Inlägg från: Giftastankar59 |Visa alla inlägg
  • Giftastankar59

    Vad betyder äktenskapet för dig som troende?

    Jag och min sambo är båda troende. Jag har tidigare varit gift. När jag och min sambo träffades visste vi bägge två att det var nån större som ville att vi skulle få varann- Herren. Vi har levt som sambos nåt år nu. Är förlovade sen 2013. Nu ska vi gifta oss juli16.
    Jag kan bara svara för mig själv, vad äktenskapet betyder i mitt liv. Jag har gått igenom svåra saker, skilsmässor och mycket annat jag inte vill nämna här. Nu känner jag det underbara lugnet i mitt liv tillsammans med min sambo. Jag kan vara mig själv i allt. Vårt förhållande bygger på väldigt djup tillgivenhet och kärlek. För mig betyder äktenskapet att man tar Gud med på ett tydligt sätt. I vardagen, i förhållandet, som vägvisare, tröstare. Att man vill höra ihop livet ut.
    När jag läser det här ser jag själv hur tafatt det verkar. Men Jag tror att du som troende, förstår! Gud med er! KramHjärta

  • Giftastankar59

    Det där med TRYGGHET är en viktig sak. Med det menar jag inte att ett samboförhållande inte ger trygghet. Ett BRA förhållande. Men just det att Gud välsignar äktenskapet är en stor sak. Det är en stor del av tryggheten, för mig.

    Jag har varit gift 2 gånger tidigare. Inget alls att vara stolt över, för det betyder ju att jag också genomgått 2 skilsmässor. I båda fallen var jag gift med en icketroende. Det blev problem med än det ena och än det andra. Alkohol, bland annat. Jag jobbade inom församlingen som diakon en tid och under den tiden blev jag kallad många fula saker av min man, mina barns far. Det gjorde att jag jag småningom insåg att för att vara accepterad med den tro jag har måste jag ta mig ur äktenskapet. Låt inte någon trampa på dig för din övertygelse och tro. Det tar död på så mycket. <3

Svar på tråden Vad betyder äktenskapet för dig som troende?