• Lavin

    Kan ni ge mig Mattips?

    Hej allihopa!

    Jag & blivande funderar över vilken mat vi ska servera på bröllopet...
    Vi ska laga maten själva med hjälp av släkt och vänner.
    Det ska vara mat som kan värmas innan vi ska äta.
    INGET vattendjur, fisk eller skaldjur. 
    (och... inte heller dubbelmarinerad fläskfile med potatisgratäng... för det är vi less på. haha)

    Har ni tips på något som är RIKTIGT GOTT till bröllopsmiddagen?!

    Detta tänkte vi ha som "bröllopstårta" i ungefär samma sorts miljö... med andra ord är vi är öppna för alla möjliga sorts förslag!
    Tack på förhand!


  • Svar på tråden Kan ni ge mig Mattips?
  • Utvandrare

    Å vad läckert! 
    Den där bröllopstårtan kommer säkert att uppskattas mycket mer än den vanliga varianten. :)

    Vi har en favoritrestaurang där vi brukar äta söndagsbrunch. Jag beställer deras "favorite tapas" varje gång:

    - rökt skinka
    - lax
    - hummus
    - tsatsiki
    - oliver
    - nachos
    - grillade, marinerade grönsaker
    - stark korv
    - salsa
    - sallad

    Ja, allting från olika matkulturer, men det fungerar jättebra ihop. Och man skulle kunna lägga till varm mat också förstås. Jag kan tänka mig både kalops eller en rökig amerikansk chili... Mmmm, kan vara att jag är jättehungrig just nu. :) 

  • Fjärilen

    Nu kanske jag missuppfattar, men du vill ha mat att servera på tallrikar och inte buffé?

    Förrätt
    Soppa ( typ trattkantarell soppa spetsad med sherry). Det går alltid bra att värma soppa.

    Eller
    Carpaccio 
    http://www.alltommat.se/recept/carpaccio-och-aggrule-med-brynt-smor-och-tryffelmajonnas/
    eller
    Antipasto Misto (Kallskuret tex salami, parmaskinka, någon soltorkad tomat, grillad kronärtskocka osv)
     

    Varmrätt
    Timjanstekt hjortfilé med potatis- och jordärtskocksmos        
    http://www.alltommat.se/recept/timjanstekt-hjortfile-med-potatis-och-jordartskocksmos/ 
       

  • Lavin

    Tack för tipsen hittills. :)


    Fjärilen skrev 2014-04-02 08:35:29 följande:

    Nu kanske jag missuppfattar, men du vill ha mat att servera på tallrikar och inte buffé?

    Förrätt
    Soppa ( typ trattkantarell soppa spetsad med sherry). Det går alltid bra att värma soppa.

    Eller
    Carpaccio 
    http://www.alltommat.se/recept/carpaccio-och-aggrule-med-brynt-smor-och-tryffelmajonnas/
    eller
    Antipasto Misto (Kallskuret tex salami, parmaskinka, någon soltorkad tomat, grillad kronärtskocka osv)
     

    Varmrätt
    Timjanstekt hjortfilé med potatis- och jordärtskocksmos        
    http://www.alltommat.se/recept/timjanstekt-hjortfile-med-potatis-och-jordartskocksmos/ 
       


    Carpaccio är ju svingott! Det kör vi nog på också...
    Det var lite osäkert i början men nu har vi bestämt att det ska va en buffé. Lättast så med våra omständigheter då köket är en bit från lokalen där vi ska vara..
    Trots buffé så kommer den inte va megastor och massa plockmat utan vi vill ändå ha en huvudrätt som är varm (vi har värmeplattor).

    :)
Svar på tråden Kan ni ge mig Mattips?