Inlägg från: Anniina |Visa alla inlägg
  • Anniina

    Vad betyder äktenskapet för dig som troende?

    Hej!
    Jag har alltid tyckt att äktenskapet varit viktigt för mig som troende, men nu visar det sig att min sambo inte är så sugen på att gifta sig. Jag försökte motivera varför det var viktigt, men jag kan faktiskt inte förklara det med mer än "det bara är så".

    Vi har bott ihop och haft sex i snart tio år, så det kommer inte bli någon skillnad när vi gifter oss. Vi har hunnit gå igenom både glädje och extrem sorg, så vi står redan varandra väldigt nära. Vi båda anser att vi ska vara ihop tills vi dör och jag tror att Gud välsignade vår kärlek redan när vi möttes första gången.

    Vad innebär äktenskapet för er andra som är troende? Varför gifter ni er och vad anser ni att det blir för skillnad efteråt?

    PS. Det här är en känslig fråga, jag ber på förhand att alla tänker efter och respekterar varandra innan de kommenterar.

  • Svar på tråden Vad betyder äktenskapet för dig som troende?
  • Anniina

    Jag förstår precis vad du menar och det är precis så jag vill ha det! En troende släkting till mig sa att det är all världens skillnad på att vara gift och att inte vara det, i själva känslan i livet. Men jag tror att det bygger lite på att båda anser att det är en stor skillnad. Min sambo är ju då inte troende, och jag funderar på hur det blir när bara jag anser att det är någon skillnad på att vara gift och inte vara gift. Jag hoppas att det räcker att jag känner skillnaden.
    Guds fridHjärta

  • Anniina

    Tack för att ni delar med er. Jag känner precis som många av er säger att gifta sig innebär en trygghet, att man har lovat varandra att inte ge upp, men framför allt att man visar omvärlden att det är vi två nu. Tråkigt bara att omvärlden inte har samma syn på att gifta sig, så att de ändå inte förstår vilken jättegrej det är den dag vi gifter oss:(

Svar på tråden Vad betyder äktenskapet för dig som troende?