Inlägg från: Anonym (privatliv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (privatliv)

    Taskigt att ta bort facebookvänner?

    Jag har haft facebook sen 2007 och har under det tiden hunnit samla på mig drygt 300 vänner. Att från nära vänner och släkt till folk jag gått i lågstadiet med, gamla ragg och ex, kompisars ex, kursare etc.

    För nåt år sedan blev jag så trött på det, kände att det inte gav något och blev allt mer obekväm med att dela information med folk som jag inte alls känner längre. Så jag avaktiverade mitt konto och var borta ett par månader. Det var skönt men saknade det praktiska i att kunna bjuda in till evenemang enkelt och skicka mejl till flera vänner. Alla finns ju där. 

    Så jag aktiverade kontot igen men ville ha det mer privat, så jag tog bort massor av fb-vänner som jag inte pratat med på åratal. Det var inget personligt menat och eftersom vi aldrig hörs av varken på fb eller på något annat sätt trodde jag inte att det var någon fara. Men fick sedan höra från en kompis att detta kunde uppfattas som en förolämpning och att jag borde dolt folk istället. Jag ville absolut inte vara elak så nu funderar jag på om det var taskigt gjort av mig?
     

  • Svar på tråden Taskigt att ta bort facebookvänner?
  • Anonym (privatliv)

    Vad skönt att det verkar vara vanligt att rensa vänlistan ibland :) Jag är en sån som oroar mig (kanske ohälsosamt mycket) över att uppfattas som ohyfsad så jag trodde att jag begått något totalt faux pas... 

    Jag förvarnade dock inte, men det är något att tänka på till nästa rensning!

  • Anonym (privatliv)

    Skönt att ni alla håller med! Innuendo, ja ibland funderar jag på varför jag har kvar facebook... det är ju praktiskt och ett bra sätt att kommunicera med vänner, men det kan ju inte vara meningen att man ska uppdateras om vad varenda person man träffat håller på med. Ibland förlorar man kontakten av en anledning, och då tycker jag att det är svårt att gå vidare om de personerna ändå är närvarande i ens liv via sociala medier.

Svar på tråden Taskigt att ta bort facebookvänner?