Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Tilltugg till champagne

    Tunnbrödssnittar, gärna med lite salt fyllning brukar vara gott till champagne.

    Grundreceptet är vispad creme fraishe med kryddor (salt, peppar.... vad ni vill krydda med) och sen något extra som man blandar i för smaksättning.

    Bred på röran på tunnbröden, rulla ihop (rulla från långsidan annars blir dom så väldigt stora) och snurra in i plastfolie så att rullarna håller formen, låt ligga i kylen minst några timmar eller över natten innan ni skär upp dom. Skär gärna diagonalt över rullarna så att bitarna blir lite sådär "sneda och fina" 

    En god fyllning är varmrökt lax och pepparrot (plus den vispade creme fraishen och kryddor då).

    Kaviar (inte kalles :P) och räkor kan också vara gott...

    Det är mer er fantasi som sätter gränserna där :)  

  • Chicita

    Canapéer kanske? 
    Har du sett på affären att man kan köpa som tunna tunna skal (skålformade minisaker) bland bröd/kex?

    Du kan fylla sådana med röror också.
    Är man lite "lat" så köper man färdiga röror (ishavssallad, gubbröra osv) och fyller dom med och sen dekorerar med lite dill eller liknande Om man inte är så lat så gör man rörorna själv :)

     

Svar på tråden Tilltugg till champagne