• Santa Fe

    Stockholm boende: stadsdel är bäst?

    Lystring alla bosatta i Stockholms innerstan! Kom med argument varför vi ska satsa på en bostadsrätt i just din stadsdel??

    Har aldrig bott i innerstan förut så därför vet jag inte var det är bäst att bo. Bor nära Ekhagen nu (nära Naturhistoriska) men snart måste vi flytta och då blir det innerstan.

    Söder gillar jag (men hur är det att bo där??)
    Vasastan också en pärla. Ej så lockad av Birkastan. Gärdet är mysigt. Kungsholmen jättelockande (särskilt vissa delar).

    Vad säger ni?? Övertyga mig om varför det är bäst att bo i XX-stadsdel!

  • Svar på tråden Stockholm boende: stadsdel är bäst?
  • Meddelande borttaget
  • Santa Fe

    Jo, söder är väldigt mysigt. Och som de äkta Hammarbyare vi är så är det ju ett hett alternativ (på fel sida stan dock med tanke på sambons jobb). Vi får väl se... Kanske vi blir grannar

  • nattugglan

    Jag har bott lite här och var i stan men trivdes bäst på Östermalm. Där finns allt man behöver: restauranger och uteliv, affärer (mycket småbutiker), bra kommunikationer, härliga promenader på Djurgården, teater, bio, fina lugna kvarter.
    Tyvärr dyrast borätter också. Och dyra och dåliga mataffärer.

  • Isolde

    Vasastan förstås! Jag flyttade hit efter att ha bott uppe på Lappis (och ofta gått promenader runt Ekhagen), och trivs så bra så!

    Först hamnade jag uppe i Röda Bergen, fantastiskt fina 1920-tals hus och många lugna, lummiga gårdar. Nära till billig mat på PrisXtra på Norra Station (och Systemet!). Öht hela den biten från Sveavägen nordväst längs Vanadisvägen och över Vanadisplan upp på Röda Bergen är fint... Ta en zick-zack-promenad där, så förstår du vad jag menar. Falugatan, Dalagatans förlängning o.s.v. Och så är det relativt nära till Rörstrandsgatans sus, om man vill dit. Nära till Karro! Men dit ska vi väl inte räkna med att ni ska.

    Numera bor jag vid Odenplan, strax väst om. Lugna gator med vackra 1880-talshus och andra sorters fina bakgårdar. Ju mer jag är ute och går på lite "otrampade stigar" inser jag hur mycket det finns här. På min gata, Västmannagatan, finns tapetserare, bilskola, Videobutik, biljardhall, kontorsmaterialsaffär, fotvård, minst 3 skönhetssalonger, frisörer förstås, låssmed, uniformskräddare... Restaurangerna ligger neråt Odengatan. Två dagis, en öppen förskola... Garnaffär och helt OK skoaffär!

    Jag ville alltid bo på Söder förut, men nu flyttar jag aldrig härifrån! Vad ska du på Söder att göra?

  •  jansson

    Mitt bidrag är:

    Kungsholmen som är grymt underskattat!

    Sädärja

  • Electric Lady

    Drömmen är en lägenhet på Reimersholme. Bor nu vid hornstull och älskar det. Bodde man på Reimersholme har man dessutom en helt otroligt barnvänligt, vacker, lugn miljö. Trots det nära till ALLT.

    Hornstull har: massor av restauranger av alla sorter, bio, simhall, små annorlunda affärer, härlig stämning, total hemkänsla, vackra promenader och naturområden samt badstrand.

  • jesslin*fru*

    Absolut Södermalm. =)
    Bodde där ett kort tag, väldig mysigt.
    Och inte bara för det är bajenland. *s*
    Kungsholmen i andra hand. Det är också en mysig stadsdel.

  • Engla

    Söder!!!!! För att där finns allt! Bra kommunikationer, bra mataffärer, mysiga små butiker och massor med restauranger! Jag bor mella Zinkensdamm och Hornstull och trivs alldeles utmärkt! Det är nära till bad på Långholmen och andra fina gtrönområden såsom tanto och Skinnarviksparken. Vill aldrig flytta från söder, trots att jag från början kommer från förort väster om stan.

  • Ettolrach

    Älskar Kungsholmen, särskilt om man bor nära Rålambshovsparken. Bodde där när jag träffade min make och stortrivdes. Min lilla etta var dock inget alternativ för oss båda två så jag hamnade i Kista. Men åh vad jag tycker om Kungsholmen med närheten till vatten och grönområden.

    Men nu är vi själva på jakt efter bostadsrätt runt Vasasta'n. Nära till allt och bästa utgångsläget för båda när vi ska ta oss till våra arbeten. Också en mysig stadsdel med lite fina parker här och där.

  • marian

    Jag bor i gränsen mellan Fredhäll och Marieberg på Kungsholmen... det är underbart. Fem minuters promenad till Fredhällsklipporna, tio minuters promenad till Rålis -- det är underbart att bo här på sommaren! Bra träningsmöjligheter på Oasen i DN-skrapan, fina promenadstråk, nära till shopping och *väldigt* lugnt område. Helt Enkelt Underbart.

  • Cyberbride

    Vasastan - söder om Odenplan!!!

    Charmiga små butiker, antikvariat, restauranger m.m. Superlugnt, gångavstånd till hela city inklusive centrala Kungsholmen. Mängder med bussar förutom T-banan. Två, nä tre fina parker - Vasaparken och Tegnérlunden, och Observatorielunden. J-drar vad jag kom igång...

  • *JiNx*

    Össsteeeerrrrr

    Karlaplan, Gärdet ooooh jag saknar stockholm Själv har jag en lägenhet i Karlaplan (som jag har för tillfället hyrt ut)
    men jag har oxå bott i Gärdet..

Svar på tråden Stockholm boende: stadsdel är bäst?