orsing skrev 2014-07-29 17:25:34 följande:
Min fråga - ursäkta den klumpiga initiala frågan - rör en skaldjursbuffe, tilll vilken vi kommer att servera bubbel för runt hundralappen flaskan. Det finns ett par väldigt prisvärda sådana på marknaden, som bl a PiaA igen har sagt. Det finns inga motsvarande röda i samma klass för samma pengar! Naturligtvis kan jag köpa ett rödvin i hundrakronorsklassem, och få ett som passar hyfsat, men det kommer INTE passa lika bra, och då hade jag mina funderigar på att helt enkelt låta bli det sämre alternativet.
Jag har nu förstått att på bröllopsmiddag ska man servera både rött och vitt vin, oavsett om det röda (eller vita) inte passar med maten. Okej, jag kommer att göra så. Bordsvatten är neutralt, passar till det mesta och kan kryddas med lämplig smaksättning. Jag tycker definitivt inte att allt rödvin är rödslask, några av favoritvinerna är röda under hundralappen - men de passar inte till just den här maten...
Jag ville helt enkelt att gästerna skulle få en så fint sammansatt måltid som möjligt, som vi som värdpar kan stå för (och ha råd med) fullt ut!
Om gästerna ska få en så sammansatt måltid som möjligt så förväntar dom sig att det finns en dryck som passar alla smaker. Därför bör både ett rött och vitt vin serveras för det är vad en gäst på ett bröllop förväntar sig.
Och ja även om det är en skaldjursbuffe som serveras så kan det tänkas att någon vill ha rött vin. Även om du någotsånär vet att dom flesta dricker vitt vin kan du inte ta det för givet att gästen väljer det.
Att degradera ett glas vitt vin till en öl eller ett vatten är inte okej . Då är det inte enligt mig en sammansatt måltid.