Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Göra egen bröllopstårta

    vid en första anblick såg det oerhört sött ut , på gränsen till äckligt.

    varje smak i sig är väldigt sött och så söt smörkräm /sugerpaste/ marsipan på det och det blir en äcklig kvalmig sockerbomb av det hela. 

    men dämpar du sötheten i fyllningarna och låter sötman komma från smörkrämen utanpå kan det bli väldigt spännande och gott. 

    Jag skulle försöka få fyllningarna att bli mer syrliga istället för söta och låta sötman komma från själva kakan och eventuell topping 

  • Nyfiken gul , nu fru

    varje fyllning var för sig är nog väldigt god men det är så mycket sött i dom och dom påminner väldigt mycket om varandra. Fluff och mousse är typ samma sak... 

    jag skulle inte blanda så mycket olika smaker utan kanske göra fyllningarna mer avskalade och enkla och utgå ifrån mer syra.  Mer bär och mosbaserade istället för gräddbaserat. 

    Istället för hallonmousse kanske rårörda hallon vore något? En lemoncurd? Skippa riesenfluffen och istället koka en riktigt god äkta tjock chokladkräm med riktigt mörk choklad som då blir lite syra istället för sött. 

  • Nyfiken gul , nu fru

    Ett tips i största allmänhet -  hur många gäster är ni på bröllopet ?

    du behöver hjälp med tårtan för du själv kommer inte att kunna fixa ihop tårtan samtidigt som du ska till frissan, få på dig klänning och fotograferas... 

    ju fler tårtor som måste göras ju mer hjälp måste du ha.

    Min mamma gjorde ensam våra tårtor till bröllopet.  Vi var 35 gäster med oss inkluderat och mamma gjorde 5 tårtor med olika fyllningar och karaktär  - vanliga konditoritårtor alltså , inget konstigt och ingen tårta på höjden.  Hon höll på hela dagen! 
    Tårtbottnarna hade hon gjort i förväg och hon kom kl 7 på bröllopsdagens morgon hem till oss och började vispa grädde och kavla ut  marsipan och ta fram ingredienser för att göra fyllningarna.   Kl 14 hade vi vigseln och hon la på sista dekorationen en kvart före!! 
    Och då är hon en van tårtbakare. 

Svar på tråden Göra egen bröllopstårta