Baka minitårtor. Bra idé eller dålig?
Jag bakar en hel del tårtor på amatörnivå.
Och ju mindre tårtorna är - destå svårare att få på locket riktigt snyggt. Så det gäller att du tränar.
Det tar också väldigt mycket längre tid att baka småtårtor (portionsbitar) än att baka större tårtor.
Det är oftast därför som portionstårtor / bakelser kostar 2-3 gånger så mycket mot motsvarande mängd vanlig tårta.
Så börja probaka nu - gör gärna 10 småtårtor åt gången och ta tid. Och nu menar jag all tid, hur lång tid tog det från att du började - inklusive tid i ugnen + tid för avsvalning + tid för fyllningen att sätta sig över natten + tid för att spackla med smörkräm, kavla ut sockerpasta / marsipan och täcka (om du inte ska ha bara smörkrämstäckta bakelser då) osv...
Fundera ut hur dom ska fraktas, förvaras mm...
Och räkna med att du ska göra flera extra till bröllopsdagen (alltså om ni är 55 gäster så kanske du gör 60 stycken ifall det skulle hända något med 5 av dom)