50 000 på drullen på TH? Jag har för mig det iaf, för jag behövde ingen specialförsäkring där och vi har också hemförsäkring där med drulletillägg och hela faderullan. Är väl därför du då är tvungen att betala extra?


    Ok ja så var det kanske han sa, killen jag pratade med. Att 50 000 var en gräns.
    Jag skulle skicka in värderingintygen på ringarna som inte skulle vara mer än 6 månader gamla etc. 

    Vi har ju som sagt drulle och faderulle och alltsammans men det blir väl kanske till att gilla läget och betala än mer för specialförsäkringen oxå då. Vore ju sjukt irriterande om säg jag tappade vigselringens diamant. Inte bara för att den kostar en del men för att det var ett sånt jäkla gissel att leta rätt på den sten jag ville ha. Min lilla kudde får ju inte försvinna och gör den det vill jag kunna köpa en ny utan knussel från försäkringsbolaget.

    Idag tog jag bort mina akrylnaglar så nu är naglarna superkorta men OJ så stor stenen ser ut istället! HAHAA!

Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014