Hur mycket alkohol
Vi bjöd på följande
1 glas vitt till förrätt
2 glas rött till huvudrätt eller öl el cider ( blev där vitt vin över och ngn tvunget ville ha vitt till maten så fick de det )
1 glas ca 6 cl dessertvin till dessert
1 glas konjak , whiskey el bailys ca 6 cl till tårtan
Sen valde vi att inte ha bar då de "krävde " att ngn skulle stå o ta bet o göra drinkarna. Vi ställde allt vin och dessertvin o konjak på en bardisk o öl o cider i en kyl så folk fick hämta sen blev det miss för det kom ej fram riktigt från personalen och toastmastern att man fick gå o fylla på tills drickan var slut
Vi hade även bag in box som vi hade sagt åt personalen att ställa fram som de glömde
Vi var 33 vuxna varav ca 28 drack alkohol
Vi hade köpt ca 15 liter rätt bag in box och ca 12 liter vitt ( som aldrig plockades fram)
Och även ca 48 burkar cider totalt och ca 52 burkar öl (som även serverades till midda))
Vi ville inte ha ett fyllekalas med massa starksprit
En nackdel o ta betalt när man är i en lokal är att folk kanske inte vet att de ska ha med sig pengar har man festen på restaurang / slott så känns det kanske mer självklart att drickan sen kostar
Har varit på bröllop där gäster ej blivit informerade om att drickan kostar och lämnat sitt kort hemma