Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Göra egen bröllopstårta

    Jag bakar rätt mycket tårtor. 


    Men min egen misslyckades jag med. Ena fyllningen blev för mjuk (fluff och mousse kan bli för mjukt om man inte har rätt recept) så jag kunde inte spackla med smörkräm och jag kunde inte lägga på sockerpastan, den ville bara falla ihop hela tiden.


    Så även om det är en rolig idé så rekommenderar jag det egentligen inte Flört
    Vår tårta kunde ha blivit väldigt söt, men vi gick på lite mörkare och bittrare choklad samt använde färska hallon för syran)
    Lager för lager (som dom låg i tårtan, det översta är det som låg överst)


    Sockerkaka
    Vit chokladmousse
    Sockerkaka
    Hallonmousse med färska hallon
    Mörk chokladbotten
    Mörk chokladmousse med chokladkrisp
    Mörk chokladbotten

    Eftersom jag inte kunde täcka den med sockerpasta och dekorera som jag tänkt så blev det att vispa den sista grädden jag hade hemma och spritsa på den typ kl 12 på natten i köket på lokalen vi skulle vara i dagen efter)
    Grädden räckte knappt och man kan se fyllningen igenom den.
    Jag har bara sparat en bild på tårtan för jag tycker den är så ful :P


    Exempel på andra bröllopstårtor / doptårtor / våningstårtor jag gjort - så kan du ju själv bedöma om jag borde ha kunnat göra ett bättre jobb på vår tårta Tungan ute







  • Chicita
    Bruden2016 skrev 2015-03-13 13:46:35 följande:

    Chicita, har du några bra recept? Hela recept på fyllning allmänt som du vill dela med dig av? :)


    Största tipset om du är ovan på att baka tårtor men vill få ett proffsigt resultat är att gå på pulvermousse-fyllningarna som du kan hitta på typ tårtdecor eller kakburken. Och tillsätta färska ingredienser för att få dom att kännas fräschare och mer hemgjorda.
    Exempel, pyttesmå tärningar av mango i mangomoussen eller väl avrunna färska (inte frysta) hallon i hallonmoussen osv.

    Då får du alltid perfekt konsistens och behöver inte oroa dig för att den blir blöt och kladdig eller seg som ett gelehallon Flört


    Det enda generella recept jag har är ett på smörkräm som jag fick av en annan tjej här på BT :)
    1 del smält smör
    1 del vit choklad (som får smälta i det varma smöret)
    1 del philadelhiaost 
    Vispa ihop och bre på tårtan. Kan smaksättas på många sätt :) 
    Spackla alltid en tårta minst två gånger. Ett tunt lager först (gärna medan smörkrämen är lite varm så det är mer flytande så blir det inte så tjockt). Det binder smulorna och gör lager nr 2 lättare att lägga på och få jämt och fint..

    Jag har annars märkt att jag får göra en mini-sats av alla recept jag har för att testa att dom funkar. För det krävs så lite för att receptet ska bli helt fel annars. Exempelvis hallonen var lite för blöta, gelébladen var mindre/större än förra gången, kakaon var torrare och sög upp mer av fukten. Grädden var fetare/ mindre fet och kanske inte var lika bra skimmad så det var större andel mjölk i eller något annat konstigt...

    Vita princesstårtor kan vilket bageri som helst göra :) 
    Provät en tårta där först (alltså beställ till någon födelsedag eller fredagsmys eller nåt) innan du bestämmer dig. Billiga bagerier kan betyda billiga ingredienser ibland och det märks rätt snabbt på smaken.
    Du kan exempelvis be dom ha chokladgrädde istället för vanlig grädde eller ett lager chokladganache istället för vaniljkrämen... Det finns många sätt att ändra en tårta på Flört

  • Chicita
    Kotten skrev 2015-03-26 13:13:44 följande:

    Hur mycket tårta tror ni behövs till cirka 40-45 vuxna + 10-15 barn?


    Det beror ju på hur stora tårtor du gör :) 


    Tårtbottnarna som du köper färdiga i affären (i brödhyllan) räcker till en tårta för 8-10 personer om man tar normalstora bitar. 
    Det kan ge dig en fingervisning kanske :)

  • Chicita
    Fästmö89 skrev 2015-05-31 13:43:25 följande:
    Tack så mycket!! Jag får ge det ett försök. Har en känsla av att A och O är en bra tårtgrund, rätt konsistens på ens frosting, samt bra redskap. :)
    Precis Glad
Svar på tråden Göra egen bröllopstårta